Buscar

Tarbes (Int.) 2011

Official resulsts: international

Click here for the results

National winner Belgium: Vantorre Remy (Virelles)

Vantorre Remy from Virelles wins Tarbes National 2011 with an average speed of 1298.85 m/min.

International winner: Mascart Mickael (Bruille-Saint-Amand, FR)

Mickael Mascart (Bruille-Saint-Amand) from France wins Tarbes International 2011. Average speed of his winning pigeon: 1332.96 m/min. Since he basketted in Belgium, he will not appear on the French national result. As a result, he will only appear on the international result.

 

National winner France: Moreau Claude (Ferrière-la-Grande)

Claude Moreau from Ferrière-la-Grande wins Tarbes National 2011 with an average speed of 1291.2 m/min.

National winner Germany: Schneider Dimitri (Hilst)

Dimitri Schneider from Hilst winst Tarbes National 2011 with an average speed of 1276.59 m/min.

Liberated at 7.50 a.m.

Weather: few clouds, good visibility, weak westwind

Weather maps

Weather for Wednesday: rain in the west, north and northeast; west to southwest wind

  

Tarbes – Agen: all or nothing tomorrow?

We just heard from a reliable source that it's all or nothing for the international race from Tarbes, or Agen since the pigeons were transported to this liberation site. Tomorrow morning not later then 7 a.m., the organisation should decide whether or not to liberate the pigeons at Agen. If the pigeons aren't released, the pigeons have to return home and, for the first time in hisory, an international race will not take place... cancelled because of the bad weather!

Delayed till Wednesday

Due to bad weather conditions the liberation has been delayed again. The EB-BV hopes to liberate the pigeons tomorrow, when the outlook is better.

Weather maps

Weather for Tuesday: showers everywhere but only local in the west. A west wind is blowing in the west of France.

  

Delayed till Tuesday

The BV-EB, which organises the race, has decided to return to Villeneuve Agen, the liberation site where pigeons were released two weeks ago for the international flight from Bordeaux.

Weather maps

Weather for Monday: sunny in the south, rain everywhere else. The wind is blowing mainly from the southwest.

  

Delayed till tomorrow

Weather in Tarbes this morning: low clouds, rain, no wind, moderate visibility

Weather maps

Tomorrow's weather: heavy downpour, thunderstroms in the west of France and southwest wind

  

Delayed till tomorrow

The race has been delayed till tomorrow.

Weather maps

Tomorrow's weather: rain in the west of France, sunny intervals in the east. A south to south-southwest wind will be blowing.

  

Number of pigeons (update: all countries)

This year, 10,675 pigeons are sent to Tarbes for the international race.

BELGIË - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM:           4877
FRANKRIJK - FRANCE - FRANKREICH - FRANCE:         3145
DUITSLAND - ALLEMAGNE - DEUTSCHLAND - GERMANY:       2182
ENGELAND - ANGLETERRE - ENGLAND - ENGLAND:         390
G.H.LUXEMBURG - G.-D. LUXEMBOURG - LUXEMBURG - LUXEMBOURG: 81
Total: 10675

More details for Belgium click here

 

Announcement Belgische Verstandhouding-Entente Belge regarding Tarbes international
Next week the Zuid-Limburge Unie (Z.L.U. Netherlands) will not be participating in the international race from Tarbes of July 16th.

 

Belgische Verstandhouding,

Yvan Eeckhout,
Secretary

Comentarios

I have herd that the Dutch and Germans will not be sending to Tarbes International??? Is there any truth in this and Why???
Lee.

wat is hiervoor de rede?

Was ist da los? Weiß jemand genaueres ?

Volgens mij is de reden dat Nederland een dag later inkorft en de Belgische verstandhouding daar niet akkoord mee gaat.

Groeten Marcel Koesveld

Op dinsdag in Nederland inkorven op Bordeaux. En het is natuurlijk een mooie manier om van ons af te komen. Nu vroeg lossen of verschuiven naar het oosten niet helpt.

Een prachtig iets van B/V. we zijn goed op weg voor internationale samen werking !!!!!!!!

Er waren afspraken gemaakt aangaande het inkorven. Zie:

Mededeling Z.L.U - Meerdaagse fondvluchten
Zoals bij iedere fondliefhebber bekend zijn er (te) veel meerdaagse fondvluchten, waardoor in korte tijd (circa 9 weken) een 16 à 17 tal vluchten afgewerkt dienen te worden. Dit kan niet anders dan dubbelvluchten qua inkorving met zich meebrengen. Dit jaar valt internationaal Tarbes inkorven o.a. samen met nationaal Bordeaux en Narbonne met nationaal Dax.

Inkorving internationaal samen met een nationale vlucht is voor de meeste inkorflokalen een ondoenlijke zaak, waardoor het inkorven internationaal buiten de boot dreigt te vallen of te wel dat internationaal zo laat wordt ingekorfd dat het ophalen van de duiven, door geheel Nederland, logistiek niet meer te verwezenlijken is.Op 12 december 2010 (ruimschoots voor de definitieve vaststelling van de vluchten door de KBDB) hebben we deze problemen besproken met de Belgische hoofdinrichters van Tarbes, Entente Belge, om zodoende te trachten een oplossing te vinden.

Begin maart 2011 hebben we gepubliceerd dat het inkorven van de internationale vluchten Tarbes en Narbonne voor Nederland op woensdag zal plaatsvinden. Uiteindelijk volgt er op 25 mei 2011 (ruim 5 maanden later) een bespreking met de Belgische inrichters van Tarbes en Narbonne. Het inkorven van Narbonne op woensdag wordt geaccordeerd, mits de KBDB toestemt. De KBDB gaat op 31 mei 2011 akkoord met woensdag. Het inkorven op woensdag voor Tarbes wordt door Entente Belge afgewezen.

Door deze starre opstelling van inrichter Entente Belge is het dus dit jaar niet mogelijk om Tarbes in het ZLU-Kampioenschap van de West Europese Super Marathon (WESM) te laten meetellen. Entente Belge is namelijk niet akkoord dat we samen lossen als de inkorfdata verschillen, waardoor onze Belgische sportvrienden niet aan onze vlucht kunnen deelnemen.

lijkt mij een duidelijke zaak. Afspraken waren er en deze worden teruggedraaid.. jammer maar helaas... de belgen gaan de Nederlandse duiven en het geld missen... maar inkorven door Nederlanders in belgië is verboden !!

Chapeau Entente dat jullie zulke beslissing nemen op het laatste moment.

Als Nederland perse wil inkorven op woensdag terwijl dit in de andere deelnemende landen op dinsdag gebeurt zit er iets niet snor voor een wedstrijd van internationaal allure.

Als Nederland Tarbes inkorft op dinsdag en hun eigen vlucht Bordeaux op woensdag is er toch helemaal niets aan de hand? Waarom dan zo moeilijk doen ...

op woensdag inkorven is belachelijk ,duiven te laat op losplaats en 0,0 rust ,

het slaat nergens op, gewoon internationaal spelen punt.

Kijk Tarbes gaat op zaterdag los, dus kan makkelijk op woensdag worden ingekorfd... de andere vluchten staan gepland voor de vrijdag ...

Verder is het ook een principe kwestie... afspraak is afspraak... maar de Entente Belge ligt dwars en denkt dat de ZLU zich wel zal aanpassen.. dus niet... arrogantie komt dan erg hard terug richting de E.B.

Verder zijn er genoeg ochtendlossingen om in te korven Pascal...

Ben benieuwd of de Zlu ook blijf wachten tot ze kunnen lossen ,zo het weer eruit ziet kan er voor woensdag niet gelost worden

De Internationale allure gaat er op deze wijze vanaf voor deelnemers uit alle betreffende landen, en het spel word voor de toekomst op scherp gesteld ! Nu Tarbes, Narbonne en wat volgt ?
Het aanzien voor de duif liefhebber en het internationaal spel dat zo uniek is in de wereld. In Noord West Europa kan het, nergens kan dat zo ingericht worden als hier. Dat moet voorop staan, het is een feit.
Het is ook daarom dat vele er zich op specialiseren. Voor hen is er toch een deel van de glans af van zo'n mooie vlucht(en).
Laat de inrichters met name in Nederland en in België het 'UNIEKE' ervan niet vergeten..... het breekt de deelnemers hun hobby en liefhebberij af, het is al een dure hobby met veel veranderingen de laatste decennia. Vele stopten al en zorg er dus voor dat niet nog meer aanleiding gegeven word om to stoppen voor de weinig liefhebbers die al over zijn. De uitnodiging van de KBDB aan de Nederlanders om in hun lokalen in België te komen korven, schept al direct een sfeer waarin de samenwerking om tot oplossingen te komen al op scherp gezet is. In beide landen word in deze tijd een overvol fond programma gespeeld, het moet toch niet zo moeilijk zijn om elkaar tegemoet te komen ?????
Het kost ons ook allerlei internationale rangschikkingen waar jaren voor gespeeld is, en daar nu uitgeschakeld bent. De Hollandse duiven worden op woensdag gekorfd, zijn moeten grotendeels van verder komen, en wij maken ons daar niet zo druk om, liever korter in de mand. EN zou het echt zo'n verschil maken ????? om tegelijk te lossen en een concours te houden, ik betwijfel het. Zo kunnen we er nog wel gaan bedenken !
Bestuurders en inrichters DENK EROM WAAR U MEE BEZIG BENT..................

Er zijn vele lokalen waar je gewoon 2 vluchten gelijk kunt inkorven. Gewoon goed opletten zodat de manden niet op de verkeerde vrachtwagen gezet worden.

Nu is het een splitsing waar niemand op zit te wachten, Als het dan echt niet kan waarom dan niet zoals op Narbonne de woensdag inkorven voor alle deelnemende landen.

Puntje voor de vergadering de komende wintermaanden, Let op de inkorfdata !!

Wat het weer betreft, kan nog veel veranderen maar het ziet er allesbehalve zomers uit komend weekend.

internationaals de maandag inkorven en het probleem was opgelost.

hoe cc met inkorving op woensdag tijdig in narbonne zal geraken met de nodige rusttijden en controles van de duiven vraag ik me wel een beetje af.

Allemaal heel veel succes op Tarbes, ik geef geen duiven mee,t gaat erg slecht weer worden over de vluchtlijn zowel zaterdag als de komende dagen erna.
Ik pas even.

gr Angelo

Bonsoir à tous,

Tout d'abord bonne chance à tous le monde pour TARBES, et n'oublions pas les vrai valeurs de la Colombophilie : Amitié, Rencontre,camaraderie,passion et l'Amour de nos protégés......
On ne parle plus que d'argent. Avant tous il est plus urgent de faire découvrir notre Passion auprès des jeunes ou nouveau colombophiles pour renforcer les effectifs pour les années avenir, de bien les conseiller, de les servir convenablement au lieu de leur vendre hors de prix avec des pédigrées parfois très reluisant ou offrir des pigeons de moindre valeur.
Ce qui implique des abandons rapides (réflexion) Il faut tous ensemble, tous pays promouvoir notre sport, être plus unis au lieux de se marcher dessus en permanence , Il n'y a pas que les dollars .
Je rêve peut-être !! ( mais ça c'est encore gratuit !! ).

Didier WAILLY

Good luck to all competitors and pigeons in this great race, hope you get good returns, i will be watching closely from Australia..

De NPO lost morgen zo vroeg mogelijk de meerdaagse vluchten.
Zal de zlu ook zo wijs zijn met Tarbes??
Als ik goed heb ongeveer 14 a 15 uur rijden met 2 chauffeurs makkelijk haalbaar.
Dus kunnen morgen dan ook rond 12 uur eruit.

Hebben toch nu niets met internationaal te maken!!!
of rijden ze niet zelf nu??

Nederlandse duiven gaan morgenvroeg al los ZLU Tarbes en de meerdaagse nationaals ook ,alle lokalen zijn verwittigd vanavond klokken afslaan,geen rust voor de duiven

Bij woensdag inkorven kwamen volgens jou de duiven te laat aan op de losplaats Wiberd! Maar als de ZLU nu morgen al kan lossen in Tarbes klopt die bewering dus zeker niet. Immers E.B. lost normaal pas op zaterdag....

Of de meeste melkers nu gelukkig zijn met dat vroege lossen op de vrijdag is maar de vraag. Voor diegene die werken denk ik in elk geval niet. Voor de duiven wel ja. Ben benieuwd hoe ze het verplichte melden gaan oplossen voor diegene die niet thuis zijn (zal voorbamelijk voor de nationale vlucht zijn dan)

Nederland zlu tarbes zijn gelost om 08:00

dagje later inkorven en een dagje vroeger los.....

Te laat in de zin van wanneer rust en verzorging van de duiven ,er zijn diverse onderzoeken naar geweest ivm stress op tijd water eten enz, alle inrichters hadden het streven om de duiven 20a 24 uur rust te gunnen voor lossing(daarom geen voorstander van op woensdag inmanden) ,tik eens op Google duiventransport in,kom je diverse dingen tegen over gewichts/vocht/verlies enz. ps ben het wel met deze beslissing eens om de duiven dag eerder te lossen ivm aankomend weer ,en de inrichter treft nu ideale condities op de vluchtlijn temperatuur en staartwind en qua vervoer ook(geen warm weer)

Goede beslissing van NPO & ZLU.

@ wiberd ik weet niet hoe heb bij jou zit met je vochtverlies. Maar als je duiven in top conditie zitten komen ze thuis zoals ze vertrokken zijn. je voelt een uurtje ong. dat ze wat lichter zijn maar de volgende dag zitten ze er weer goed bij dus........ zorgen voor Top conditie

Vroege lossing Tarbes prima beslissig, prijzen waren vanmorgenvroeg al om 07:00 in het izetlokaal verdeeld.

Ook het nationaal concours vanuit Bordeaux (931 km) - los om 09:30 - prijzen waren 's avonds al verdeeld in het inzetlokaal in 1 uur en 25 minuten (1e prijsduif 19:36 en laatste prijsduif 21:00)

Dit is pas modernde duivensport zoals het hoort, inspelen op de actualiteit, zoals het weerbeeld.

Groetjes Huub Hermans, Born

Heel de lijn los, behalve Tarbes?

Hoop dat ze genoeg voer meehebben om ze te soigneren.......weekje zuid frankrijk zie ik ook wel zitten.

Ze kunnen bij de omega pharma lotto ploeg eten gaan halen.
Die zitten daar toch in de buurt
Als ze daarna lossen zijn ze op een paar uur thuis.

@Steve VO je reactie is zonder inhoud en voorwerp. Bovendien toont je bewering weinig respect voor de duiven en de liefhebber.

De belgen zijn hele grote sukkelaars op gebied van de duivensport, meer kan ik niet zeggen.

Daar hoor je ook bij ?? Of niet !!!

Wat wil je daar nu mee zeggen Koen ???

De mensen die alles beslissen in de duivensport zouden beter eens kijken bij onze buren. daar hebben ze meer respect voor de duiven en de liefhebbers die gaan werken(jonge mensen), onze toekomst.

Koen,

Tot op zekere hoogte heb je gelijk,voor de werkende mens is het niet altijd evident om met duiven te spelen!
Maar duiven door slecht weer jagen is ook geen optie.

ERIC,
Onze duiven worden op dinsdag ingekorfd.bij onze buren op woensdag moet ik nog meer vertellen.Bij onze buren lossen ze op vrijdag en bij ons kan dat niet!!!!

Het is nu eenmaal zo collega's, we hopen dat deze editie een goed einde zal kennen.
Als het echt heel de week blijft kwakkelen moeten ze desnoods maar terugkomen tot aan Orleans of zo en ze daar lossen...Naar de lokalen terugbrengen is geen optie (denk ik)
Jammer dat het zo gelopen is, de Hollandse duiven zijn weeral goed aan het herstellen van de vlucht en de melkers zitten weeral aan de volgende vlucht te denken, terwijl wij....
Ik had ze graag op Narbonne meegegeven als deze Tarbes goed zou verlopen, dat is nu wel niet meer haalbaar, maar we zijn gelukkig flexibel dus kunnen ze nog altijd mee naar Perpignan.

Hopen dat ze dinsdag of woensdag eruit kunnen.

Gr. Frederik

In Nederland is het prima verlopen met de overnacht vluchten en Tarbes, je ziet dat halsstarrig vasthouden aan eeuwenoude tradities in deze tijd niet meer de oplossingen bieden. Daarom hebben NPO & ZLU lef getoond om vrijdag vroeg te lossen, zowel duif als liefhebber en doorgang van de concoursen zijn hiermee gediend. De duiven zijn nu al ruimschoots aan het rusten, terwijl de dinsdag gekorfde duiven van Tarbes internationaal al bijna 5 dagen in de mand zitten. Van de korte tijd van inmanden op woensdag avond en los op vrijdag ochtend, hebben we niks geen hinder van ondervonden. Het waren mooie vluchten, en voor herhaling vatbaar, of mogelijk voor vast later inkorven. In ons inkorflokaal te Velddriel heerst er een groot enthousiasme over de lossing beslissingen die genomen zijn. En vreemd genoeg heb ik niemand horen klagen over het z.g. gemis van het internationale concours.

Nederland lost vrijdag stel je voor belgie ook ik sta met de nacht moet spijtig genoeg nog werken dus mijn wedstijd zit erop want ben niet thuis als ze moeten komen . Lossing uitstellen kan ik op mijn werk wel regelen maar vroeger lossen wel niet . Lossing van Nederlanders wel goed MAAR WAT MET WERKENDE MENS?

MR VAN ENGELEN

U werkt niet meer zeker anders zou je wel anders piepen.

ze mogen gerust voorbeeld nemen aan nederland vind ik vooruit kijken heet dat naar de weerkaarten.
en ik ben ook een jonge liefhebber die morgenvroeg moet werken dus wanneer moet ik ze klokken als ze dinsdagmorgen moeten komen vraag ik mij af.
is het een sport voor mensen die niet werken, daar lijkt het stilaan op.

Stevestof,

De duivensport is er idd alleen voor de werkende mens... als je geen hulp krijgt van iemand kan je het gewoonweg vergeten. Duivenspel en werken gaat anno 2011 niet meer samen.
Gelukkig heb ik hier 2 "loftmanagers" (lees moeder & vader) die de duiven verzorgen als ik werken ben.

dan stop ik met spelen zo simpel is da hoe moet ik die bekostigen denk je.
tis voor mij puur hobby maar dat telt tegenwoordig niet meer.

encore un concours a 1800 mm

Volgend jaar zal Tarbes ook niet op zaterdag gelost kunnen worden.
14 juli is volgend jaar een zaterdag en die dag mogen er geen duiven gelost worden in Frankrijk

goede zaak voor tarbes volgend jaar los op vrijdag dan

A vouloir être plus royaliste que le roi, on peut garder des pigeons dans des boxes inutilement longtemps.
Quand j'analyse la carte météo sur votre site de samedi et lundi (jour où vous voulez lâcher les pigeons), je m'aperçois que celle de lundi est moins bonne que celle de samedi !
Alors que comprendre???
La forme des pigeons n'allant pas crescendo dans les paniers!!!
La gloire d'un premier international est elle la même sur un concours pareil que si les pigeons avaient été lâchés NORMALEMENT samedi?? je ne pense pas. Selon moi, du TOUT VENANT arrivera au colombier aussi rapidement que les pigeons des très grands connaisseurs en colombophilie.
En espérant que le concours se passe bien pour nos pigeons.

Ik ben inderdaad na 23,5 jaar dienst verband al een tijd thuis. Dan nog zou ik voor deze lossingen zijn. De tijden dat de eerste duiven arriveerde in Holland zijn de meeste werkende wel thuis. Op onze afstand vallen de duiven vanaf 05.12 de volgende dag ik zelf 1 mee, 1025km om 06.04 (Don Tarbes). Dat is met grotere afstanden dan wel een reden om voor te zijn, andermaal kunnen onze duiven het vaak niet halen ten opzichte van de veel kortere afstanden, we zeuren daar dan ook niet over. Er zijn altijd wel op of aanmerkingen die voor of tegenstanders hebben, echter kan niemand problemen hebben dacht ik, als het het belang van onze duiven dient. Echter onze Bergerac 845km was om 7.30 los vrijdag eerste duiven arriveerde om 18.10 bij clubgenoten Comb. Aldus-Poulisse in Kerkdriel (3e nat. 10000d) Iedereen was op zijn post, en prima verloop 's avonds af.
En u maar wachten nu.............

Jammer dat het leedvermaak en de jaloezie het vaak halen van het gezond verstand.

Wat willen we?
De uitstraling van een internationale wedstrijd? Of niet?
Dat vergt afspraken.
Blijkbaar niet meer mogelijk in 2011.

Misschien kan ieder regio volgend jaar een Barcelona inrichten. Of een Tarbes, een Narbonne, een ...

Waarom is het niet mogelijk rond een tafel te zitten en vooraf te beslissen?
We korven samen in, we spelen een bepaalde vlucht, we lossen op ... , we overleggen of het zinvol is om te lossen, we feliciteren de overwinnaar van het internationaal gebeuren....

Ik ben het volledig eens met Peter. Duidelijke afspraken leren maken.
Naar mijn aanvoelen is het volgende ook zeer juist ingeschat: "Jammer dat het leedvermaak en de jaloezie het vaak halen van het gezond verstand."
Aan elke deelnemer veel succes!

Ik denk dat het morgen voor Tarbes weer noppes gaat worden als ik de weerkaarten bekijk , woensdag de beste dag om te lossen, amai ...

stef

Hoeveel Nederlanders zouden er in Belgie gekorfd hebben?
Aan de weerkaarten te zien is maandag een redelijke optie om te lossen, anders zal het wachten zijn
tot woensdag, dan is heel Frankrijk droog en hier bij ons is het toch heel de eerste helft van de week
hetzelfde.

Ik heb de oplossing!
1.Iedere liefhebber die deelneemt aan een nationale vlucht moet elektronisch constateren.
2.Controle constateren binnen de 5min. afschaffen.
3.Alle duiven die aankomen automatisch doorsturen naar het lokaal.
4.Er zijn andere manieren om controle uit te voeren.
5.De meeste liefhebbers hebben elektronisch en moeten erbij zitten als een klein kind is dat de vooruitgang? Moeten we daarvoor 1000€ en meer investeren?
6.Dat is de oplossing voor de werkende mens!
7.Dat is dan niet alleen een hobby voor de gepensioneerde en zelfstandige

In het slechtste geval moet het toch mogelijk zijn, een andere lossingsplaats te nemen, iets dichter. Dacht dat dit ook zo was toen Deweerdt's Bordeaux nationaal wonnen ipv Dax. De juiste reden herinner ik me niet meer, waarom ze toen uiteindelijk in Bordeaux hebben gelost.

Do you think there will be a Monday Liberation??? I hope so as the pigeons have been in the baskets to many days already!!!

Tarbes 2011 zal een lang verhaal worden, spijtig.

Wat mij opvalt bij de nederlandse zlu spelers is dat ze hun principes zo makkenlijk overboord gooien,Jarenlang heb ik hier en op diverse andere forums gelezen dat de verzorging op de zlu vluchten veel beter is als de verzorging op de npo vluchten, en nu op eens is het geen probleem meer om 1 dag later te korven en 1 dag vroeger te lossen, Woendagavond korven daarna de duiven verzamelen, daarna alle duiven nog eens overringen en voorzien van vleugelmerk, en dan nog eens naar zuidfrankrijk racen om vervolgens op vrijdagmorgen te lossen, ik denk dat voor weduwnaars een enkele drinkbeurt wel genoeg is maar voor duiven die gekorft zijn op papjongen kan ik mij niet voorstellen dat een enkele korte drinkbeurt genoeg is.
Dus het fabeltje van de goede verzorging op de zlu vluchten in het vervolg niet meer gebruikken AUB.

Leo Kouters

Live weather webcam in Tarbes :
http://www.tarbes.fr/webcam

Ik ben trots op nederland zlu heeft een goede beslissing genomen van afgelopen vrijdag Tarbes Very Happy

ie er enig nieuws uit tarbes,

Als ik zo de webcam in Tarbes bekijk is het weer ideaal om te lossen Wink

Als ik de webcam van passendale bekijk..........amai

En de buienradar in Frankrijk vandaag en de komende dagen .......

Die werkende mens gaat nog een beetje geduld moeten hebben vermoed ik en dat
had anders kunnen zijn met enige flexibiliteit !!!!!

mvg
stef

Aucune informations a cette heure ci je trouve cela déplorable !! lacher retardé ?

Guten Morgen.

Werden die Tauben von Tarbes zurück genommen ?
Wie konnte das passieren das man am Samstag nicht aufgelassen hatte,wir hatten am Samstag Soulliac 660 km Auflass 6-45 Uhr 1. Taube 13-24 Uhr. Guter Flug verlauf
Gruss
Mister Brive

echt goed weer over hele vluchtlijn gaat men niet meer krijgen, hadden ze vandaag maar gelost, in frankrijk is het zo slecht nog niet, helemaal droog gaan ze het toch niet kunnen houden en vandaag zit de wind er goed achter,dus kunnen ze wel wat hebben...maar mogen ze ook terugbrengen voor mijn part...

uitgesteld tot morgen, als men buienradar van laatste 3 h bekijkt+ buienradar voor 3 h vooruit snap ik het niet goed... moest men nu een echte weersverandering krijgen de volgende dagen dan wel, Maar nu???

waar kan men dit terugvinden uitgesteld tot morgen , noch op pc noch op tv

Vraiment inquiétant ce Tarbes, rien que dans la communication des décisions, il est 11h20 au 2ème jour de report et toujours pas de nouvelles ???

Officieel bericht - nagetrokken bij de organisator: Tarbes is uitgesteld tot morgen.

Message oficiel - vérifiée chez l'organisateur: Tarbes est retardée à demain.

Offiziell Bericht - überprüft bei dem Veranstalter: Tarbes is vertagt bis Morgen.

Official information - verified at the organizer: Tarbes is postponed till tomorrow.

Il faudra tout de même expliquer aux colombophiles qui ont engagé des pigeons, POURQUOI le lâcher n'a pas eu lieu samedi comme prévu...
Les concours qui se sont déroulés samedi ont eu un déroulement exceptionnel (LIMOGES Nat Belge - SOUILLAC etc...).
Les divers sites spécialisés de météo prévoyaient ce qui arrive aujourd'hui... Le lâcher ne sera possible que mercredi mâtin.
Il serait judicieux de ramener les pigeons à env. 500 km pour faciliter leur retour après toutes ces journées de panier inutiles.
Qui décide dans cette organisation ???
Aujourd'hui à 11:30 AUCUNE COMMUNICATION en direction des amateurs...

bonjour ,

loin de moi l'idée de vouloir polémiquer , mais l'Entente Belge n'est elle pas Flandrienne .... ?
chercher l'erreur avec du vent de Sud Sud ouest ,

dommage pour nos malheureux pigeons , que ceux qui dirigent ne savent pas ce que c'est d'être enfermé ainsi , ces gens devraient allé en prison une journée pour voir ce que cela fait , un vrai scandale de na pas avoir lâcher samedi ....

ongelooflijk , en niets ander ... dank u organisatoren , jullie zijn onverantwoordelijk

De Belgische verstandhouding faalt hier toch wel in hun berichtgeving.

En als er vandaag niet gelost word dan zal het wellicht pas woensdag zijn vrees ik... en dan vallen ze met de inkorving van souillac en dat is dan ook weer een vlucht die door hen georganiseerd word... ben dus eens benieuwd wanneer men gaat lossen.

any news yet of a possible liberation?

Décidémént, notre colombophilie est bien malade! A tous niveaux , elle est truandée par les intérêts personnels et financiers qui se rejoignent bien souvent. Pour s'en rendre compte, il suffit de lire les questions posées au président de NOTRE fédération sur le site star-pigeons.com et l'attitude des organisateurs des nationaux!

Ne vous leurrez pas chers amis colombophiles, notre sport n'est un loisir que pour une minorité d'entre nous.

Regardez la communication, ce jour, de l'Entente Belge pour le concours de Tarbes, simplement scandaleux. Quel respect pour les amateurs!!!!! Mais, ,ne vous inquiétez pas, l'Entente Belge peut tout, même lâcher en France quand s'est interdit!!!! Une simple lettre d'excuse à ses amis de la RFCB et le tour est joué!!!!

Et vous voudriez que de nouveaux éléments nous rejoignent?????? Il y a bien d'autres loisirs où des valeurs fondamentales existent encore!!!!

Merci Messieurs les Hauts Responsables, Organisateurs... de ce que vous avez fait de ma passion!!!!!

Van Hastel Fabrice.
Froidchapelle.

PS: Plusieurs top 100 nationaux en 10 ans dans les concours de fond, un premier national , une victoire internationale mais pas de site web, pas d'articles dans les journaux, pas de ventes , je vis simplement ma passion au quotidien!!!!!

Nu gaat men de duiven lossen in Agen... dat is 140 km korter dan Tarbes.

heb juist gezien op teletext dat ze de duiven naar agen hebben gebracht of gaan brengen . begrijpen wie begrijpen kan ,wat is hier het nut van.ze hadden ze zaterdag moeten lossen limoges hebben ze tog ook gelost is dat mischien op een andere planeet

Jeunes joueur dans les internationaux, je m'inquiète des décisions prises par ces organisateurs belges, les seuls malheureusement à nous proposer ces concours.
Déjà le Souston 2010 lâché dans des conditions déplorables (région de Souston décrétée ,par météo France, en vigilance orange, puis orage sur toute la ligne de vol.
Le Barcelone 2011, avec un nouveau lieu de lâcher "mortel" pour beaucoup de nos athlètes dès le départ de la course, à voir sur: http://www.youtube.com/watch?v=xCO0P_hVfaw&feature=player_embedded
Et aujourd'hui un Tarbes avec des décisions bizarres et inquiétantes
Et pourtant on n'a pas le choix !!

Nos amis Belges font la pluie et le beau temps avec le "pouvoir de lacher",
en effet,pour des raisons uniquement financieres ils attendent un vent favorable pour nourrir le commerce du resultat.
A quoi bon preparer nos pigeons quand ceux ci font du panier plus d'une semaine.
Chaque colombophile averti sait pertinement que ce ne sont pas les memes sujets qui gagnent au bout du compte.
Votre credibilité est à la hauteur de votre gouvernement!

Le pire dans tout ça c'est qu'il fallait payer pour avoir une telle MERDE! excusez de l'expression.
Quand on veut jouer dans la cours des grands, il faut aussi en avoir les couilles et oser dire la vérité aux gens et admettre son erreur!
Pas d'explication jusqu'à midi. Mais vous nous prenez pour des cons?
Quand on empoche le fric, il faut aussi prendre ses responsabilités!
VIVE LES INTERNATIONAUX !!!

ils ne lacheront pas demain non plus a en voir la carte météo c est encore pire dans le sud !!!!

Je viens de voir la vidéo sur youtube pour Barcelone 2011, et effectivement je trouve que le lieu n'est absolument pas approprié pour lacher autant de pigeons. Les camions sont un à coté de l'autre, je ne sais pas comment les pigeons font pour sortir si en face des pigeons sortent également (un bon nombre doivent se percuter), sans compter les hauts immeubles à proximité!
C'est un aberration.
Comme je vois sur Tarbes, apparemment il faut donner son fric pour mettre ses pigeons et ensuite fermer sa gueule et surtout pas réclamer! Vive les organisateurs. On aura tout vu.

Je n'aurai pas pu dire mieux!!!
BRAVO

Gaat het morgen beter zijn dan vandaag? morgen geven ze dan nog noord-west uit met regen , denk dat het voor woensdag zal zijn, beter de duiven laten terugkomen en vlucht laten annuleren om verliezen te beperken, kweet wel niet hoe ze dit kunnen doen met de buurlanden, duiven moesten gelost geweest zijn vrijdag zoals de Nederlandse duiven, waarom kunnen zij lossen de vrijdag en wij niet? nu staan de onze daar nog altijd en naar Perpignan kunnen ze niet meer, zitten zelfs nog langer in de mand dan barcelona, gewoonweg schandalig B/V

stef

Zaterdag was goed zondag was goed maandag was goed als ze eenmaal de lijn hebben komen ze er wel door maar ja het moet toch ingewikkeld gemaakt worden .beslissingen kunnen ze niet nemen inzake lossing wel inzake inkorvingsdag gefeliciteerd

duiven kunnen zonder problemen meer dan een week in een mand zitten zonder noemenswaardig verlies van conditie.

wij hollanders zijn zo gek nog niet,zaterdagochtend alles thuis van 2 vluchten!!!!

en 14 dagen ook, uitslag zal altijd gemaakt worden

Zaterdag alles thuis van 2 vluchten Orleans En Jarnac Alles los BEHALVE TARBES ?

misschien moeten we de KBDB bestoken met dergelijke mails
Geachte bestuursleden
De zoveelste keer dit jaar is een nationaal winnaar afgekeurd.
Een reglement uit de tijd van Meden en Perzen ontneemt andermaal de glorie van de verdiende winnaar.
We leven in de 21ste eeuw ,een tijd met veel technologie die onvoldoende in de duivensport aangewend wordt.
Na heen en weer gemail met onderlegden van de klokkencommissie op de hoogte van techniciteit en reglementering,bleek dat dubbel constateren een noodzaak was om te vermijden dat er serie kon gewonnen worden met 1 duif met 2 verschillende gummi’s op(uiteraard met hulp van de inkorvers).Nu anno 2011 bij electronisch registreren is deze regel achterhaald en dus overbodig.
Denk maar eens aan de vele zelfstandigen en andere werkende mensen of ouderlingen die niet in staat zijn om op onpassende uren in de lucht te turen,aan duivenliefhebbers in volkstuintjes enz…
Loods de duivensport de 21ste eeuw binnen en schaf het constateurkesprofijt af.
Bereid tot dialoog

Ik heb er natuurlijk geen reactie op ontvangen maar dat verwachte ik ook niet echt.

nog beter is dat Pipa hier zijn rol opneemt en het pad naar een moderne duivensport effent,nietwaar Martin?

misschien moeten we de KBDB bestoken met dergelijke mails
Geachte bestuursleden
De zoveelste keer dit jaar is een nationaal winnaar afgekeurd.
Een reglement uit de tijd van Meden en Perzen ontneemt andermaal de glorie van de verdiende winnaar.
We leven in de 21ste eeuw ,een tijd met veel technologie die onvoldoende in de duivensport aangewend wordt.
Na heen en weer gemail met onderlegden van de klokkencommissie op de hoogte van techniciteit en reglementering,bleek dat dubbel constateren een noodzaak was om te vermijden dat er serie kon gewonnen worden met 1 duif met 2 verschillende gummi’s op(uiteraard met hulp van de inkorvers).Nu anno 2011 bij electronisch registreren is deze regel achterhaald en dus overbodig.
Denk maar eens aan de vele zelfstandigen en andere werkende mensen of ouderlingen die niet in staat zijn om op onpassende uren in de lucht te turen,aan duivenliefhebbers in volkstuintjes enz…
Loods de duivensport de 21ste eeuw binnen en schaf het constateurkesprofijt af.
Bereid tot dialoog

Ik heb er natuurlijk geen reactie op ontvangen maar dat verwachte ik ook niet echt.

nog beter is dat Pipa hier zijn rol opneemt en het pad naar een moderne duivensport effent,nietwaar Martin?

Die Pascal Loozen waait ook met alle winden mee, Eerst schrijft hij nederland moet gewoon internationaal spelen, En dan een paar dagen later schrijft hij weer dat hij trots is op de nederlandse lossing van de zlu, Typisch weer zo een liefhebber die zonder nadenken zegt dat bij de zlu alles beter is.

chers amis français ,

je ne suis pas d'accord avec vous pour deux raisons :

notre gouvernement n'a rien a voir avec ce qui se passe ici , il s'agit d'une entité fédérée , qui décide seul ou avec les fédérations internationales participantes si le lâcher aura lieu ou non , de manière a respecter l'engagement et le temps pour chaque pays participants , maintenant , je vous rejoins dans le fait que suivant la météo annoncée depuis vendredi dernier , il était indispensable de lâcher comme tous les autres concours samedi matin

pour ce qui est de Barcelone , nous y avons perdu notre premier marqué , mais l'an dernier aussi , et le concours s'est déroulé de manière totalement normal ce qui n'était plus arriver depuis des années , alors , il y aura toujours matière a discussion , et il y en aura toujours qui réussiront là ou d'autres pas , ce sujet n'a pas lieu d'être ici , de plus le groupement organisateur n'a rien avoir avec l'Entente Belge , et pour Marseille la semaine prochaine c'est encore un autre groupement , alors ne faites pas un amalgame des choses si celles ci sont incohérentes

bonne chance à tous quand même

Betreffende opmerking Leo Kouters

De duivensport dient zich flexibel op te stellen. Indien weersverwachtingen zo matig zijn dan zal je voor de best mogelijke oplossing dienen te kiezen. De keuze van een dag vroeger lossen is niet ideaal, maar zeker beter dan heel veel dagen te moeten wachten.
Het gaat er dus niet om dat principes worden opgegeven, maar er wordt nagedacht en gekozen voor de minst dier en liefhebber onvriendelijke oplossing.

Verder vind ik het onbegrijpelijk dat de Entente Belge olv de heer P. Norman zich zo star hebben opgesteld tov de Nederlandse grote fondspeler. Deze beslissing heeft zeker invloed op de deelname aan toekomstige internationale wedstrijden.

Ronald Geerdink

Als ik deze vluchten kan klokken met EC zal ik ook mee gaan doen, deze internationale vluchten worden gemiddeld toch wel 40% uitgesteld en als je dan moet werken bied een EC een uitkomst.

Eerlijk gezegd lijkt mij het stempelen etc een achterhaald iets of is dit nodig volgens jullie? Dat zal betekenen dat alle andere vluchten die met Ec worden gedaan ook verdacht zijn, als men dat vind.

En er grondig wat mis is met de inkorvingen en de controle onderweg en losplaats!!

Verder ben ik het er wel mee eens dat men zich aan de afgesproken datum vast houd ,men moet een betrouwbare bond hebben in deze. Als je zomaar beslist om een dag eerder te lossen of van een morgenlossing een middaglossing te maken of andersom wat nu in Nederland gebeurt krijgt men ook vreemde dingen.

Je geeft jaarlingen mee voor een middaglossing en dan worden ze getrakteerd om een morgenlossing met wind tegen en warm weer omdat het wind mee is en kans om nachtvliegers en dus uitsteld. Dus vast houden aan de afspraken lijkt mij het beste en eerlijkste.

Nachtvliegers zal men moeten accepteren hoort er gewoon bij in deze tijd.

Arie-Pieter

Uit de reactie van onze nationale voorzitter blijkt nog maar eens dat de KBDB niet openstaat voor verandering.

Wedvlucht Tarbes is zeer goed verlopen,de duiven waren nog in prima conditie na maar 2 nachten in de reismanden.

Voor ons is dit voor herhaling vatbaar, de inrichters moeten hier maar eens over nadenken, dit is voor iedereen en zeker voor onze duiven beter als dagen langer in de reismanden.
Voor diegene die nog moeten werken zal het ook geen verschil maken omdat de duiven vrijdag avond laat komen, en zaterdag morgen vroeg.

En dit zal ook het financiele plaatje kunnen drukken.

Groeten Harrij

Met de beslissing om voor de pyreneeen te lossen kan ik inkomen. alleen had men deze dan een dag eerder moeten nemen.

Maar wat geschreven word over de vergelijking maken met voetbal en wielrennen vind in toch te kort door de bocht. Want als er sneeuw ligt of de velden onbespeelbaar zijn door veelvuldige regenval worden de matchen uitgesteld tot latere datum (dit kan evenwel niet in de duivensport). Dus dat verhaal dat men de voetbalmatchen niet verplaatst omwille van tv rechten klopt niet. En over dat wielrennen klopt het ook al niet. Neem nu de Tour van dit jaar. Als je vandaag het nieuws gezien hebt zal je wel gezien hebben dat er in de alpen sneeuw ligt op de cols die ze gaan beklimmen dus ook hier zal er misschien verschoven worden. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat er een rit afgelast of ingekort word door slecht weer in de bergen(zo gebeurde dit ook al in de Giro). Dus vergelijkingen maken met andere sporten zou degene die dit artikel geschreven heeft toch beter niet doen.

En dat Dhr. Norman zijn taak ter harte neemt om te zorgen dat de duiven van Tarbes een goede thuiskomst krijgen omdat ze Perpignan moeten vliegen kan ik aannemen!... hij richt hem begot zelf in!

Sans vouloir absolument polémiquer sur les diverses responsabilités, pourquoi la fédération colombophile française, par l’intermédiaire de son responsable de lâcher qui se trouve sur place et par les instances fédérales n'a-t-elle aucun avis à donner ?
Ce concours de TARBES pouvait tout normalement être libéré samedi. La météo était excellente sur 90 voir 95 % de la ligne de vol, tout le monde le savait (sauf le responsable du lâcher Belge).
METEO FRANCE prévoyait dès vendredi dernier une importante dégradation du temps à partir de dimanche, il était même question de retour de l'automne...
Il faudra pour l'avenir réfléchir sérieusement afin que de telles inepties ne se reproduisent plus jamais.
Il faudra prévoir une concertation entre la fédération internationale, la fédération organisatrice et la fédération du lieu de lâcher.
En ce qui concerne les colombophiles non professionnels ou retraités, (c'est à dire les personnes actives, qui travaillent) leur nombre et plus généralement leur existence va sans doute fondre comme neige au soleil face au non respect des organisateurs, des contraintes qu'ils rencontrent. La constatation électronique apporte une réponse à la "non disponibilité ponctuelle". Pourquoi maintenir des méthodes d'un autre siècle... Nous sommes en 2011 soit depuis 10 ans dans un nouveau siècle. La colombophile a évolué, à ce titre, le transport ne se fait plus avec des charrettes tirées par des chevaux ou des trains à vapeur. "Qu'on se le dise".
Respect Messieurs.

lees juist het interview met de heer Norman, dat er mensen zijn die de vrijdag moeten werken en dat men ze ook daardoor niet lost, tarbes komt s'avonds in, akkoord er zijn mensen die in ploegschift zitten , maar wat nu voor morgen , het is ook werkendag , het is ook ploegschift, dus hetzelfde of vrijdag, bv als het de zaterdag slecht weer is in frankrijk en ze geven de zondag mooi weer uit, dan wacht hij ook tot de zondag, waarom kon hij nu geen dag eerder lossen dan de zaterdag als vooropgesteld, maar ja je hoort het al , er is wrevel met de ZLU en NPO é

stef

De heer Norman en zijn companen hebben de omstandigheden niet goed ingeschat, wees dan een kerel en zeg dat gewoon en verschuil je niet achter internationaal spel en vergelijkingen met wielrennen en voetbal. Deze duiven zitten nu al bijna een week in de mand, terwijl de ZLU inkorft op woensdag, lost op vrijdag en onze duiven alweer 4 dagen thuis zijn en Tarbes uitstekend is verlopen. Hulde voor de ZLU waar het dus wel kan.

Men wist van te voren dat door de slechte weersvoorspellingen het wel eens een lange zit kon worden, dus waarom wachten tot het beter word, terwijl men op vrijdag gewoon kon lossen. Of werkt men alleen op vrijdag en niet op maandag, dinsdag.... jammer dat het zo moet gaan maar dan zeggen dat het niet anders kan...kwalijke zaak, moeten wij met deze bestuurders naar de moderne duivensport.... dan zie ik het somber in

groeten,

Udo

Arie Pieter waar woont u? Mischien kan u beter naar Belgie verhuizen dan. Op hele vluchtlijn was het afgelopen vrijdag zw wind en niet warmer als 24 gr en middaglossingen met harde en of matige zw wind moeten ze afschaffen nachtvliegerij leverd vele verliezen op en niet de minste duiven ,wat vluchten verzetten betrefd is dit iets wat waarschijnlijk de komende 10j niet meer voorkomt ,was puur vanwege de zeer slechte weersomstandigheden en zouden we anders nu ook nog op losplaats gestaan hebben of je had deze avond je duiven in het lokaal kunnen ophalen ivm afgelasting,NPO regelement zegt dat vanaf dinsdag de duiven terug komen,was u dan blij geweest?

Hallo collega melkers.

Dit is een spijtige zaak aan het worden maar ik meen dat dit in het verleden vaker is gebeurd...doch deze keer is het iets anders gelopen...met name de ZLU heeft vorige week "de moderne duivensport uitgevonden".
Ja , tot voor vrijdag was dit nog onbestaande "moderne duivensport"...vanaf nu moeten wij daar rekening mee houden....maar om voor deze keer Filip Norman "de zwarte Piet" door te spelen vind ik niet nodig....
Waarom : Wel het is vroeger altijd zo geweest,slecht weer....wachten...zelfs 3 à 4 dagen desnoods....daar is niets aan te doen...dat is zware fond....of beter...dat WAS zware fond....vanaf nu kan daar verandering in komen en ik hoop dat het vanaf heden "bespreekbaar" gaat worden....dat Nederland (ZLU) niet meedoet aan Tarbes vind ik "jammer" en een compromis tussen "Heren van stand" MOET mogelijk zijn...zeker weten.....
Hopelijk komt het toch in orde met een lossing in Agen en trekt ieder lering uit dit jammerlijke voorval.
Moge het positieve de bovenhand halen op al dit negativisme.....het is 5 voor 12 in de duivensport laat het ons niet nog erger maken.....vergeet niet "als ieder voor zijn eigen deur veegt is de ganse straat proper hé "......eeuwenoud spreekwoord dat blijkbaar nog steeds van toepassing is.......

Sportieve groeten uit Zedelgem.

Eddy.

Nog maar eens reageren, als je je mening geeft word er gesproken over leedvermaak en jaloezie, of bedoeld ge het juist andersom ? Al dat gezever over werkende, melden, gummiringen wel of niet, EC systemen eenheid.
Met gezond verstand durven beslissingen nemen daar gaat het om, vooruitstrevend zijn en het roer volledig om durven gooien. Dat is wat er afgelopen weekend met de Nederlandse lossingen is gebeurd.
Daar moet men voorbeeld aan nemen anno 2011.
En in 2012, lossen op vrijdag als het een nationale feestdag is in Frankrijk.
Ik wens alle Tarbes vliegers, waar ze ook gelost een behouden terugkeer.

Is it Villeneuve-Agen OR Agen?????

de wind zat niet goed naar de kust zeker

Hello

Als mr. Norman principieel zegt kalender is te volgen anders is er niks meer dan moet hij ook in Tarbes blijven !!!!!!!!!
Maar gans ons vervoer en inrichters is hier in Belgie dikke shit !!!!!!!vergeleken met Nederland..alhoewel!

Met een dag vroeger te lossen geven ze toch blijk van hoger iq

mvg

stef

De Zlu ,heeft goede zet gedaan jl vrijdag te lossen ,en duiven hoefden alleen naar Nederland !!!Dus hoefden geen rekenning te houden met andere landen ,vandaag had Norman mischien kunnen lossen als het alleen voor Belgie was ,maar ging niet ivm slechte weer richting Duitsland en ook op zee richting Engeland ,hadden die weer op hun achterste poten gestaan,is niet gemakkelijk om voor alle landen de juiste beslissing te nemen denk ik ,zeker nu niet nu Nederland al eigen goede vlucht heeft gehad ,een verkeerde lossing nu(nadelig voor WELK LAND DAN OOK) in Tarbes/Agen kan het einde van het INTERNATIONALE Spel betekenen ,is niet zo makkelijk dan het lijkt

toke, als het kan vroeg los natuurlijk mij maakt het niet uit welke windkneus.

Het is allemaal spijtig maar helaas. Alsong hopend op een goed verloop. grtz

Villeneuve-Agen

Nu krijgen we dit weer voetbal wielrennen met duiven wedvluchten vergelijken Mijnheer Norman zegt dat ze deze ook niet afgelasten of verplaatsen met ANDERE WOORDEN DE DUIVEN HADDEN OOK OP DAG VAN LOSSING GELOST MOETEN WORDEN OP HET GEPLANDE UUR gelukkig hebben de duiven geen verslagen van de TV zaten we daar ook nog mee ha ha ha

Agen/ Villeneuve-Agen is just the same place, only 1 Agen in France.

Geachte Hr. Binnu,

Het betreft hier niet de Hollandse bond (die bestaat niet, wel een Nederlandse) maar de Zuid Limburgse Unie.
En met de capriolen van Dhr De jong en cs. hebben die helemaal niets te maken.

als ze nog tien dagen wachten kunnen der nog gekipte jongen liggen in manden

benieuwd?? wanneer ze lossen, morgen als t inkorven is voor Marseille int CFW, of woensdag als het weer beter zou zijn , maar dan wel inkorving Soulliac Entente Belge...

Geachte heer Johan C,

Wat bedoel je met die capriolen, de NPO heeft als eerste het besluit genomen om de middaglossingen
van Bordeaux,Mont de Marsan, Bergerac em Ruffec zo vroeg mogelijk te lossen op vrijdag 15.07.2011
Prima besluit.

Dus niet zo minachtend doen over de NPO.

Groetjes,

Weer niks te zien op teletext.

en weer dagje langer wachten

en pascal,jou tarbesduiven zijn tog althuis?
Duss....maak jou id niks uit.

Guten Morgen.
Ich begrüsse es das die Tauben nach Bordeaux gefahren werden.
Habe selbert 10 Tauben in Tarbes dabei.....

Seit gestern 16-15 Uhr hat es bei uns im Mekka der Weitstrecke Althornbach-Zweibrücken-Steinhausen
nicht mehr geregnet zum teil Blauer Himmel mit ein paar kleinen weißen Wolken.
Hoffen wir das das Wetter so bleibt......

en om dat de Nederlanders zich zo voortreffelijk gedragen hebben op dit forum mogen ze nu ook Perpignan internationaal niet mee doen Wink))))))))))))))))))))))

stef

Geen probleem, kunnen de Belgen tenminste op een zodanig tijdstip lossen dat de Nederlanders bij voorbaat kansloos zijn.

nachtvliegers zullen in toekomst niet meer bestaan .

IN BELGIE DOEN ZE IMMERS OM 22 UUR LICHT UIT NU.

If the birds are not up tomorrow i really think the organisers should seriously consider bringing the UK birds back, they have now been in the crates for 7 days, anyone who basket trains their youngsters for a week on grills when weaning will know what state the crates will be in now, the birds feet will be covered in crap, lets face it we are still asking the birds to fly 500 miles from AGEN, thats if they come in a straight line. I am sure that if you think about it logically its the right decision, i really wanted to have this race but now its going to be a lottery and many good birds will be lost, we have prepared our birds for this race, im sure none of us would prepare our birds for this type of race and distance and then the final preparation for the last weeks build up is to put them in a crate for 7 days with no exercise, then expect them to complete the task in front of them. I am sure some people will not agree with me but thats my take on it.

geef niks.
hebben de belgen ook kans op perpignan

met zulke ``lossingsdeskundigen`` wilt er geen nederlander meer meedoen

Msg reçu de Mr
Van hastel. Marcel
6440 Froidchapelle.

Nos pigeons doivent-être sauvés d'un désastre prévisible.

Si vous avez les possibilités de me donner l'adresse mail de l'organisateur
, je serai très satisfait.
Des pigeons de grande valeur sont dans les paniers de Tarbes, certains sont dans un état de santé déplorable et dans l'impossibilité de regagner leur colombier.
Il faut intervenir pour éviter de lâcher des pigeons, les conditions climatiques sont mauvaises pour le reste de la semaine.
Messieurs de l'E.B. vous êtes moralement obligés de trouver la bonne solution qui vous a échappée samedi jour que vous deviez mettre les pigeons en liberté.
Les Hollandais : enlogement mercredi et lâcher le vendredi.
Comment est-il encore possible au 21è siècle d'enloger un mardi alors que tous les pigeons peuvent-être enlogés le jeudi pour tous les nationaux et le mercredi pour les internationaux ?
De grâce , rendez-nous nos pigeons de mains à mains ou les lâcher à la frontière Belge pour les Belges et une autre solution pour les autres pays
Merci pour nos ailés

Searit il possible d ' avoir des photos de nos protégés pour voir dans quel état ils sont dans les paniers ?

Ce concours va virer au massacre ...
Est-il possible d'avoir des photos de nos pigeons en ce moment ? dans quel état sont-ils ?
Si c'est pour perdre 50% des pigeons cela ne sert à plus rien d'organiser de tels concours ...

Jongens,

wat een scheldtirade van iedereen en nu is alles opgelost zeker. Eigenlijk is er maar 1 die het bij het rechte eind heeft.En dat is thepigeonattack. Zaterdag kon er nog gelost worden maar de wind zat niet juist en het ging regenen in het westen. Dus voor de 3de keer in 2011 lossing uitgesteld met alle gevolgen van dien. Het wordt hoog tijd dat er hier maatregelen getroffen worden via de KBDB.
Het is een groot schandaal dat er vrijdag of zaterdag niet gelost werd en dit omdat ze in de vlaanders denken dat ze niet de 1ste nationaal of internationaal konden winnen.
Proficiat aan de inrichters.
ik weet het is niet simpel maar alleen aan je eigen provincie denken is nogal kleingeestig vind ik.
De Nederlanders hadden het deze keer bij het rechte eind , dus Belgen trek er Uw lessen uit en kijk naar alle provincies ipv van naar 2.

Sorry Willems Eric, denk dat je het een beetje al te simpel voorstelt. Zaterdagnamiddag vanaf 16u (op sommige plaatsen misschien eerder) heeft het in West-Vlaanderen hier serieus geregend, zeg maar gegoten, met bakken vol. Het was volkomen terecht, dat er zaterdag niet werd gelost. Ik weet niet of dit bij iedereen zo is, maar wij hebben nog 2 jaarlingen achter van Limoges, wat toch niet echt normaal is. Denk dat ze de grond zijn ingeregend.
En vrijdag lossen zou inderdaad gekund hebben, maar stel je voor dat het mis liep, wat een kritiek zouden de inrichters dan niet over zich heen hebben gekregen. De Nederlanders hebben de toon gezet, indien geen goeie vooruitzichten, dan kan er een dag eerder worden gelost, maar dit is bij m'n weten, zonder voorgaande.
Hoofd koel houden, zoals Tim hier al neerpende: duiven kunnen lang in de mand, en gelukkig is het niet al te warm.

zaterdag was het inderdaad te slecht , ben ook nog 6 jaarlingen kwijt van jarnac dus goed was het niet.alleen mogen ze volgens mij wel het voorbeeld van nederland volgen en een dagje eerder lossen.

Ik denk toch wanneer men internationale vluchten inricht dat men kijkt naar de gepaste weersomstandigheden voor alle landen. Suggereren dat men enkel kijkt voor de lossingen naar de gunstigste omstandigheden voor twee bepaalde provincies vind ik kleinzielig.
Momenteel is het niet gemakkelijk om te beslissen, achterklap is altijd gemakkelijk.
Morgen ziet het er relatief goed uit boven Frankrijk, maar voor de rest weet ik het niet; het Kanaal, Duitsland, Ardense hoogvlakten,...
er spelen zoveel omstandigheden mee, in elk geval zullen ze goed voorzien zijn van eten en drinken...
Wanneer door de stijgingsregens rond de Pyreneeën er teveel lage bewolking is rond Tarbes is het een goede oplossing om een iets meer noordelijker richting te verkiezen.
In elk geval succes voor iedere deelnemer en hopelijk wordt het weer spannend volgen op de radar.... verrassingen zijn dit jaar niet uitgesloten...

@Ronald Geerdink

Ik weet ook wel dat de zlu achteraf een gelukkig besluit heeft genomen om op vrijdagmorgen te lossen, Maar ik vraag me toch af of dit gejakker geen invloed heeft gehad op de duiven die gekorft zijn op papjongen, Mocht dit geen invloed hebben voor de duiven dan kan men voortaan bij een geplande zaterdagochtend lossing vluchten als pau tarbes en narbonne waarop ten hoogste 3000 duiven gekorft worden gewoon op donderdagavond inmanden.

Het verhaal dat er op dinsdag geen 2 vluchten gekorft konden worden is volgens mij grote onzin, tot een paar jaar geleden kwam dit regelmatig voor, En sindsdien is het aantal gekorfde duiven een stuk afgenomen, Volgens mij is het inkorven op woensdag gewoon een machtsspelletje tussen het organiserende comite en de ZLU, En nu is de zlu zo trots als een hond met 7 lullen omdat dit machtspelletje nog net zo gunstig uitvalt ook.

Hopelijk laten ze zich niet verleiden tot een onverantwoorde lossing omwille van het feit dat ze anders moeten terugkeren met de duiven.

Triest.

Donderdag inkorven om Zaterdag te vliegen is en blijft kort dag Toke zeker als men internationaal ook nog eens op vertrekplaats moet verzamelen om bij t konvooi aan te sluiten ,woensdag is een betere optie denk ik en de beste is gewoon op dinsdag korven hebben ze meer dan 10jaar gedaan ,waarom zou dat nu niet meer kunnen ,en meer dan de helft van de lokalen in Nederland kan men alleen Zlu of Nationaal inmanden en geen dubbele vluchten ,ZLU had alles mee staartwind en niet warm op de gehele vlieglijn en overal was nog drinken onderweg van de regen van de dagen ervoor .Dat kan ook weleens anders zijn en zal een extra drinkpauze tijdens de reis niet onverstandig zijn denk ik

Op de website van de zlu (www.dezlu.nl)kun je het reisverslag lezen van Tarbes....altijd leuk om eens door te nemen.

Had het reisverslag al gelezen vandaar mijn reactie op dat sommige vertellen dat ze op donderdag avond inkorven kunnen voor deze vluchten

Wie heeft donderdag ingekorfd dan?

Het weer was vandaag weer niet zo slecht kan natuurlijk niet de gehele vluchtlijn beoordelen maar terug komen met de duiven is ook geen optie . trouwens zoals mijnheer norman zegt voetbalwedstrijden en wielrennen word niet verplaatst maar als het afgelast word hoef je niet te betalen maar betaalt mijnheer norman ons dan ook het reisgeld terug of zou hij ons de terugreis ook nog laten betalen

Niemand heeft donderdag ingekorfd werd over gesproken 4 berichten terug door Toke

Aan de weerkaart te zien is morgen lossen mogelijk via de westenlijn is het redelijk tot goed maar ojee wat zal oost en west vlaanderen dan gaan reageren

En résumé,
Les decisions de lacher sont en fonction non pas de la metéo mais des pays participants.
LIMOGES aucuns soucis de concurrence,le lacher a eu lieu....
TARBES.des allemands,des francais,des anglais....l objectif etant de vendre au plus haut le gagnant de ce type des concours!
au fait de quelle nationalité sont les vendeurs et speculateurs?
Ne seraient ce pas les memes qui organisent et decident dans ce type de concours?
Le profit l'emporte sur la passion,
c'est minable!

donderdag werd niet ingekorft voor tarbers man

De organisatie van Marseille zal t zelfde gaan tegenkomen dit weekend hevige onweeders en regen zaterdag en zondag aan de oostkant van Frankrijk volgens Meteo France en veel regen Nederland/Belgie /Duitsland zaterdag en zondag ,wat een ... zomer

jackaarts, terugkeren met de duiven is wel een optie... en zelfs de enige goede beslissing als er op woensdag niet kan gelost worden! Want donderdag is een echte rotdag ... de renners van de Tour kunnen ze nog laten rijden achter een sneeuwruimer ... maar voor onze duiven zijn er minder mogelijkheden... In de hoop dat de heer F. Norman het gezond verstand laat primeren ... want een onverantwoorde lossing (zoals Brive) kunnen we missen als kiespijn!
Indien nodig zal ik met veel plezier mijn duifjes in het lokaal terug ophalen (en wil daar zelfs voor betalen indien nodig Smile ) zodat ik ook nog de komende jaren plezier aan die beestjes kan beleven...
Er zijn verschillende collega-liefhebbers die ook een aantal topduiven hebben ingekorfd op Tarbes en die stilaan het ergste vrezen ... Dit is momenteel zeer uitzonderlijk weer en daarom moet indien nodig desnoods voor het eerst in de geschiedenis maar een passende maatregel genomen worden!

Morgen los om 8 uur , morgenavond over heel Belgie regen behalve in het westen.

@Eric Willemms probeer je beweringen te staven met ernstige argumenten. Of....wil je de "laster en eerroof" toer op?
Graag lees ik van jou wat je Dhr. Norman en de organisatie verwijt.
Met bijzondere dank
Guy Journée

Ik word daar zo moe van, Waneer sommige alleen maar lezen wat ze willen lezen.

De groeten
Leo Kouters

Ik ben momenteel toch nog liever duivenmelker met duiven in Frankrijk, dan een toerist in een uitgeregend Frankrijk.

Heb de weerkaarten bekeken over frankrijk droog over geheel belgie droog uitgezonderd de Kempen en de Ardennen helaas ik blijf bij mijn principe eenmaal los met goed weer komen ze er wel door of het moet extreem regenen of onweren als ze terugkeren met de duiven zal ook niet makkelijk zijn omdat er meer landen deelnemen verder zal dit ook veel tijd in beslag nemen en verwacht ik dat ze pas donderdag in de lokalen afgehaald kunnen worden ,na vandaag is lossing tot en met zondag niet meer mogelijk en is het inderdaad beter dat ze terug komen ,maar ik blijf er bij dat er toch lossingsmogelijkheden zijn geweest

gelost 07:50

Volgens de buienradar zullen de duiven vrij snel in de buien terecht komen, hopelijk valt het allemaal nog mee.

Hopelijk moeten de duiven wegens de onweersbuien niet te ver uitwijken naar het oosten... Duitsland binnen... want dan wordt het na meer dan een week in de manden wel een zeer zware opdracht om tijdig hun hok te bereiken. Aan iedereen in welke windstreek ook ... succes

Beste,

Al de dagen van de week staan de weerkaarten op gesteld 15/07 & 16/07 & 18/07 & 19/07 maar blijkbaar is Pipa vergeten deze morgen de kaarten erbij te plaatsen, jammer

vr. gr.
Pierre

en hopelijk krijgt de duif met de hoogste snelheid de zege toegewezen(

Wel Guy,
blijkbaar toch juist , sorry voor de 10 minuten hé.

Geluk aan elke duif! Succes aan alle deelnemers....het zal nodig zijn vrees ik.

de duiven komen na +/- 150 km in de eerste buien terecht, hopelijk valt het allemaal nog mee.
Aan iedereen veel succes , we gaan het nodig hebben.

Voor de Franse liefhebbers ,die eerst 730km speelden op Tarbes (min afstand) zal het nu zekers nier moeilijk zijn met deze losplaats spelen nu ong 600km of te wel kleine fond internationaal en zullen de 1e aanmeldingen met deze wind op de vlieglijn, binnen de 8 uur na de lossing kunnen zijn

Bravo aux convoyeurs pour les soins prodigués.

Finally a it arrives !! Congratulations to the family !

Waarom is het niet meer mogelijk om aanmeldingen in te geven? Of zie ik iets over het hoofd.

Wel ambetant om volgen op deze manier als je gewend bent om je wat op de aanmeldingen hier af te stemmen Smile

congratulations mickael and familie for winning tarbes international, a fantastic result,nice looking Mealy cock.. keep up the great work

Less than 4 Per Cent of the pigeons arrived home on the day, that means over 10,000 pigeons forced to night out after 8 days in the crates , the right decision to liberate yesterday? you tell me. Congratulations to M.Mitchell of Dover only bird to make it home to the UK

en het resultaat België?

Mijn 2 duiven waren dan wel wat te laat maar de verzorging moet super geweest zijn, zeer mooie pootjes en goed in het vlees na een weekje in de mand. Chapeau...

Dank aan de convoyeurs,

Groeten,

Frederik

en mooie witte neuzen van door de buien te vliegen, Frederik?
ook alle drie mijn duiven thuis ...ééntje (51e nat. Montauban)donderdagmorgen rond half negen (gekwetst - een grote bloeduitstorting op de borst) - ééntje in de namiddag en eentje 's avonds... (ik prijs me echt gelukkig dat ze thuis geraakt zijn...) Want dit was na Brive terug geen weer om duiven door te jagen ... (zo is in Fondclub Eeklo de winnaar van Tarbes vorig jaar van Alex Dauwe tot op heden nog steeds niet thuis en de winnende duif op Tarbes van twee jaar geleden van Jozef Van den Berghe ontbrak ook op het appel ... dit zijn maar een paar voorbeelden van de nog vele ontbrekende duiven op diverse hokken!) Ik heb gisteren het traject Ursel-Leuven heen en terug met de wagen afgelegd en telkens door een viertal zware regenbuien moeten rijden ... dan pas besef je wat die duiven meemaken op een afstand van 800 km
ps het kaartje van Meteo-France van de namiddag heeft een duidelijker beeld dan het kaartje van 'smorgens wat op de pipa-site stond!

felecitaçion pour le champion