Search

Inter-Westvlaamse Vereniging, viering kampioenen

Inter-Westvlaamse Vereniging sluit haar prachtig seizoen 2009 af met een bijzonder fraaie feestzitting ! In het enig mooi kader van het Domein Maelstede te Kuurne (Zalen Van Wonterghem ) gaat traditioneel het feest van de IWV door op de 1e zaterdag van november. Een feest waarop trouwens een pak geld aan gratisprijzen wordt uitgereikt aan de beteren van het voorbije seizoen.
Zaterdagmiddag 7 november….Domein Maelstede – Feestzaal Rapsodie .
Een feest ook waarop de “fine fleur”  van halve fond en fondspelend West-Vlaanderen elk jaar present tekent. Een terecht fiere Voorzitter Filip Norman mocht samen met zijn bestuursteam trouwens 360 aanwezigen begroeten……Met zijn allen zorgden zij er voor een schitterend feest … typisch trouwens voor de I.W.V……steeds een happening ook waarop er enorm veel prijswinnaars zijn en dat dan nog helemaal gratis. Je moet het tenslotte toch maar doen !
Alle dames konden gratis mee aan tafel , daarnaast zien we traditiegetrouw een lange lijst aan winnaars van (gratis) geldprijzen in een :
- Algemeen Kampioenschap met liefst 80 winnaars tussen 800 en 100 euro van de 1e tot de laatste plaats.
- Gratis Kampioenschap der oude duiven: 40 winnaars met een bedrag gaande van 525 tot 100 euro van de 1e tot de laatste.
-Gratis Kampioenschap der jaarlingen: 25 winnaars met een bedrag gaande van 350 tot 50 euro van de 1e tot de laatste.
-Gratis Kampioenschap der jonge duiven: 40 winnaars van 400 tot 100 euro van de 1e tot de laatste.
Samen is dat netjes 185 liefhebbers die deelden van de grote gratis prijzenpot . Niet niks , als je ’t mij vraagt !  
Daarnaast zijn er dan nog de betalende kampioenschappen: Kampioenschap der Azen, Elite Kampioenschap der jaarlingen, Interprovinciaal Criterium, Inter-Westvlaamse Supercup jongen .

En… of dit nog niet genoeg was , zagen wij er nog het grote défilé van provinciale winnaars…plus de huldiging van de nationale winnaars en van Bernard Demeire als 1e nationaal kampioen grote fond…..Plus de laureaten in de Flanders Pigeons Trophy die al loopt van 1973 t.e.m. 2009.
Zoals naar gewoonte passeerden bijgevolg weer heel veel liefhebbers de revue, maar dit alles verliep bijzonder vlot in zoverre zelfs dat de gezellige sfeer die er aan alle tafels was nauwelijks werd verstoord.…….Dit alles gedirigeerd door Voorzitter Filip Norman geruggensteund door secretaris Eric Claerhout en Joris Follet , die samen met hun bestuursteam mogen terugblikken op een uiterst geslaagd feest van de Inter-Westvlaamse Vereniging . Laat ons maar zeggen dat “hun” feest anno 2009 er andermaal eentje was om dik in te kaderen. Chapeau mensen voor jullie inzet en propaganda t.o.v. de duivensport in West-Vlaanderen…..               

Voorzitter Filip Norman zorgde samen met zijn luitenanten: Eric Claerhout & Joris Follet , plus zijn bestuursteam voor een feilloos en vlot verloop van de uitreiking der vele prijzen.
Blik op enkele bestuursmensen aan de eretafel: hier André Lietaer geflankeerd door Heer en Mevr. Luc Willem
Eveneens deel uitmakend van  het bestuur Luc Van Den Broeke geflankeerd door Mevr. Frans Defruyt (l) en Mevr. L. Willem ( r)
De top-3 in het Gratis Algemeen Kampioenschap: van links naar rechts Gaby Vandenabeele(2e) – Stefan en Norbert Ally (1e) – Geert (Marc) Pollin (3e)
Top-3 in het Gratis Kampioenschap oude duiven : v.l.n.r.: Zoon van Luc Van Hoecke (2e) – Et. Devos (1e) – Mevr. Dewaele-Deseyn(3e)
Top-3 in het Gratis Kampioenschap der jaarlingen: v.l.n.r. Christiaan Lefevre (2e) – Geert en Mevr. Pollin (1e) – Mevr. Fernand Denduyver (3e)
Top-3 in het Gratis Kampioenschap jongen = v.l.n.r. Raf Van Themsche(2e) – Chris Debacker (vertegenwoordigd door verzorger) (1e) – André Vaernewijck (3e)
Top-3 Kampioenschap der Azen v.l.n.r. Zoon v/ Luc Van Hoecke(2e) – Fernand Malfait en Zoon (1e) – Et Devos (3e)
Top-3 Elite Kampioenschap der jaarlingen v.l.n.r.: Joël Verschoot(2e) – Wilfried Vandemaele(1e) – Christ. Lefevre (3e)
Top-3 in het Interprovinciaal Criterium v.l.n.r. Mevr. Yvonne Lefevre – Lefevre-Dhaenens (1e) – Norbert Ally (3e)
Top-3 in de Inter-Westvlaamse Supercup der jonge duiven v.l.n.r. Norb. Ally(2e) – Baudoncq-Van praet(1e) – Bouckaert-Deneir(3e)
Voorzitter Filip Norman en zijn 2 luitenanten binnen de Inter Westvlaamse Vereniging  : links Joris Follet, rechts Eric Claerhout.