Search

Cureghem Centre aan het feest in het Constant Vanden Stock stadion.

Het werd een heuglijke feestnamiddag in de catacomben van het Anderlechtstadion. De grootste eer ging uiteraard naar internationaal Barcelonawinnaar Luc Wiels, en Kurt & Raf Platteeuw als Algemeen Kampioen 2013 bij Cureghem Centre.


Nationaal voorzitter van Cureghem Centre Dr. Luc Smets tijdens zijn openingsspeech

Het Constant Vanden Stock stadion werd op zondag 15 december ingenomen door een internationaal gezelschap aan duivenliefhebbers, voor de kampioenenviering van Cureghem Centre. Meer dan 300 feestvierders schoven aan, aan de feestdis. Na een uitgebreide receptie, werd het rond klokslag 13 uur muisstil, toen voorzitter Dr. Luc Smets zijn verwelkoming en openingsrede uitsprak. Het was een goed voorbereide toespraak, die klare taal sprak. Met klasse… zonder stemverheffing, zonder omwegen, klaar en duidelijk zeggen wat er te zeggen viel. Bonk, de nagel op de kop. Het is niet meer dan normaal dat een voorzitter het opneemt voor zijn eigen organisatie. Net als zijn collega Filip Norman een weekje eerder, nam voorzitter Smets geen blad voor de mond.
U kan de speech hier bekijken op video
Zijn speech werd op een warm applaus onthaald.


Algemeen Kampioenschap CC: 1 Kurt Platteeuw (met Anderlechtsjerp), 2 M & F Van De Walle, 3 David Vermassen

Tussen de heerlijke gerechten door was het tijd om te feesten, en de kampioenen van Cureghem Centre(CC)  uit 2013 op passende wijze te huldigen. Het was Alex Rans die deze taak voor zijn rekening nam, en de grote aanwezige schare aan topkampioenen op het podium riep. Grote triomfators waren Kurt & Raf Platteeuw uit Rumbeke als Algemeen Kampioen CC 2013, voor de broertjes Marc & Franky Van de Walle uit Zwalm, en David Vermassen uit Gavere.


Grote Fond CC: 1 Marc & Franky Van De Walle, 2 Desmeyter-Restiaen, 3 Ludovic Van Roey

Op de grote fond waren Marc & Francky Van De Walle uit Zwalm de fiere winnaars, voor Desmeyter-Restiaen, en Ludovic Van Roey. Ook bij de oude duiven trokken de gebroeders Van De Walle aan het langste eind, voor David Vermassen en Patrick & Dimitri Houfflijn. Het kampioenschap Jaarlingen ging naar Casaert-Sénéchal uit Russeignies, voor Desmeyter-Restiaen en Kurt & Raf Platteeuw. Bij de jonge duivenspecialisten was Gaston Van De Wouwer uit Berlaar de laureaat, voor Wim De Troy en Ulrich Lemmens. Tot slot ging het kampioenschap duivinnen naar gebroeders Vuerstaek uit Lanaken, voor Raf & Kurt Platteuw en Etienne Meirlaen. De asduiven werden gewonnen door Jos Van Olmen bij de oude, Wilson Dekens bij de jaarlingen, Jespers-Vanderwegen bij de jonge, en Kurt & Raf Platteeuw bij de duivinnen. Tussendoor waren er nog de huldigingen met de winnaars van de ereprijzen op de vluchten van CC. U kan de sfeerbeelden hiervan terugvinden in de fotoreportage onderaan dit artikel.


Kampioenschap Oude duiven CC: 1 Marc & Franky Van De Walle, 2 David Vermassen, 3 Patrick & Dimitri Houfflijn


Kampioenschap Jaarlingen CC: winnaar Casaert-Senechal


Kampioenschap Jonge duiven: 1 Gaston Van De Wouwer, 2 Wim De Troy


Kampioenschap Duivinnen CC: 1 Gebr Vuerstaek, 2 Kurt & Raf Platteeuw, 3 Etienne Meirlaen


Asduifwinnaars 2013 CC: Jos Van Olmen, Wilson Dekens, Jespers-Vanderwegen, Raf & Kurt Platteeuw


De nationale winnaars Cureghem Centre op de vluchten in 2013

De apotheose van de namiddag had het bestuur tot het laatst voorbehouden. Le moment suprême is steevast weggelegd voor winnaar van de internationale topklassieker, het koninginnenstuk van de internationale grote fond, de vlucht uit Barcelona. Een eer die was weggelegd voor Luc Wiels uit Roosdaal die een kleine verhuiswagen vol aan ereprijzen kreeg uitgereikt. Op de tonen van ‘Eviva España’ werd hij door de charmante zangeres en het voltallige bestuur van CC naar het podium begeleid, waar hij na het weerklinken van de Brabançonne een staande ovatie kreeg van alle feestvierders! Een kippenvelmoment!


Hulde aan 1e Internat Barcelonawinnaar 2013: Luc Wiels - Roosdaal

Een waardige afsluiter van een prachtige namiddag in het Constant Vanden Stock stadion, in de loges en Business-Seats van landskampioen Anderlecht. Al waren het dit keer de kampioenen van de duivensport die voor acte de présence zorgden, en  in de spotlights stonden!


Een fiere Hubert Casaert ontving een door alle spelers van Anderlecht gesigneerd shirt, en mag straks nog op bezoek bij de volledige Anderlecht-kern.
Een mooie geste en cadeau van voorzitter Dr. Luc Smets!