Search

Feest Riddersclub van België, een feestgebeuren met stijl en klasse.

Zondag 23 februari stond de 36e editie van het feest van de Riddersclub van België op de kalender. De grote laureaten waren de gebroeders Marc en Francky Van De Walle als Algemeen Kampioen 2013!


Ro Burms de vaste moderator van dienst op het feest van de Riddersclub van België


Voorzitter Dirk Schreel tijdens zijn verwelkoming en korte toespraak

De Riddersclub van België is niet voor niks één der meest prominente privéclubs binnen onze nationale duivensport. Met ruim 370 aanwezige feestvierders zat de feestzaal van de ‘Salons Ambassade’ te Waregem opnieuw afgeladen vol. Het was ook voor het laatst dat het feestgebeuren te Waregem doorging. De organisatie verhuist met de omkadering en traiteur volgend jaar mee richting Harelbeke, verduidelijkte ‘oud Radio 2 coryfee’ Ro Burms in zijn openingswoord, als vaste moderator van dienst. Hij orkestreerde naar goede traditie het feestgebeuren in goede banen, en bracht in passende stijl hulde aan de grote schare aan kampioenen die vooraan de zaal of op het podium werden geroepen. Het bestuur had opnieuw een prijzentafel voorzien om ‘u’ tegen te zeggen, enig in zijn soort.

Kersvers voorzitter van de Riddersclub Dirk Schreel zette uittredend voorzitter Lucien Delchambre en zijn dame in de bloemetjes, voor hun jarenlange inzet voor de Riddersclub. In zijn korte toespraak bedankte hij onder meer de pers voor hun aanwezigheid, en riep hen op correcte berichtgeving te doen nopens de dopingproblematiek. Onrust creëren of paniek in de tent… door onjuiste informatie te verspreiden is voor niks nodig. Klare taal van de voorzitter! Waarna hij met vrouwtje Francine een mooi ingepakt cadeau kreeg vanuit het bestuur, op zijn benoeming tot voorzitter. Een mooi karikatuur van henzelf, getekend door Nesten.

Reeds van bij de stichting in 1978 nam de ‘Riddersclub’ het peterschap over de stichting van ‘Soeur Martine Nyo Bayond’…  en ieder jaar opnieuw gaat een cheque van 1.500 € naar deze stichting in Kameroen, welke door de delegatie van de ‘excellentie’ van de Ambassadeur van Kameroen op deze feestnamiddag in ontvangst werd genomen, uit handen van het voltallige bestuur.

Tijd om van start te gaan met het opnieuw overheerlijk feestmenu, met naar goede traditie… kreeft als opener. Tussendoor werd handig gebruik gemaakt om de laureaten uit de verschillende kampioenschappen te huldigen, en hun prijzen en ereprijzen te overhandigen. Algemeen Kampioen 2013 waren de gebroeders Marc en Francky Van De Walle uit Zwalm. Het kampioenschap van de dames werd gewonnen door Mevr Dirk Derouck. Bij de ploegen Extra Sportieven ging de winst naar de ploeg van All Class gevormd door Gebr Van De Walle, Marc Verschelde, Noël Claeys en Peter Allemeesch. Het Erekampioenschap van de Riddersclub (met 1+2) op de Internationale vluchten werd gewonnen door Leon Messiaen uit Grammene. De titel van Algemeen Kampioen op de halve fond was weggelegd voor de tandem Gevaert-Lannoo uit Meigem, terwijl Chris Hebberecht uit Evergem werd gelauwerd als Algemeen Kampioen 2013 bij de Ereleden. U kan een overzicht met alle kampioenen en laureaten terugvinden in onderstaande fotoreportage.


Alle laureaten van het Algemeen Kampioenschap 2013 samen op het podium


De laureates van het Kampioenschap Dames, met Mevr De Rouck als winnares


De laureaten van het Algemeen Kampioenchap Halve Fond, met als winnaar Gevaert-Lannoo (met fiets)


De laureaten van het Algemeen Kampioenschap 2013 Ereleden, met Chris Hebberecht als winnaar


De winnaars van het team 'All Class' in het ploegenkampioenschap Extrasportieven


De laureaten van het Erekampioenschap Riddersclub op de Internationale vluchten, met Leon Messiaen als winnaar

Tussen het hoofdgerecht en het dessert stond het showbizzmoment van de namiddag op het programma. Het was Danny Fabry die de eer kreeg het feestgebeuren naar zijn hoogtepunt te leiden, met enkele hits uit zijn rijk gevuld repertoire afgewisseld met enkele covers en schlagers. Hij liet zich hierbij assisteren door twee knappe danseressen. De dansvloer was in een mum van tijd te klein… de servetten gingen de lucht in bij de hit Desiré, en op het eind ging de polonaise de zaal rond. De sfeer zat er goed in! Na het aansnijden van de ijstaart als dessert, ging het feestgedruis nog door tot in de late uurtjes.


Danny Fabry en zijn danseressen brachten de sfeer naar zijn toppunt

Het bestuur van de ‘Riddersclub’ met voorzitter Dirk Schreel, secretaris en P.R.-man Lionel Debusschere en zijn vrouwtje Nicole als ‘Riddersclub ambassadrice’, kunnen opnieuw terugblikken op een spetterende feestnamiddag. Lekker eten, sfeer, ambiance en gezelligheid troef! De vele lofbetuigingen en dankbaarheid van hun feestvierders bewijzen dit volkomen. Kortom… klasse!


Een lekker stukje ijstaart als dessert