65e Provinciale Kampioenendag KBDB Oost-Vlaanderen - Provinciale kampioenschappen

Op zaterdag 12 Februari verkeerden de duivenliefhebbers van de provincie Oost-Vlaanderen opnieuw in feeststemming, want de 65° Provinciale Kampioenendag stond op de agenda, en… ‘waar was dat feestje’?

 

Wel, de ‘Salons Mantovani’ te Oudenaarde is sinds 3 jaar de locatie waar het Oost-Vlaamse duivenfeest plaats heeft… en het moet en mag gezegd… sinds de KBDB Oost-Vlaanderen de ‘kille’ en ‘te groot geworden’ Oktoberhallen te Wieze omruilde voor de huidige locatie te Oudenaarde… straalde hun kampioenenviering ook meer ‘warmte’ en ‘sfeer’ uit. Er is in eerste instantie het verzorgde en overheerlijke diner… maar ook de omkadering  van de feestzaal draagt haar steentje bij, om er telkens weer een onvergetelijke… zeg maar ‘spetterende’ feestavond van te maken.

Het was provinciaal voorzitter Mark De Backer die de openingsrede uitsprak, en later op de avond ook de kampioenenhulde van de ‘provinciale kampioenen’ voor zijn rekening nam. In zijn openingsrede verwelkomde de voorzitter alle duivenliefhebbers uit de provincie… naast de genodigden en aanwezige KBDB-mandatarissen uit eigen provincie en andere provincies van ons land… waaronder onder meer nationaal voorzitter Pierre De Rijst, en voorzitter van het Nationaal Sportcomité John Goegebeur. De voorzitter gaf in zijn ‘speech’ vooral de ‘boodschap’ mee naar alle duivenliefhebbers… om werk te maken van meer ‘samenhorigheid’ en ‘eendracht’, om als één blok achter onze sport en hobby te staan… en zo onze duivensport naar de buitenwereld toe meer ‘uitstraling’ te geven. Een oproep die ten volle op ons begrip en steun kan rekenen… we hebben er trouwens in sommige van onze artikelen reeds toe aangespoord. Zoiets begint met ‘respect’… respect voor elkaars prestaties en verwezenlijkingen binnen de duivensport, en de manier waarop! Afbreuk doen aan uw sportgenoten, of hun prestaties trachten te minimaliseren of in twijfel te trekken… dragen allerminst bij tot een ‘positief imago’ en ‘uitstraling’ die onze duivensport meer dan nodig heeft… om de ‘aandacht’ te trekken van de buitenwereld, om mensen van buiten onze sport ‘warm’ te maken voor onze hobby… en mogelijks ‘nieuwe leden’ te verwerven naar de toekomst toe! Het zijn niet ‘letterlijk’ de woorden van onze provinciale voorzitter, maar kort samengevat het ‘ideeëngoed’ waarop hij insinueerde in zijn betoog. Mocht ieder liefhebber in zijn duivenloopbaan er in slagen om minstens 1 nieuw lid voor onze sport aan te trekken, dan was de toekomst van onze sport gevrijwaard, aldus nog onze voorzitter! Onze duivensport is een hobby die nog om en bij de 30.000 actieve leden telt, en waar dus evenveel families… en minstens het dubbel aantal familieleden en vrienden week na week bij betrokken zijn. Veel te mooi toch… om zo’n stuk erfgoed zomaar te laten verloren of teloor gaan! Vandaar de oproep aan ons allen… om daar in positieve zin ons steentje toe bij te dragen!

De provincie Oost-Vlaanderen heeft in dit ‘concept’ als grootste duivenprovincie van ons land… zeker en vast een voorbeeldfunctie. Vandaar dat voorzitter De Backer verheugd was dat de Oost-Vlaamse liefhebbers opnieuw zo talrijk opgekomen waren, en de ruim 500 personen die aanschoven voor het feestmaal bevestigen alleen maar… dat er nog ‘schwung’ in de duivensport zit binnen onze provincie. Meteen na het feestmaal huldigde de voorzitter op een zeer vlotte manier zijn ‘provinciale kampioenen’, ‘nationale en provinciale winnaars’… nadat de mensen van de ‘Oost-Vlaamse Jeugdclub’ de kampioenenhulde mochten openen, en hun kampioenen in de bloemetjes zetten.
De apotheose van de avond kwam er natuurlijk met het huldigen van de Algemene Provinciale Kampioen Oost-Vlaanderen 2010… een eer die dit jaar te beurt viel aan Koen Crucke uit Geraardsbergen (1°), voor Freddy & Jacques Vandenheede (2°) uit Zingem en Eric Brootcoorens uit Idegem (3°). Het waren trouwens niets dan stralende gezichten die afgelopen zaterdag het podium opmochten. Geen wonder dus dat alle aanwezige Oost-Vlaamse liefhebbers met een tevreden gevoel huiswaarts trokken! De ene al wat vroeger dan de andere uiteraard… wat na de hulde raakte de dansvloer binnen de kortste keren overvol op de tonen van Ludwigs Discoshow… waarop het feest doorging tot in de kleine uurtjes. De mensen van de KBDB Oost-Vlaanderen kunnen en mogen dan ook met grote voldoening en tevredenheid terugblikken op een in alle opzichten geslaagd kampioenenfeest! Waarvoor onze felicitaties en dank, in naam van alle feestvierders! De kampioenen die op deze avond in de bloemetjes werden gezet vindt u in bijgevoegde fotoreportages.

 


Provinciaal voorzitter Mark De Backer tijdens zijn openingsrede.


Kampioen beginnelingen ouder dan 25 jaar: Mike Aesaert uit Adegem


1° Koning snelheid Oost-Vl. Jeugdclub: Jelle De Bock uit Horebeke, tezamen met alle andere aanwezige geklasseerden


1° Koning Halve Fond Oost-Vl Jeugdclub: Leny Van Der Linden, Brakel-Parike met de andere aanwezige geklasseerden


1°Koning Fond Oost-Vl Jeugdclub: Bram Spiers uit Leupegem en de andere aanwezige geklasseerden


Algemeen Kampioen 2010 Oost-Vl Jeugdclub: Gebr Van Cleemputte uit Zottegem


Alle winnaars uit Oost-Vl van een 1° Nationale overwinning in 2010


De ‘Top-3’ Fondkampioenschap Oude duiven 2010
1.    Hebberecht Chris, Evergem
2.    Loobuyck Jens, Aalter
3.    Meirlaen Etienne, St.Martens Latem


De ‘Top-3’ Halve Fondkampioenschap Oude duiven 2010
1.    Crucke Koen, Geraardsbergen
2.    Vermassen David, Gavere
3.    Vergotte Astere, Aalter


De ‘Top-3’ Snelheidskampioenschap Oude Duiven
1.    Braem Robert, Ninove
2.    Van Puymbroeck Eddy, St.Gillis-Waas
3.    Stoop Roger, Rupelmonde


De ‘Top-3’ Fondkampioenschap Jonge Duiven 2010
1.    Francois Willy, Serskamp
2.    Van Muylder-De Mul, Buggenhout
3.    Vandriessche Patrick, Oudenaarde


De ‘Top-2’ Halve Fondkampioenschap Jonge Duiven
1.    Gevaert-Lannoo, Deinze
2.    Van Laere Stijn, Kruishoutem


De ‘Top-3’ Snelheidskampioenschap Jonge Duiven
1.    Debelie Frans, Waasmunster
2.    Ghys Roger & Zoon, Kruibeke
3.    De Beule Frans, Zele


Winnaars ‘Grote Fondprijs’
1.    Van Sande Camiel, Erpe-Mere
2.    Colbrandt Andre, Bottelare
3.    Dauwe Alex, Ronsele


Winnaars ‘Grote Marathonprijs’
1.    Den Haese Raf, Moortsele
2.    Vandenheede Freddy & Jacques, Zingem
3.    Coppens Freddy, Okegem


Winnaars ‘Grote Vitesseprijs’
1.    Braem Robert, Ninove
2.    Van Boxelaer-Rooms, Tielrode
3.    Matthys Gebroeders, Everbeek


Algemeen Provinciaal Kampioen 2010
1.    Crucke Koen, Geraardsbergen
2.    Vandenheede Freddy & Jacques, Zingem
3.    Brootcoorens Eric, Idegem

Provinciale kampioenschappen Oost-Vlaanderen 2010