35 jaar Riddersclub van België: een prachtig feestgebeuren

Zondag 24 februari vond de 35e editie van het feest van de ‘Riddersclub van België’ plaats. Een feest met klasse en stijl zoals het past bij de standing van één der meest prominente privéclubs binnen onze nationale duivensport.


De laureaten van het Algemeen Kampioenschap 2012; winnaar was Raoul Verstraete uit Oostakker

De feestzaal van ‘Salons  Ambassade’ te Waregem zat opnieuw afgeladen vol voor de 35e editie van het feest van de ‘Riddersclub’ van België, met om en bij de 400 feestvierders, leden en ereleden van de Riddersclub, en talrijke prominenten waaronder Mr. & Mevr. Dirk Schreel (voorzitter Nationaal Sportcomité KBDB, en tevens bestuurslid als ondervoorzitter van de ‘Riddersclub), Frank Verkinderen (Provinciaal voorzitter KBDB West-Vlaanderen), Luc Bafort (mandataris KBDB Oost-Vl), Geert Philips (secretaris KBDB West- en Oost-Vl), en de delegatie van de ambassade van Kameroen in België, naast de genodigden van de pers.

Reeds van bij de stichting in 1978 nam de ‘Riddersclub’ immers het peterschap over de stichting van ‘Soeur Martine Nyo Bayond’…  en ieder jaar opnieuw gaat een cheque van 1.500 € naar deze stichting in Kameroen, welke door de delegatie van de ‘excellentie’ van de Ambassadeur van Kameroen op deze feestnamiddag in ontvangst werd genomen, uit handen van het voltallige bestuur.

Presentator van dienst was naar goede traditie ‘oud Radio 2 coryfee’ Ro Burms die het feestgebeuren orkestreerde en in passende stijl hulde bracht aan de talrijke prominente kampioenen! Het bestuur van de ‘Riddersclub’ met voorzitter Lucien Delchambre, ondervoorzitter Dirk Schreel, secretaris en P.R.-man Lionel Debusschere en zijn vrouwtje Nicole als ‘Riddersclub ambassadrice’ hadden opnieuw voor een trofeeën- en prijzentafel gezorgd  om ‘u’ tegen te zeggen, en bijna nergens zijn gelijke kent. Het feest startte met de huldiging van de nationale kampioenen binnen de Riddersclub, waarna voorzitter Lucien Delchambre (die na 35 jaar afscheid neemt als voorzitter) en secretaris Lionel Debusschere een speld van de KBDB kregen opgespeld door provinciaal voorzitter Frank Verkinderen voor hun 35 jaar inzet voor hun organisatie en de duivensport.


De top 5 van het Algemeen Kampioenschap Halve Fond 2012; winnaar is de tandem Gevaert-Lannoo uit Meigem

Tussen de verschillende gangen van het overheerlijke feestmenu door werden de kampioenen 2012 in de bloemetjes gezet. Algemeen Kampioen 2012 van de ‘Riddersclub’ werd Raoul Verstraete, voor het 2e jaar op rij… en dit voor Gebr. Vandewalle (2e), Jacques Vandenheede (3e) en Lionel Debusschere (4e) en Marc Pollin (5e). De tandem Gevaert-Lannoo werd gelauwerd als Algemeen Kampioen Oude-Jaarse-Jonge op de Halve Fond voor Vandermaelen-Penne (2e), Maurice Mattheeuws (3e), N & F.Norman (4e), Vanwildemeersch-Vyncke (5e). Het Algemeen Kampioenschap voor de ‘Ereleden’ op de Marathon-Fond oude en Fond Jonge werd dit jaar gewonnen door Chris Hebberecht, voor Joël Verschoot (2e), Wilfried Vandemaele (3e), Gaby Demeulemeester (4e), en Jozef Vandenberghe (5e).


De laureaten van het Algemeen Kampioenschap 'Ereleden'; winnaar was Chris Hebberecht uit Evergem

Na de kampioenenhulde en het dessert was het tijd voor de danslustigen onder de ‘Ridders’ om de beentjes te strekken, met naar goede gewoonte een Vlaamse topartiest op het podium… dit jaar viel de eer opnieuw te beurt aan Frank Galan, die ook vrouwtje Christel had meegebracht… voor ruim 1 uur (in 2 delen) dans- en romantische muziek. De dansvloer bleek meteen te klein, zelfs de polonaise werd ingezet. Sfeer en ambiance in de zaal, als afsluiter van een spetterende feestnamiddag! Waarvoor onze felicitaties aan het ganse bestuur en zijn medewerkers! Net als alle andere aanwezigen… blij dat we erbij mochten zijn!


Het optreden van Frank & Christel Galan


De nationale kampioenen 2012 van de Riddersclub