Cureghem Centre bracht hulde aan zijn winnaars en kampioenen uit 2017

Op zondag 3 december werden de laureaten op de nationale vluchten uit Cahors en Barcelona, en de kampioenen uit 2017 van Cureghem Centre gehuldigt. Met internationaal winnaar Barcelona, Leon Roks, als grote laureaat.


Voorzitter Patrick De Muylder van Cureghem Centre tijdens zijn verwelkoming

Sinds 1989 is het Constant Vanden Stock-stadion te Anderlecht de vaste locatie waar jaarlijks de dag van Cureghem Centre doorgaat. Voorzitter Patrick De Muylder verwelkomde alle deelnemers aan deze feestnamiddag in hun eigen taal. Volgens de voorzitter was er in 2017 veel kommer en kwel door de perikelen met WPROL, waardoor de organisatoren ook niet meer zelf de uitslagen konden maken, en het niet vanzelfsprekend is om nog een kampioenendag als deze in te richten. Omdat er ook geen gedrukte uitslagen meer waren, gaf dit voor de organisatoren een groot verlies aan inkomsten via sponsoring. Voor 2018 beloofde de KBDB om zo mogelijk opnieuw gedrukte uitslagen te maken voor de liefhebbers.
De internationale Barcelona van 2017 werd een zware vlucht. Het blijft een mysterie waarom de duiven er zo lang over deden, ondanks het schitterende weer. Een vaststelling is, dat het concours in onze buurlanden vroeger kon gesloten worden dan bij ons (lees: België). Bestaat er dan toch zoiets als een echte Barcelonaduif? Daarom vragen we om opnieuw een voorbereidende vlucht van om en bij de 900 Km voor jaarlingen met verlate lossing in te richten in België
Voor volgend jaar (2018) werd onze nationale vlucht uit Cahors omgewisseld met de Brive van de Entente Belge. Hierdoor hopen we dat er opnieuw meer duiven aan Cahors deelnemen als voorbereiding op Barcelona. Op Cahors mogen nu ook jaarlingen deelnemen, echter in een gezamenlijke hoofdvlucht met de oude (O + YL samen). Dit jaar (2017) werd door CC in augustus Aurillac ingericht. We hebben deze vlucht voor 2018 als nationale vlucht aangevraagd, maar de KBDB koos ervoor om op die datum Angoulême nationaal in te richten, een vlucht met meer westelijke ligging als compensatie voor Montélimar dat als nationale vlucht met oostelijke ligging weer op de kalender komt. In 2017 had CC geen nationale Argenton meer. We hopen dat de nieuwe mandatarissen de draad heropnemen voor de inrichters en voor het maken van de uitslagen. Mijn oproep: betrek de inrichters erbij, zij hebben de jarenlange ervaring en expertise voor het organiseren van de nationale vluchten.  
Tot slot mijn dank aan alle medewerkers van CC, de lossers, de transporteurs en alle verantwoordelijken van de nationale inkorfburelen… aldus voorzitter De Muylder.

De voorzitter sloot zijn openingsspeech af met een speciale hulde aan Guy Libotte, die 50 jaar convoyeur is van de Barcelonavlucht. Een prachtig jubilaris, die voor zijn 50 jaar engagement een hartverwarmend applaus kreeg van alle aanwezigen.


eerbetoon aan Guy Libotte, 50 jaar convoyeur voor Barcelona

Voor de aanvang van het banket, en tussen de gangen van het feestmenu door werden alle laureaten en kampioenen van CC uit 2017 en van de Europacup Barcelona 2017 op passende wijze door secretaris Luc De Geest in de bloemen gezet. Naar traditie eindigde de feestnamiddag met de apotheose van de dag… de huldiging van de internationale winnaar uit Barcelona. Een eer die in 2017 was weggelegd voor Leon Roks uit Standaardbuiten (NL). What’s in a name, enkele dagen na de bekerthriller tussen Anderlecht en Standard op dezelfde locatie. Het zorgde voor enige hilariteit onder enkele feestvierders-supporters.

Het bestuur van CC kan fier terugblikken op deze mooie feestnamiddag, met niks dan blije gezichten en fantastische kampioenen. Proficiat aan alle kampioenen en winnaars, waarvan onderstaande fotoreportage van de festiviteiten:


Leon Roks: winnaar 1. Internationaal Barcelona 2017


Leon Roks met familie op het podium, waar hij werd overladen met ereprijzen


de ereprijswinnaars op Barcelona Internationaal


Marc Cooman: winnaar 1. Nationaal Barcelona in België


de winnaars 1e + 2e + 3e Nationaal Barcelona in België
1. Marc Cooman, 2. Frans Bungeneers, 3. Leon Van Den Bergh


Fred & Yannick Ungerer: winnaars 2. Intnat Barcelona, 1. Intnat Barcelona Hens en 1. Nat in Frankrijk


Hubert Stollenwerk (D): winnaar 3. Intnat Barcelona en 1. Nat Barcelona Duitsland


Olivier Duquesnoy (Fr): winnaar eerste serie A2 met 1 + 2 afgegevene oude Internationaal


Luc Herbots (BE): winnaar eerste serie A2 met 1 + 2 afgegeven duivin Internationaal


Joaquin Marques (Fr): winnaar grootste aantal prijzen met 10 eerst getekende oude en duivinnen


Wim Muller (NL): liefhebber met grootste aantal prijzen Internationaal oude


Ereprijswinnaars op Barcelona Internationaal:
Gerard Ledoux & Fils (Fr), Frank Rohen (Lux), Manfred Tulodetzki (D), Armand Goncalves (Lux)


de laureaten van het kampioenschap met de 3 en 5 eerst afgegeven duiven Internationaal:
1. B.Van der Horst (NL): winnaar met de 3 eerst afgegeven duiven Internationaal
1. Eric De Meulemeester (BE): winnaar met de 5 eerst afgegeven duiven Internationaal


de laureaten met 2-3-4-5 eerst afgegeven duiven op Nationaal vlak:
1. Christian Bouhy: winnaar met de 2 eerste afgegeven duiven
1. Depasse-Lardenoye: winnaar met de 3 eerst afgegeven duiven
1. Eric De Meulemeester: winnaar met zowel de 4 als 5 eerst afgegeven duiven


Europacup Barcelona 2017: winnende ploeg 'Boulogne' (Fr)


Europacup Barcelona 2017: winnaars individueel klassement
Gebr Maas & Zoon (NL), Gilbert Op De Beeck (BE), Luc Vanarwegen (BE), Olivier Duquesnoy (Fr)


Comb Faes Gebr.: winnaar 1. Nat Cahors in 2017