Kampioenenviering "Obrafo" - "De Verbroedering" (Kumtich Tienen, BE) seizoen 2012

Afgelopen zaterdag 9 februari 2013 was het drummen geblazen in de Verbroedering te Kumtich. Naar jaarlijkse gewoonte werden de verschillende laureaten van de diverse kampioenschappen op een passende wijze gehuldigd.

Zaterdagmorgen was het bitter koud. De aanhoudende vriestemperaturen zijn echt niet mijn ding. Na het verzorgen van de duiven, het stortbad onder om uiteindelijk rond de klok van 17u30 de deur van het lokaal open te duwen. Het traditionele diner had ik spijtig genoeg aan mij moeten laten voorbij gaan doch na een beetje rondvraag bleek dat de meeste gasten ten volle hadden genoten van het overvloedig koud buffet. Jos Veulemans en vrouwtje Mia hadden samen met hun equipe er duidelijk werk van gemaakt. De periode tussen de zogenaamde -soep en de patatten- bood ruimschoots aan de aanwezigen de tijd om bij te praten. Het afgelopen seizoen, de recentelijk gekweekte jonge duiven, de uitwisseling van de traditionele koetjes en kalfjes, gespreksonderwerpen genoeg wat leidde tot een gezellig geroezemoes. Vervolgens werden de voeten opnieuw onder de feestelijke tafel gestoken. De warme maaltijd –echte Belgische winterkost-kon op eenieders goedkeuring rekenen. Het beste bewijs hiervan was dat menige discussie tijdelijk stilviel. In ieder geval bedankt Jos, voor de zoveelste keer je werk was “af”. Rond de klok van zessen stroomde een nieuwe lading van aanwezigen toe. Vrij vlug was iedere nog vrijstaande stoel ingenomen. Voor de toog was het druk, de kraan liep onophoudend hetgeen altijd goed is voor de kas van de maatschappij want “koken kost geld”. De traditionele bonverkoop –een veertigtal stuks werden vlot aan de man-vrouw gebracht met als uitschieters deze van Herbots Eric, Dirk Van Dijk, Oliviers-Devos en Henri Reniers.

Hoog tijd om de laureaten van de verschillende kampioenschappen op passende wijze te huldigen. Blikvangers waren ongetwijfeld Vader en Zoon Willems uit Attenrode-Wever welke voor de zoveelste maal op een rij als Keizers van Obrafo werden gehuldigd. Aan nationale toppers was er duidelijk geen gebrek. Het sportief niveau gaat elk jaar crescendo de hoogte in. Getuigen hiervan het feit dat er in de schoot van Obrafo een aantal semi-nationale en provinciale overwinningen werden gewonnen. Aan alle kampioenen wensen wij opnieuw een boerenjaar toe. Diegenen die nipt naast het podium vielen zouden we durven stellen “ een tandje meersteken” en het komt dik in orde. Aan alle overige duivenmelkers zouden wij de boodschap meegeven” een nieuw seizoen biedt zich aan “nieuwe winnaars, nieuwe toppers”. Zorg dat je erbij bent.


Voorzitter Francis Nolmans tijdens zijn welkomstwoord


Beelen Danny-Algemeen kampioen Verbroedering Tienen Snelheid


Haesen Ludo-laureaat van verschillende kampioenschappen zware fond -
1ste en 2de asduif Zware Fond Obrafo


Lambrechts Marcel-winnaar – 1ste asduif zware Hafo-lokaal Kumtich.
1ste-2de-3de asduifjonge duiven zware hafo Obrafo


Matterne Etienne-2de algemeen kampioen kleine HF Verbroedering


Reniers Henri-1ste algemeen kampioen zware Hafo-lokaal Kumtich


Oliviers-Devos
1ste kampioen 1ste en 2de getekende oude-9km
1ste asduif zware fond straal9km.
2de algemeen kampioen oude straal 9 km
4de algemeen kampioen 9 km.
1ste kampioen 1ste en 2de getekende oude-lokaal Tienen


Stockx Gebroeders-1ste algemeen kampioen kleine HF Verbroedering


Vanhellemont Cesar
2de algemeen kampioen Verbroedering Tienen snelheid 2012
1ste kampioen Frankrijk eerste en tweede getekende
1ste asduif snelheid Oude Verbroedering Obrafo-Tienen
2de asduif Jonge kleine halve fond


Olav Perilleux-1ste kampioen zware hf-Verbroedering


Willems Albert-Keizer Obrafo

Willems Eric-Keizer Obrafo