Search

Laureaten van de 19e Euro Diamond Pigeon Trofee tijdens schitterende feestzitting gehuldigd

Op zondag 17 maart ging in de Salons van Hotel-Restaurant “Lodewijk van Male” te Brugge de jaarlijkse huldiging door van de 19e Euro Diamond Pigeon competitie.


EDP (inter)nationale winnaars


Alle ereprijswinnaars en 1e laureaten 2018

Het voormiddagprogramma omvatte de traditionele boottocht met de topwinnaars alsook een geleid bezoek aan de Gotische Zaal van het Brugse stadhuis. Na een uitgebreid aperitief was het tijd voor de openingstoespraak van voorzitter Fr. Vanwildemeersch die iedereen welkom heette en ondermeer verkondigde dat men in 2019 het 20-jarig bestaan van de in titel vermelde  organisatie kan vieren. In  2019 trouwens zal de competitie   voor de eerste maal  niet meer gaan over 5 internationale vluchten als daar zijn: Pau – Barcelona- Marseille- St Vincent en Perpignan, maar wordt nu ook Narbonne toegevoegd . Bijgevolg een competitie over zes internationale vluchten en zes topwinnaars . Hierna volgde een bloemenhulde als dankbetuiging aan sponsors , medewerkers, de aanwezige pers, Raad van Ere & Ereleden.


In het stadhuis van Brugge

Voor de 19e editie was er een deelname van 425 liefhebbers uit o.a. grotendeels België uiteraard, ook uit Nederland, Frankrijk, Duitsland,Luxemburg en Engeland . Voor wat de competitie 2019 betreft blijft het inschrijvingsgeld € 10 / jaar.

De uitreiking van de vele trofeeën tijdens een bijzonder fijn en culinair hoogstaand banket was  een defilé van heel wat grote kampioenen.

Een aantal toegekende ereprijzen:

Aan de 1e geklasseerde die buiten de trofeeën valt: E.P. B. Laloo aan Vergaerde-Denolf uit Jabbeke
Aan de 1e geklasseerde van Groot-Brugge: E.P. Stad Brugge aan Hendrik Mortier uit Brugge
Aan de 1e geklasseerde v/Bestuur- Raad v/ Ere – Ereleden: E.P. Burgemeester D. Defauw aan Team F. De Jaeger uit Knesselare
Aan de 1e geklasseerde v/d Meerjarenleden: E.P. D. Schreel aan Team F. De Jaeger


EDP ereprijs aan Vergaerde-Denolf


EDP ereprijs aan Hendrik Mortier


EDP ereprijs burgemeester Defauw aan Team F. De Jaeger


EDP ereprijs D. Schreel aan Team F. De Jaeger

 

Het tweejaarsklassement: E.P. Fam Herbots

                1e Erik Limbourg (Brussegem) met 9 punten : 2017 (5e plaats ) en 2018 ( 4e plaats )

                2e Jos en Jan Loobuyck (Aalter ) met 15 punten

                3e Vincent Vandewalle (Helkijn) met 44 punten


EDP Top-2 tweejaarsklassement

Het driejaarsklassement: E.P. Teurlings

                1e Hendrik Mortier (Brugge) met 79 punten : 2016 ( 6e) – 2017 ( 14e) en 2018 ( 59e)

                2e Gery Etuin (Wavrechain – Fr ) met 83 punten

                3e Chris Hebberecht ( Evergem) met 85 punten


EDP Top-3 driejaarsklassement

Het vijfjaarsklassement: E.P. Wijnants

Winnaar: Christiaens-De Smedt (Pamel) met 4 prijzen en 72 punten ( E.V. aan Delrue-Vanbruaene uit Lauwe met 5 pr, maar de 1e prijs kan maar om de 5 jaar gewonnen worden door dezelfde liefhebber.)


EDP Christiaens-De Smedt winnaar vijfjaarsklassement 2014-2018

Man van het jaar: E.P. Bricon

Winnaar: Hervé Noyelle uit Preures (Fr) met 4 prijzen, één meer dan de dichtste concurrenten.


EDP Hervé Noyelle Man van het Jaar 2018

Marseille:

De E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon voor Dieter Ballmann (Amel) (vertegenwoordigd door W. Heindrickx). Tweede geklasseerde PH. Huyghe (Arras-Fr) en derde geklasseerde P. Woord (Urk- Nl).


EDP Top-2 Marseille

St Vincent:

De E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon aan Jos en Jan Loobuyck (Aalter). Tweede geklasseerde Hervé Samier (Senlis-Fr) en derde geklasseerde Michel Dubois (Masniel-Dohen – Fr)


EDP winnaar St Vincent J & J Loobuyck

Pau:

De E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon voor Ivan & Gunnar Delrue (Koekelare). Tweede geklasseerde Ph. Odent (Nielles les Callos-Fr) en derde geklasseerde Gaston Dewulf (Oostende).


EDP Top-2 Pau I & G Delrue en Ph Odent

Perpignan:

De E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon voor Frans Boudry (Dikkebus). Tweede geklasseerde Eric Vanacker (Poully-sur-Serre – Fr) en derde geklasseerde Theo Daalmans (Elsloo)


EDP Perpignan F. Boudry en E. Vanacker

De apotheose!

Als apotheose van de feestzitting werd na het hoofdgerecht hulde gebracht aan de algemene winnaar en deze maal was het de vlucht uit Barcelona die zorgde voor de hoogste eer. Met de 1e prijs internationaal op Barcelona ging de grootste eer naar het Team Freddy De Jaeger, vertegenwoordigd door teamgenoot Frank Morre en zijn dame. De “Gouden Diamond Pigeon” speld met diamanten (geschonken door stichter G. Vandermaes en ’t bestuur) werd aan de heer Frank Morre opgespeld en daarna volgde de hulde met het volledig podium waarbij als 2e G Ledoux & Fils (Rollot-Fr) en als 3e Erik Limbourg (Brussegem).


EDP alg. winnaar Team De Jaeger + 2e G. Ledoux & Fils + 3e E. Limbourg

Het geheel van deze fijne namiddag werd afgerond met een supertombola waaronder duiven van de topwinnaars. Nog vermelden dat er zowel tijdens de receptie als het banket  werd gezorgd voor een muzikale omlijsting.

Proficiat aan het team van de Euro Diamond Pigeon voor de fraaie namiddag welke zij aan de vele aanwezigen hebben aangeboden, een pluim voor het comité o.l.v. Fr. Vanwildemeersch, G. Vandermaes, J. de Taeye en L Gevaert en hun dames voor de vlotte afhandeling v/h geheel.