Search

De Arend Rekkem huldigt zijn kampioenen in stijl

Bij de huldiging der kampioenen van de Arend in Rekkem werd Joël Verschoot (Ingelmunster, BE) algemeen kampioen fond en ging Ovaere-Verscheure (Aalbeke, BE) lopen met de prijs van algemeen kampioen LAR-Verbond.

De huldiging der kampioenen van de Arend in Rekkem ging door op zondag 19 januari in zaal Symfonie van het Domein Maelstede te Kuurne. Hierbij sloten de Grand Slam en de Kampioenschappen der Zwalmvallei aan, maar ook de liefhebbers van de Vitesse en de kleine halve fond (het LAR-Verbond) waren er dit jaar bij betrokken. Het initiatief om de fond en het LAR-Verbond samen in één  feest te betrekken werd bijzonder positief onthaald. Dat merkte ook het bestuur van de Arend afzonderlijk, aangezien zij op een vrij hoge respons van haar liefhebbers kon rekenen.  In een reeds verschenen verslag over de kampioenen van de Grand Slam en de Zwalmvallei kon je het welkomstwoord van de voorzitter Ph. Vanhaezebrouck lezen. Uit datzelfde verslag bleek ook dat er 199 aanwezigen waren. Het aangename decor, de grote opkomst , een knappe organisatie en een uiterst fijn en verzorgd  feestmaal vormden de ingrediënten van wat uitgroeide tot een schitterende feestzitting met heel veel kampioenen en prijswinnaars die de spreekwoordelijke revue passeerden.


Podium fond oude: 1.Maes A., 2. Devos E. & F., 3. Verschoot J.

Een rijkelijk gevulde prijzenpot

Nadat de vele competities binnen de Grand Slam en de Zwalmvallei afgeroepen waren, kon het bestuur van de Arend na het hoofdgerecht  starten met de huldiging van hun ereprijswinnaars, hun nationale winnaars en hun vele kampioenen. Deze winnaars konden genieten van een prijzenpot waarvan vele verenigingen enkel maar kunnen dromen. In het LAR-Verbond  waren er zes categorieën met telkens negen genomineerden, waarvoor minimum twintig euro aan prijzengeld werd neergeteld. In het algemeen kampioenschap werden vijftien liefhebbers gelukkig gemaakt met minstens 25 euro . Op de fond onderscheidde de organisatie zware fond, fond oude, fond jaarse, fond jongen en algemeen kampioenschap. Ze nomineerden in elk onderdeel telkens vijftien liefhebbers die minstens  vijftig euro ontvingen. In zijn toespraak vermeldde voorzitter Vanhaezebrouck overigens  dat ze een bedrag van bijna 10.000 euro aan gratis prijzen konden uitdelen. We kunnen niet ontkennen dat de organisatie een prachtige prestatie heeft neergezet. 


Algemene kampioen fond Verschoot J. en Algemeen kampioen LAR-Verbond Ovaere-Verscheure

Eerst kwamen de ereprijswinnaars aan bod. Sommigen ontvingen een trofee, anderen een foto van hun eersteprijsvlieger. Wilfried Vandemaele (Heule, BE) won  op vijf vluchten en Joël Verschoot (Ingelmunster, BE)  mocht zelfs zes maal de zegebloemen naar huis meenemen. Hij ontving een prachtige fotocompositie met zijn eersteprijsvliegers.  De Arend had ook de eer en het genoegen om in eigen rangen vier nationale winnaars te huldigen: Eric Denys op Souillac jaarlingen, Norbert Sierens op Souillac oude en Joël Verschoot op Agen jaarlingen en Brive oude.


Joël Verschoot ontvangt mooie fotocompositie als winnaar van zes ereprijzen

Daarna was het de beurt aan de vele genomineerden in de kampioenschappen. Hieronder vindt u de top drie per categorie terug.

Dit zijn de uitslagen van het LAR-Verbond.

Snelheid oude:
1. Verheye R.
2. Vanhoutte N.
3. Truyaert A.
Snelheid jaarlingen:
1. Truyaert A.
2. Truyaert G.
3. Callaert R.
Snelheid jongen:
1. Ovaere-Verscheure
2. Mignauw N.
3. Polfliet A.
Halve fond oude:
1. Ovaere-Verscheure
2. Vanhoutte N.
3. Polfliet A.
Halve fond jaarse:
1. Callaert R.
2. Ovaere-Verscheure
3. Christiaens-Coussement
Halve fond jongen:
1. Ovaere- Verscheure
2. Soetaert D.
3. Polfliet A.
Algemeen Kampioenschap:
1. Ovaere – Verscheure
2. Collaert R.
3. Polfliet A.


Podium fond jaarse: 1. Verschoot J., 2. Lefevre C., 3. Ally N.

Dit zijn de resultaten van de Arend:

Zware fond:
1. D’Hondt G.
2. Verschoot J.
3. Vancauwenberghe A.
Fond oude:
1. Maes a.
2. Devos E. & F.
3. Verschoot J.
Fond jaarlingen:
1. Verschoot J.
2. Lefevre C.
3. Ally N.
Fond jongen:
1. Decuypere T.
2. Maes A.
3. Ameye P.
Algemeen kampioen fond:
1. Verschoot J.
2. Maes A.
3. Devos E. & F.


Nationale winnaars de Arend

Langs deze weg felicitaties aan alle prijswinnaars in de kampioenschappen. Het is een teken dat zij een fraai seizoen 2013 achter de rug hebben. Ik wil bij deze ook de bestuursleden van de Arend feliciteren voor het bijzonder mooie feest dat ze organiseerden. Het was een waar plezier om erbij te zijn.