Smaakvolle kampioenenviering van de KBDB afdeling Limburg

Zaal Kermeta fungeerde dit jaar - voor ’t eerst - als the place to be voor het Limburgse duivenfeest van de provinciale afdeling KBDB. De voorbijgaande edities ‘nieuwe stijl’ gingen door in zaal Elckerlyc in deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk, maar barstte uit zijn voegen.

Dat de vernieuwde aanpak aanslaat, mag blijken het aantal deelnemers aan het feestmaal dat jaar na jaar toeneemt. Zo’n 240 champs schoven aan voor een goedgevulde namiddag annex avond. De ‘goedgevulde’ mag je gerust letterlijk en figuurlijk nemen.
Ondanks dat Limburg, en waarschijnlijk ook andere delen van het land, ontwaakte in een heus sneeuwtapijt, vielen de liefhebbers - kampioenen en hun supporters haardik in Kermt en netjes binnen de tijd.

De schuimwijn vloeide rijkelijk, de aperitiefhapjes gleden vlot binnen, … tijdens het feestmaal, die werd aangeboden aan een meer dan schappelijke prijs van 35 euro, werden de kampioenen in stijl gehuldigd voor de prestaties van het afgelopen seizoen. Dit alles gepaard met twee  artiesten die deze dag muzikaal aankleedden mag men in Limburg gerust spreken van een groot succes. Het hele gebeuren werd vakkundig gepresenteerd door mevrouw Ann Knaepen, ons allen bekend van de Nationale dagen.

Absolute uitblinker in 2012 - tussen het bronsgroene eikenhout – was de 43-jarige Stefan Mantels uit Lummen. Stefan werd tijdens de voorbije Nationale Dagen nog gehuldigd in de keiharde categorie Snelheid en dit bij de oude duiven. Hij is dan ook de terechte Algemeen Kampioen van de provincie Limburg.

Foto’s van de viering vindt u onderaan dit artikel. Info over de tombolatrekking kunt u hier vinden.

De uitslagen van de provinciale kampioenschappen Limburg 2012 kunt u hier nog eens bekijken.