Search

Geslaagde internationale kampioenenhuldiging Fondclub Midden-Limburg

Op zaterdag 20 december 2014 vond in de sfeervolle zaal Mirage te Susteren (Nederland) de huldiging plaats van de winnaars van de internationale Bony Cup en de provinciale kampioenen, vluchtwinnaars en de vele ereprijswinnaars van Fondclub Midden-Limburg.

De zaal was open vanaf 16.00 uur en nog geen uurtje later waren alle plaatsen gevuld met zo’n 225 liefhebbers met aanhang uit alle windstreken. Veel dialecten waren er te horen zowel van de Belgische, Nederlandse en Duitse liefhebbers.

Als eersten waren de winnaars van de sponsorprijzen aan de beurt, gevolgd door de winnaars van de extra geldprijzen die op de provinciale eendaagse en meerdaagse fondvluchten te verdienen waren.

Alle winnaars werden natuurlijk door de fotograaf van dienst op de gevoelige plaat vastgelegd. Die foto’s kunt u hier bekijken.

Voordat de aanwezigen van het heerlijke koude en warme buffet konden proeven werden de diverse duifkampioenen en winnaars 1e getekende in de diverse categorieën in het zonnetje gezet. Voor al deze winnaars - maar ook de winnaars die in de loop van de avond nog gehuldigd zouden worden - waren naast de geldprijzen ook schitterende kristallen bokalen beschikbaar.

Vervolgens was er aandacht voor de vluchtoverwinnaars van het Provinciaal Criterium Z.L.U. en de winnaars van het Super Duifkampioenschap en de Super Cup. Het Provinciaal Criterium Z.L.U. wordt voor de liefhebbers in Nederlands Limburg georganiseerd op alle Z.L.U.-vluchten. Dat spel was in het seizoen 2014 toe aan de 8e editie. De deelname aan dat vrijwillige spel groeit nog steeds. Waar in 2007 werd begonnen met een deelname van 50% van alle ingekorfde Limburgse duiven, bedraagt de deelname inmiddels 76%. Een mooi resultaat.

Na het buffet was er eerst de verkoop van de geschonken bonnen en duiven aan de orde. Binnen 45 minuten wisselden de 35 aanbiedingen van eigenaar. Slechts 7 gingen er naar een internetbieder, de overige werden allemaal in de zaal of via de telefoon verkocht. Het resultaat met een gemiddelde opbrengst van €316 mag uitmuntend worden genoemd.


Het prijzenpodium

Tussen de vele huldigingen en overige activiteiten werden de aanwezigen geamuseerd door het ‘huisorkest’ Fresh Ride en was er een prachtig optreden van Limburgs stemmingsmaker nr. 1, Frans Theunisz. Hij kreeg de aanwezigen in polonaise door de zaal.

Naarmate de uren verstreken, was het tijd voor de huldiging van de generale kampioenen en de winnaars van de in samenwerking met Bony Farma georganiseerde internationale kampioenschappen voor de Bony SGR Cup en de Bony Omega 3 Cup. De deelname aan deze kampioenschappen (twee kampioenschappen voor één inleg) groeide in 2014 spectaculair met 25% deelnemers, uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Voor elk van deze klassementen is er jaarlijks een gegarandeerd prijzengeld van €1200. Winnaar van beide Cups was Jan Polder uit Middelharnis. Naast de schitterende kristallen bokalen ging hij huiswaarts met €1000 prijzengeld.

Als laatste huldiging stond die van de marathonkampioen op het programma. Sinds de oprichting van Fondclub Midden-Limburg was het nog niet eerder gebeurd dat een liefhebber deze titel 3x in de wacht wist te slepen. Niemand minder dan Pie Schurgers uit Heer was de gehele Limburgse fondelite te snel af en wist de felbegeerde titel van marathonkampioen 2014 in de wacht te slepen. Voor Pie en zijn Anny klonk het Limburgse volkslied waarna op de dansvloer een spontane receptie plaatsvond en alle aanwezigen hun felicitaties kwamen aanbieden.

Het slotstuk van de avond is altijd de trekking van de superloterij. Aan het begin van de middag kwam een liefhebber de zaal binnen en vroeg of er in de loterij weer een televisie te winnen was. Er werd door de organisatie bevestigend geantwoord waarna de opmerking werd gemaakt: "Dan ga ik die winnen!"

Een krasse uitspraak. Aan het eind van de vele trekkingen voor de schitterende prijzen was het de beurt aan die mooie 107 cm grootte Full HD Led TV. Na een ludiek spel om erachter te komen wie de bezitter was van het winnende lot, kwam er een gil achter uit de zaal. En ... het was inderdaad diegene die voorspeld had het winnende lot te kopen: Roger Wijnands uit Maastricht!

Daarmee was er een einde gekomen aan een geslaagde kampioenenhuldiging waarbij ieder jaar weer blijkt dat de fondliefhebbers in de winter ook de nodige ‘ausdauer’ hebben, want vanaf 4 uur in de middag tot 12 uur ’s nachts op post blijven is geen sinecure!

Namens de organisatie dank aan een ieder die heeft meegewerkt aan het welslagen van deze kampioenenhuldiging.

Graag tot 2015.