Search

Kristian Vrebos (Neerijse, BE) werd verkozen tot DAL-melker 2013

Op vrijdagavond 7 februari 2014 hebben 90 genomineerde duivenmelkers uit het Arrondissement Leuven op de jaarlijkse feestavond de DAL-melker 2013 verkozen in driestemronden. Na twee stemronden werden 10 finalisten verkozen waaronder de Meest Verdienstelijke Duivenmelker van het Arrondissement Leuven in 2013. Kortweg: de DAL-melker 2013.

De 10 finalisten waren: Coel Matthias (Rotselaar), Derwa-Luxem (Herent), Eyletten Michel + Gunther (Diest), Grammet Luc (Kortrijk-Dutsel), Herbots Jo + Raf (Halle-Booienhoven), Kitano Masao (Zoutleeuw), Lismont Patrick (Bekkevoort), Reynaerts Jozef (Attenhoven), Verbruggen Gommaire (Kaggevinne) en Vrebos Kristian (Neerijse).

Vooraf kondigde zich de strijd voor de titel van DAL-melker 2013 tussen de verschillende nationale kampioenen en nationale winnaars als zeer open aan. Na de 2e stemronde waren reeds als winnaars verkozen:

  • voor de snelheid: Grammet Luc (Kortrijk-Dutsel)
  • voor de halve fond: Herbots Jo + Raf (Halle-Booienhoven)

Verschillende duivenmelkers 'vochten' voor de ultieme erkenning en uiteindelijk trok Kristian Vrebos uit Neerijse onder een algemeen en welverdiend applaus van de ganse zaal aan het langste eind.


De drie winnaars (vlnr): Grammet, Vrebos, Herbots

De DAL-editie 2013-2014 kan opnieuw als geslaagd worden bestempeld. De verkiezing blijft evenwel steeds een speciaal gebeuren. Het is geen traditionele kampioenenviering en geen enkele topper die vooraf zeker is van winst. Aanwezig zijn, is een eer, want dat betekent dat je vooraf genomineerd bent door collega-duivenliefhebbers. Finalist zijn, is datgene waar de meesten op hopen… Winnen wordt gezien als een kers op een mooie en lekkere taart.

De nu reeds traditionele wedstrijd voor de dames bracht ook opnieuw een geweldige sfeer in de zaal. Matthias Coel had een mooie selectie gemaakt van 15 recente en minder recente liedjes waarvan de uitvoerder moest worden geraden worden. Bij de bekendmaking van de juiste resultaten klonken telkens wel 100 ja’s op uit het publiek zodat het leek of alle dames gewonnen hadden. Nochtans bleken vooral Freek De Jonge en Johnny Hoes de meeste dames een hak te hebben gezet. Uiteindelijk werden er slechts zes formulieren juist ingevuld. Hieruit werden twee winnaressen geloot, die onder luid applaus hun geschenk in ontvangst namen.

Volgend jaar viert DAL zijn tiende editie! Het DAL-team heeft beloofd om van dat lustrum iets speciaals te maken… De voorbereidingen zijn reeds gestart! Afspraak op vrijdagavond 6 februari 2015!