Riddersclub van België - 30 Jaar grandioos jubileumfeest

Zondag 22 februari blies de 'Ridderscub van België' verzamelen in de Salons Ambassade te Waregem voor hun jaarlijks feest en kampioenendag! Een editie met een speciaal feesttintje, vermits het 30-jarig bestaan van de 'Riddersclub van België' werd gevierd.
De 'Riddersclub' werd in 1978 opgericht in het 'Riddershof' te Hamme, en dankt daaraan zijn naam. De club aanvaardde het peterschap voor 'Soeur Martine Nyo Bayond' in Kameroen waarvan Guido Fremaut en Christiane Deman de peter en meter zijn sinds de stichting. Ieder jaar opnieuw gaat een cheque van 1.500 € naar deze stichting in Kameroen, welke door de delegatie van de 'excellentie' van de Ambassadeur van Kameroen in ontvangst werd genomen… met een passend dankwoordje!
De 'Riddersclub van België' is een club met uitstraling… met 'présence'! En dat was dit keer niet anders.
Moderator Ro Burms leidde de zaken opnieuw in goede banen, praatte deze prachtige feestgebeurtenis aan elkaar, en bracht in passende stijl hulde aan de talrijke prominente kampioenen! Tot dat ene moment… toen Ro eventjes de micro afstond aan ondervoorzitter Dirk Schreel, die de 'pioniers' omwille van dit '30-jarig jubileum' in de bloemetjes wou zetten: namelijk Nicole en Lionel Debusschere … de mensen die mee aan de wieg stonden, en die via hun enorme inzet de 'Riddersclub' niet alleen draaiende houden, maar hiermee evenzeer aan de basis liggen tot wat de 'Riddersclub van België' vandaag geworden is: één der mooiste en één der grootste 'vriendenclubs van België' voor duivenliefhebbers!
Duidelijk een ontroerend moment voor Lionel & Nicole, die samen met voorzitter Lucien Delchambre en ondervoorzitter Dirk Schreel… van de 420 aanwezige feestvierders een 'staande ovatie' kregen uit dankbaarheid voor de tomeloze inzet voor hun Riddersclub! De 'Riddersclub' is een organisatie met een brede waaier aan activiteiten, naast de duivensport die uiteraard 'centraal' staat!
Zo is er de jaarlijkse receptie met ontvangst op het stadshuis met hulde aan de laureaten, is er ook de jaarlijkse busreis de laatste maandag van september. Zij zorgen ook voor de aanwezigheid van de 'excellentie' van de Ambassadeur van Kameroen… welke steevast de cheque in ontvangst neemt voor het 'Soeur Martine'-peterschap! En er is ook de ondersteuning van enkele mooie initiatieven ten bate van onze duivensport.

Voor 2009 werd alvast het 'Ichtor' duivenhokje geschonken aan 'Juf Suzy' te Ichtegem welke haar 21 'gastjes' (zoals Suzy haar leerlingen omschrijft) nu wat 'duivenplezier' en 'duivenwijsheid' wil bijbrengen… in de hoop via deze manier de 'duivenmicrobe' op haar 'gastjes' over te brengen. Suzy dankte de 'Riddersclub van België' dan ook van harte voor dit prachtige initiatief! Er is niet alleen de uitgebreide receptie en prachtig banket, de 'Riddersclub van België' heeft ook ieder jaar een prijzentafel voor zijn kampioenen om 'u' tegen te zeggen, variërend tussen prachtige trofeeën, gouden juwelen, rotan zetels, stereoketens, bureelstoelen, couvertkoffers, Super magnum Champagne (6 liter), keukenrobots, 30-delig eetservice, luxe fietsen, wandklokken, groot tapijt enz… kortom een prijzentafel zoals men zelden of nooit ziet, en welke de uitstraling van de Riddersclub perfect weergeeft! En tussendoor is er ook steeds een gastvedette die voor de muzikale omlijsting zorgt, en die eer was dit jaar weggelegd voor onze Vlaamse 'Julio Iglesias', namelijk Frank Galan en vrouwtje Christel! Frank Galan kreeg met zijn warme stem vrij vlug de zaal op zijn hand, met een overvolle dansvloer en wuivende feestvierders de ganse zaal rond, tijdens zijn 2 optredens… zelfs de polonaise werd spontaan ingezet!
Ook gelegenheids-'el bandido' Franky zal 's nachts nog wel eventjes weggedroomd zijn in zijn danspasjes met Christel! Om maar te zeggen dat de feestvierders één en al tevredenheid en plezier uitstraalden op deze onvergetelijke feestnamiddag! Een feest 'hors de categorie', een feest met 'standing'! De feestvierders trokken dan ook met een 'hoopgevend' gevoel terug huiswaarts… want er zit duidelijk nog 'leven' in de duivensport! Daarvan bracht het prominente feest van de 'Riddersclub van België' een 'levend bewijs'! Waarvoor een oprecht proficiat aan het voltallige bestuur en zijn medewerkers! Volgende 'duivenridders' werden in de bloemen gezet en onder de voornoemde weelde aan prijzen bedolven, tijdens de huldiging van de 'Kampioenen van de Riddersclub 2008'!