Comb. Verweij-Castricum Mijdrecht NL

Comb. Verweij-Castricum uit Mijdrecht 34e en 35e nat. Barcelona Jan Castricum en Michel Verweij zijn gekende spelers op de middaglossing. Al jaren aan de kop in Noord-Holland. Ze hebben bijna alles gewonnen wat er te winnen is. Ondermeer 2x (!) achtereen Marathon Noord kampioen, 3e kampioen van Nederland, 3e Int. Zware Fond Gouden duif.. Deelname Olympiade 2007 in Oostende, 4e zware fond, etc, etc. Hun TOON en Heintje zijn beroemde duiven.
Toch wilden ze kijken of hun duiven de bijzondere vlucht Barcelona aankonden. Voor de editie 2008 korfden ze 6 nestduiven op kleine jongen in. Mooi open weer en een te overbruggen afstand van 1225 km. Tussen de jonge duiven uit Strombeek valt ineens een Barcelona duif en meteen er achteraan nog één.
Ongelofelijk op zo'n afstand met slecht 6 mee 2 duiven in een minuut. Goed voor 34e en 35e nationaal tegen meer dan 7000 duiven en 66e en 67e internationaal tegen bijna 24000 duiven. Verantwoordelijk voor deze prestatie is de 04-1902778, nestdoffer rechtstreeks van sportvriend Cor Blokdijk, kleinzoon van zijn beroemde Minerva. De duif genaamd Corrie had nog niet gemist op de overnachtfond.
Zijn metgezel uit de Catalaanse hoofdstad is de 04-1868870, nestdoffer, gekweekt op hun kweekhok, deze kwekers hebben ze samen met Peter de Haan. De doffer genaamd Sunny Boy komt uit de TOON-lijn met Volkens, vorig jaar vloog deze late van 2004 ook nog even 30e int. op de zware Montauban tegen ruim 7000 duiven, kortom een echte topper. Beide duiven vlogen op Barcelona hun eerste overnachtvlucht van het jaar en waren regelmatig mee geweest tot zo'n 400 km. Zoals gezegd op jongen van een dag of 5 en geod opgevoerd met mais, snoepzaad en paar pinda's. Of deze topuitslag naar meer ZLU smaakt blijft nog de vraag, echter Barcelona is de meest aansprekende fondvlucht en daar willen Jan en Michel op blijven meedoen.