AJD Oost-Vlaanderen: kampioenenfeest 2012

AJD Oost-Vlaanderen sloot op zaterdag 19 januari 2013 zijn derde werkingsjaar af met een schitterend kampioenenfeest. 260 enthousiaste aanwezigen schoven aan voor een gesmaakte maaltijd en wisten ons – zonder uitzondering – menige uren erna te vertellen dat van een meer dan geslaagde avond kon gesproken worden.

Het podium die avond kwam goed van pas. We zijn bijzonder verheugd dat we terug enkele beginnende liefhebbers een duwtje in de rug konden geven door het aanbieden van enkele nuttige geschenken.

Alle leden die zich klasseerden bij de Provinciale Kampioenschappen KBDB Oost-Vlaanderen, de Nationale KBDB Kampioenschappen alsook alle leden die in 2012 een nationale en/of internationale overwinning behaalden ontvingen een gesmaakte attentie. Hoogtepunt natuurlijk waren de podia binnen onze eigen kampioenschappen én voor de Grote Prijs “In Memoriam Eddy Vermeulen”. Grote en kleine kampioenen naast elkaar, in een sfeer die gans de avond niet stuk kon!

De aanzet was natuurlijk al gegeven via een schitterende bonverkoop waarbij een gemiddelde werd behaald van 118 euro. De ruime zaal van het KTA-Gito Merelbeke liep vanaf 17 uur snel vol. De barre kou kon onze leden en sympahisanten niet deren; AJD vierde feest en daar wou iedereen bij zijn! De feesten in het verleden waren hiervoor de béste reclame. Zelfs toen de maaltijd reeds uren ‘verteerd’ was, bleven alle plaatsen in de zaal bezet. Aan menig tafel werd op een gemoedelijke sfeer (bij sommigen zelfs onder het kaarten door) over de duiven en onze geliefkoosde hobby verder gekeuveld. Behaalde resultaten werden besproken, de kweek werd toegelicht, de verwachtingen voor het komend seizoen werden op tafel gegooid. Iets oudere én jongere melkers konden in een opperbeste sfeer verbroederen; massaal waren ook de dames aanwezig, want - ze wéten - bij AJD wordt ook voor hén gezorgd. Menig koppel duivenliefhebbers had hun kroost meegebracht, want er was een zéér gesmaakte kinderanimatie. De kleine “duivenmelkerkes in spé” amuseerden zich kostelijk. Niks dan lachende én tevreden gezichten dus. Als organisatie een plezier om te volgen. Menig liefhebber wist ons te vertellen dat hij/zij het feest van AJD zeker niet wou missen, precies omdat steeds die gemoedelijke sfeer aanwezig is.

Aan democratische prijzen een gezellige avond kunnen doorbrengen, wetende dat de leden bovendien gratis deelnemen aan het eetfestijn én daar bovenop allen een waardebon van € 20 ontvangen voor duiveneten. Een lid van AJD is dus inderdaad steeds winnaar!

Duivensport… een familiesport. Dit was én blijft een van de doelstellingen die AJD Oost-Vlaanderen zich stelde bij de oprichting. Zonder schroom kunnen we stellen dat het afgelopen kampioenenfeest hier terug een steentje heeft toe bijgedragen.

Wij wensen iedereen alvast een schitterend seizoen 2013 toe. Onze gemotiveerde bestuursleden en medewerkers stellen ook dit jaar alles in het werk om van een AJD-lid een tevreden, voldane, inschikkelijke en winnende duivenliefhebber te maken.