Search

Gezellige feestavond van de Belgian Superstar Competition

Niets dan mooie namen op het podium van deze asduifcompetitie onder de Belgische deelnemers aan de Million Dollar Race in Zuid-Afrika. Winnaar werd Pinguin Syndicate. De eer voor eerste Belgische duif in de finale ging naar Ludovic Van De Wouwer.


Gust Daelemans is samen met zoon Frank organisator van de Belgian Superstar Competition

Frank en Gust Daelemans zijn sinds lang de Belgische coördinators voor de wereldberoemde Million Dollar Pigeon one-loft race te Sun City in Zuid-Afrika. Voor de Belgische deelnemers organiseren ze ieder jaar een competitie binnen de competitie, de Belgian Superstar Competition. Een asduifcompetitie waarin de beste Belgische duiven week na week met elkaar worden vergeleken terwijl ze het trainingsprogramma doorlopen tot de grote finale.

De laureaten van de Belgian Superstar Competition werden op zaterdag 12 maart gehuldigd in feestzaal Tybeert te Daknam-Lokeren. Dankzij de medewerking van tal van sponsoren slaagden Frank en Gust er in om opnieuw een prachtige prijzentafel te voorzien voor de ‘top-10’ van hun Belgian Superstar. Om en bij de 90 aanwezige feestvierders schoven aan voor deze schitterend georganiseerde feestavond.

Na de openingsreceptie sprak Frank Daelemans zijn verwelkoming uit, en gaf nog enkele praktische tips mee voor 2016. Dit jaar zullen er maar 2 zendingen zijn naar Zuid-Afrika. De verzameling van de duiven gaat door op maandag 23 mei en op donderdag 2 juni. De kostprijs voor transport en quarantaine is € 50 per duif. De prijzenpot voor de 21e finale - op 4 februari 2017 - werd opgetrokken naar $ 200.000 voor de winnaar.


Gust en Frank Daelemans huldigen Ludovic Van De Wouwer als eerste Belg in de finale 2016 van de Million Dollar Race

De eerste huldiging ging naar de winnaar van de eerste Belgische duif in de finale. Een grote eer bestemd voor Ludovic Van De Wouwer, die op plaats 34 eindigde met zijn duif ‘Britt 7’.

Pinguin Syndicate wint de Belgian Superstar

De 10 laureaten van de Belgian Superstar Competition werden met lof bezongen door Gust Daelemans tijdens de huldiging, waarbij ze werden overladen met prachtige ereprijzen en naturaprijzen, waarvan volgende fotoreportage.

Winnaar van de editie 2015-2016 van de Belgian Superstar werd Pinguin Syndicate met duif Ice Man. Ze waren niet aan hun proefstuk, maar zijn eerder een vaste klant in deze asduifcompetitie.


Pinguin Sydicate winnen met Ice Man de Belgian Superstar Competition 2015-2016, en de beker


Ignace Vercauteren strandde op een eervolle 2e plaats met Blue Dream


Willy en Ivan Baetens eindigden op plaats 3 met Black Pearl


Norman-Van Den Berghe werden 4e met Alice


One-Loft-Race-specialist Dominique Velghe (links) werd dit jaar 5e met Born to Win


De vertegenwoordiger van Hok Jos Vercammen ontving de prijzen voor plaats 6.


De Schrijver-Brantegem eindigen op een 7e plaats met duif Philippe


Daniel Van Ceulebroeck klasseert zich als 8e met Mana De Fier


Willy Van Thillo nam de prijzen voor Fondclub Antwerpen in ontvangst op plaats 9 met Maria


Norman-Van Den Berghe klasseren ook een tweede duif op plaats 10 met Flower


In een schitterende omkadering genoten de 90-tal aanwezigen van een gezellige feestavond

Een mooie omkadering, lekker eten, en een gezellige sfeer. Frank en Gust Daelemans hadden hun feestavond van de Belgian Superstar opnieuw tot in de puntjes verzorgd. Geen wonder dat de deelnemers ieder jaar de organisatie overladen met lof en vol verlangen vooruit kijken naar een volgende organisatie van dit evenement. Al willen ze eerst nog hun beste beentje voorzetten, en strijden om de hoogste eer in de editie 2016-2017 van de Belgian Superstar Competition. Succes!