Duivenmaatschappij “de Zwaluw” Vlamertinge huldigde zijn kampioenen.

Op zondag 19 december zakten we af naar de Westhoek om er in de mooie feestzaal “ de Lissewal” present te zijn voor de huldiging van de laureaten op snelheid, halve fond en fond van “de Zwaluw” uit Vlamertinge.

Elverdinge.-  Een maatschappij waarbij er naast een sterk bloeiende fondclub ook wedvluchten zijn voor de snelheids- en halve fondspelers , waarbij de snelheidspelers hier met hun neus pal op de Frans-Belgische grens zitten. Op de fond komen er liefhebbers inkorven vanuit het Franssprekende deel ten zuiden van West-Vlaanderen ( regio Comines – Warneton) alover de westelijke zone die tot aan de kust loopt en zich dan verder uitstrekt tot het midden van de provincie. Geen wonder dan ook dat er wekelijks op de fond heel veel duiven in het strijdperk komen. Zo heeft  fondclub “de Zwaluw”  inmiddels al een handvol seizoenen op rij de reputatie in de kustprovincie dat zij “het”  fondlokaal is dat het grootste aantal duiven inkorft. Neem daarbij het feit dat de concurrentie er beenhard is en dan mogen we besluiten dat de kampioenen er hun titel(s)  dubbel en dik verdiend hebben.
Wij waren er getuige van een mooie bijeenkomst in het prachtige decor van de feestzaal  te Elverdinge, helemaal in de Westhoek gelegen  en konden er genieten van een uiterst verzorgd en fijn banket……Een feestzaal trouwens met een goeie faam in de Ieperse regio  . Ondanks de zeer gure weersomstandigheden waren er toch een groot aantal aanwezigen die sneeuw en koude trotseerden.


Zicht op een deel vande trofees voor kampioenen en ereprijswinnaars


Kampioenen snelheid en halve fond


Kampioenen op de kleine fond met als 1e (Mevr) F & K Denduyver (l) en Lionel Vermander ( r) als 2e kampioen.


Kampioenen fond met als 1e Van Overbeke-Claus (m) , als 2e W-J-H Dekeyser ( l) en als 3e G. Desodt – Y. Decruy( r)


Kampioenen Marathon : als 1e Georges Bolle (l) , als 2e  (mevr.) Devlaminck – Devogelaere (m) en als 3e ( r) Marc Denolf


Kampioenschap der Azen met als 1e G. Desodt –Y. Decruy ( m) – als 2e F & F Coene ( r) en als 3e G. Bolle (l)


Kampioenen fond jongen als 2e M. Coopman vertegenw. dr schoonvader A. Vanbiervliet ( de 1e & 3e kamp. waren afwezig)


Laureaten in het A-Kampioenschap met 1e afgeg. : als 1e Lionel Vermander ( r), als 2e W-J-H dekeyser ( m) en als 3e Luc Sarrazin ( l)


Laureaten in het B-Kampioenschap met 1e + 2e + 3e ingeg. , als 1e W-J-H Dekeyser ( r), als 2e Lionel Vermander ( m) en als 3e Luc Sarrazin ( l)


Lionel Vermander uit Oekene : 1e Algemeen kampioen op de fond