Bestuur Euro Diamond Pigeon bracht bezoek aan winnaar 2016, Christiaens-De Smedt uit Roosdaal (Pamel)

Naar jaarlijkse traditie gaat het bestuur de toplaureaat van haar competitie persoonlijk ten huize uitnodigen voor het jaarlijkse groot feest. Een evenement dat een ganse dag in beslag neemt.

Op het programma staan een bezoek aan de stad Brugge (rondvaart op de Reien en bezoek aan de Gotische Zaal van het Brugse stadhuis) in de voormiddag en het banket met huldiging in de namiddag. De datum voor die mooie aangelegenheid is 19 maart 2017, locatie is de Salons van Lodewijk van Male in Brugge.

Voor wat 2016 betreft waren er 500 leden die onderling streden voor de hoogste eer op de vijf internationale vluchten: Barcelona, St.-Vincent, Pau, Marseille en Perpignan. De klassering is volgens de behaalde plaats in verhouding met het aantal deelnemers per vlucht (internationale uitslag).

Zie hier de laureaten (goud en zilver E.D.P.) in de eindranking:

  • Gouden E.D.P. onderscheiding: Dirk Christiaens-De Smedt uit Pamel (BE) met de 10e prijs internationaal op Barcelona (0,2897 %)
  • Ziveren E.D.P. op Perpignan: Meulemans-Damen uit Arendonk (BE) met de 14e prijs internationaal (0,6066 %)
  • Zilveren E.D.P. op St.-Vincent: Alves Humberto (Luxemburg) met de 18e prijs internationaal (0,7103 %)
  • Zilveren E.D.P. op Pau: Vertelman & Zoon (NL) met de 30e prijs internationaal (1,4184 %)
  • Zilveren E.D.P. op Marseille: Kees Droog (NL) met de 30e internationaal (1,6940 %)

Nevenklassementen:

  • Tweejarenklassement: 1e Frans Bungeneers (9 p), 2e De Smeyter-Restiaen (10 p), 3e Christiaens-De Smedt (37 p)
  • Driejarenklassement: 1e Christiaens-De Smedt (46 p), 2e Vanlerberghe Johny (58 p), 3e Meulemans-Damen (67 p)
  • Vijfjarenklassement: Winnaar is Gery Etuin (FR), E.V. Debusschere Lionel (5 pr, was laureaat in 2015 en men kan volgens het reglement maar eenmaal een nevenklassement winnen)
  • Man van het Jaar: Yves Descamps

Het bestuur van de Euro Diamond Pigeon o.l.v. voorzitter Fr. Vanwildemeersch en Germ. Vandermaes, J. De Taeye, L. Gevaert en hun dames werden bijzonder goed ontvangen door de familie Christiaens, die zich aan een fraaie huldiging in de Salons Lodewijk van Male mag verwachten, samen met de vier andere laureaten.