Search

Oost-Vlaamse Jeugd in de bloemetjes gezet op hun 33e Propagandadag

Zondag 2 maart vond in de Salons Mantovani te Oudenaarde de 33e Propaganda dag voor de duivensport plaats, georganiseerd door het bestuur van de Oost-Vlaamse Jeugdclub.


Voorzitter Yvan Lasseel tijdens zijn openingstoespraak

Het was voor de derde keer op rij dat deze propagandadag te Oudenaarde in Salons Mantovani doorging. Voorzitter van de Oost-Vlaamse Jeugd, de heer Yvan Lasseel, had met zijn voltallige bestuursploeg opnieuw voor een prachtige prijzentafel gezorgd om zijn jeugdleden en beginnelingen in onze duivensport met prijzen, bloemen en trofeeën te overladen tijdens deze namiddag. Het doel van deze propagandadag is nog altijd, de jeugd in de kijker zetten. Hen een stimulans bezorgen om verder te bouwen aan onze mooie sport, en hen via deze weg ook in contact te brengen met de steeds  talrijk aanwezige topliefhebbers uit de provincie. Hen als het ware een stukje duivensport laten snuiven en proeven gedurende deze namiddag!

Met ruim 220 feestvierders aan tafel, kan de organisatie terugblikken op een schitterende opkomst. Deze propagandadag stak ook in een nieuw kleedje. De traditionele bonverkoop wordt voortaan volledig via het internet afgehandeld, zodat het oproepen van de bons in de namiddag wegviel. Wellicht tot genoegen van het gros der aanwezigen. Hierdoor komt er immers meer tijd en ruimte vrij om hun eigen jeugdkampioenen in de bloemen te plaatsen bij de uitreiking van de trofeeën, en ereprijzen (naturaprijzen) van de kampioenschappen van de Oost-Vlaamse Jeugdclub.


Kampioenen op de snelheid 8-16 : koningin Lore Plovie (links), 2 + asduifwinnaar Gebr Saverwyns (midden), 3 Gebr Lannoo (rechts)


Kampioenen Halve Fond 8-16: Koning + asduif Van Mullem-Yserbyt (midden), 2 Gebr Lannoo (rechts), 3 Elien Windels (links)


Kampioenen Fond 8-16: Koning + asduif Gebr Lannoo (midden), 2 Lore Plovie (links), 3 Kyano De Smet (rechts)


Kampioenen 17-25: Koning snelheid en fond (o.v.) Jelle De Bock (links), 2 Matthias De RIdder, 3 Dries Bombeke


Kampioenen 17-25: koningin Halve Fond Femke D'Hondt, 3 Jelle De Bock


Kampioenen beginnelingen > 25 jaar: 1 Frederick De Wolf, 2 Filip Vidts, 3 Fabienne Van De Brempt

Algemeen kampioen 2013 in de categorie 8 tot 16 jaar, naast koning en asduifwinnaar op de fond, waren de gebroeders Georg en Maxime Lannoo uit Evergem. Koningin op de snelheid was Lore Plovie uit Lembeke, terwijl de asduif naar de Gebr Saverwyns uit Lovendegem ging. De titel van koning op de halve fond, evenals de asduiftitel was voor de jeugdige tandem Van Mullem-Yserbyt uit Oudenaarde weggelegd.
Bij de categorie 17-25 jaar zat het bestuur verveeld met een winnaar die ‘in beraad’ diende gehouden te worden. Het bestuur loste dit mooi op door de 2e geklasseerde te huldigen als winnaar, in afwachting van de definitieve uitspraak van het vonnis na de tegenexpertise. Een mogelijk dopinggeval bij de jeugd… in ieder geval een foute perceptie voor onze sport! De eer van Algemeen kampioen, koning op de snelheid, asduif snelheid en koning fond  in deze categorie viel zo te beurt aan Jelle De Bock uit Horebeke. Femke D’Hondt uit Meerbeke werd gekroond als fiere koningin op de halve fond. Tot slot ging de titel van kampioen bij de beginnelingen ouder dan 25 jaar naar Frederick De Wolf uit Dendermonde.
De Oost-Vlaamse jeugdclub bracht ook eer aan de winnares op de nationale Bourges II voor de jeugd, welke uit Oost-Vlaanderen afkomstig was. Voorzitter Yvan Lasseel mocht daarvoor Elien Windels uit Lochristi uitgebreid in de bloemetjes plaatsen. Een grote eer en onvergetelijk moment voor een jeugdige duivenliefhebster!


Elien Windels: winnares 1e Nat Bourges Jeugd

Na de jeugd was het aan de winnaars van het ‘Peterkampioenschap’ op de snelheid en halve fond, en op de fond… om hun ereprijzen in ontvangst te nemen. Zij schenken dan een bon voor een jonge duif aan een lid van de jeugdclub, waaraan zij worden uitgeloot. Winnaars op de snelheid en halve fond was de tandem Gevaert-Lannoo uit Meigem, terwijl de Gebroeders Marc & Franky Van De Walle uit Zwalm als laureaten uit de bus kwamen op de fond.

Lekker eten, een prachtige namiddag voor de jeugd, jeugdkampioenen die overladen werden met prijzen, en vooral… de eer kregen die hen toekomt. Mooier kan niet! Het bestuur van de Oost-Vlaamse Jeugdclub kan terugblikken op een geslaagde namiddag en propagandadag. De sfeerbeelden van deze namiddag kan u terugvinden in onderstaande fotoreportage.


Peterkampioenschap Fond: 1 Gebr Van De Walle (midden), 2 P & D.Houfflijn (links), 3 Chris Hebberecht (vtw: Michael Rodts rechts)


Peterkampioenschap Snelheid + H.Fond: 1 Gevaert-Lannoo (midden, 2 R.Van de Geuchte (rechts), 3 Stijn Van Laere (links)

 

Comments

Proficiat aan alle winnaars ...

Mvg Pieter Van de Veire