32e propagandadag van de Oost-Vlaamse Jeugdclub

Op zondag 3 maart organiseerde de Oost-Vlaamse Jeugdclub voor de 32e keer zijn propagandadag voor de duivensport, met een volle zaal, een gezellige sfeer, en een prijzentafel om ‘u’ tegen te zeggen!


Voorzitter Yvan Lasseel tijdens zijn verwelkoming

Plaats van het gebeuren was voor het 2e jaar op rij de ‘Salons Mantovani’ te Oudenaarde. Een heuse stap in de goede richting die het bestuur vorig jaar nam, door uit te wijken naar het veel gezelliger en sfeervol kader van dit complex, om hun jaarlijkse propagandadag te organiseren. Ondanks de concurrentie met de kampioenendag van de ‘Brugse kampioenschappen’, die ook op deze zondag plaats vond te Wingene… zat de feestzaal te Oudenaarde opnieuw tot in de kleinste hoek gevuld.


De geklasseerden van de Oost-Vl. Jeugdclub in het Nationaal Criterium,
Nationale dubbeling Bourges en Wereldkampioenschap Jeugd 2012

Het was een terecht fiere voorzitter Yvan Lasseel die iedereen van harte welkom heette. Hij benadrukte dat het voor hem, het voltallige bestuur, en alle leden van de Oost-Vlaamse jeugdclub een hart onder riem was, om te zien dat zoveel mensen door hun talrijke aanwezigheid, hun sympathie en steun betuigen aan dit initiatief voor de jonge en beginnende liefhebbers uit de provincie Oost-Vlaanderen. Het is niet alleen de beste propaganda voor onze sport, maar evenzeer een teken dat iedere aanwezige begaan is met de toekomst van de duivensport, aldus nog voorzitter Y.Lasseel. Het spreekwoord zegt immers nog altijd: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Na de verwelkoming mocht iedereen aanschuiven voor een lekker menu. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht werden de Oost-Vlaamse jeugdleden, welke zich wisten te klasseren in het Nationaal Jeugdcriterium 2012, de Nationale dubbeling Bourges voor de Jeugd 2012, en het ‘wereldkampioenschap’ voor de Jeugd 2012, in de bloemetjes gezet. Na het hoofdgerecht was er de uitreiking van de prijzen van het ‘Peter-kampioenschap’, waarbij de geklasseerde winnaars van dit kampioenschap per loting gekoppeld worden aan een (aanwezig) lid van de jeugdclub, welke dan een bon ontvangen van hun ‘peter’.

Winnaar van het ‘peter-kampioenschap fond 2012’, was de tandem Herman-Haustraete uit Bevere, voor Raoul en Xavier Verstraete uit Oostakker, en Marc & Francky Van De Walle uit Zwalm. Het ‘peterkampioenschap snelheid en halve fond 2012’ werd gewonnen door Marc Dhanyns uit Evergem, voor de tandem Gevaert-Lannoo uit Meigem en Geert Landuyt uit Adegem. Onderaan dit artikel vindt u een fotoreportage van de uitreiking van deze ereprijzen. Voor alle aanwezige jeugdclubleden die net buiten deze prijzentafel vielen, had het bestuur nog een schenking van een bon voor een jonge duif als extra in petto, zodat ieder jeugdclublid alsnog binnen de prijzen viel.


Carlos Herman-Haustraete, winnaar 'Peterkampioenschap Fond 2012'


Marc Dhanyns (uiterst rechts), winnaar 'Peterkampioenschap Snelheid & Halve Fond'

Na het dessert zette Yvan Lasseel opnieuw zijn beste beentje voor om de 67 geschonken bons op een vlotte manier aan de man te brengen. De gemiddelde opbrengst strandde op om en bij 115 € netto, waarmee de werking van de ‘jeugdclub’ voor het komend seizoen 2013 opnieuw gewaarborgd is. Want toegegeven… de prijzentafel die het bestuur op deze propagandadag aan gratis prijzen en trofeeën aan de leden opnieuw heeft weggeschonken, is gigantisch. Niet alleen in de kampioenschappen, maar ook voor de prijskamptentoonstelling waren er mooie trofeeën en prijzen voorzien! Een dag met niets dan winnaars…

Het voltallige bestuur wenste via deze weg zijn dank te betuigen aan alle schenkers en kopers in de bonverkoop, en alle sponsoren die hun bijdrage hebben geleverd tot het welslagen van deze prachtige duivennamiddag voor de Oost-Vlaamse Jeugd.


De prijzentafel was onder meer gevuld met om en bij de 100 zakken duivenvoer