Search

Antoine & Rudy De Saer - Ruiselede (BE) Schieten meteen met scherp uit Tours

Iedereen zal zich nog levendig het einde van vorig sportseizoen herinneren… zeker de periode dat de prognoses en gissingen naar de winnaars van de nationale asduiven en de nationale kampioenen volop schering en inslag waren.

Nagenoeg alle peilingen en berekeningen zetten toen Antoine en Rudy De Saer uit het West-Vlaamse Ruiselede in ‘pole position’ voor het winnen van de titel van ‘Nationaal Kampioen Fond KBDB’ oude duiven!  Geen kat die er rekening had mee gehouden dat de familie Nihoul uit Senzeilles via het resultaat van Tulle, uiteindelijk de hoogste podiumplaats zou innemen, en de gedoodverfde favorieten uit de voorafgaande prognoses… Antoine en Rudy De Saer… hiermee naar de 2° plaats zouden verwijzen. Niks mis mee uiteraard… vermits de formulering van de criteria voor deze ‘nationale kampioenschappen fond’ dit resultaat wel degelijk verrechtvaardigde. Een kleine fout of hiaat… noem het zoals u zelf wil… in het opstellen van KBDB-reglementeringen die de familie Des Saer uiteindelijk duur kwam te staan. Dat de soep er een tijdje een ‘zuur smaakje’ zal op nagehouden hebben… hoeven we er u wellicht niet bij te vertellen. De De Saers liepen er de voorbije wintermaanden dan ook een beetje bij als een ietwat (aan)geslagen hond… je zou voor minder.

Nu is het een stuk eigen aan de sportwereld, dat wanneer een topfavoriet op de meet verslagen wordt, of dit voorval in de media uitvoerig bericht wordt … dat de ‘verslagene’ in kwestie, daar dergelijke moed en motivatie uit put, dat hij daarna in de komende confrontaties soms snoeihard tot vernietigend weet uit te halen of terug te slaan… de concurrentie voor een voldongen feit weet te plaatsen. Noem het voor ons part gerust… ‘sportieve revanche’! In koerstermen spreekt men van antwoorden met de ’benen’ of antwoorden met de ‘pedalen’! In voetbal gebruikt men dan vaak andere krachttermen of motivatietechnieken… zie maar wat ‘AA Gent’ met ‘Club Brugge’ deed dit weekend na enkele uitspraken van Clubspelers in de media… of wat een Guido Brepoels bij Sint-Truiden klaarspeelde met de ‘middenstip’ toen het ook daar enkele weken wat minder ging, en men in een ‘dalletje’ dreigde terecht te komen.

Laat er geen twijfel over bestaan dat ook Antoine en Rudy De Saer uit de perikelen van de voorbije winter een  nodige dosis ‘motivatie’ zullen geput hebben… om er in het sportseizoen 2010 snoeihard tegenaan te gaan… om de buitenwereld te tonen wie er nu in feite in 2009 wel de ‘beste ‘was met die ‘oude duiven’ op de fond… zeg maar de echte nationale ‘Nr 1’ op de fond. Dat het hen menens is.. dat ze er klaar voor zijn wordt meteen bewezen op de allereerste confrontatie op provinciaal vlak van het nieuwe vluchtseizoen 2010, gevlogen vanuit Tours. Daarop scoren Antoine en Rudy als volgt:

Tours  lok    203 d. 1-2-9-11-13-14-19-23—24-26-28-48-55-65-67 (15/21) Aan de 2° prijs stond de 1° getekende, de 2° getekende haalt de 11° prijs lokaal!
           Prov 2.898 d. 6-23 (1° get)-47-54 (2° get)-76-78… enz
in de voorlopige prognose van de provinciale ‘Top 100’!

De beide duiven die hier 1° + 2° prijs halen zijn niet zomaar de eerste de beste maar ook de duiven die vorig jaar vaak zo vernietigend wisten uit te halen, en daardoor een groot aandeel hadden in de titel van vice-nationaal kampioen!
De superieure topvlieger ‘De Zwarten As 865/06’ (1° Prov Asduif Fond KBDB ’09) die hier terug als 1° getekende de mand inging gaf meteen zijn ‘visitekaartje’ af… hij won in 2009 + 2010 achtereenvolgens

’09 Brive     196 d.  1
’09 Cahors    122 d.  3
’09 Limoges   213 d.  1
’09 Souillac  140 d.  2
’10 Tours     203 d.  2 (na hokgenoot)

Een gigant van een ‘supercrack’ die op deze allereerste confrontatie van 2010 uit Tours, op lokaal vlak enkel de duimen diende te leggen voor zijn hokgenoot ‘De Tours 960/06’ (8° prov Asduif Fond KBDB ‘09… ook niet meteen de eerste de beste… bekijk even zijn erelijst 2009 + 2010 tot nu:

’09 Brive     196 d.  4 (na 3 hokgenoten)
’09 Cahors    122 d.  5
’09 Limoges   213 d.  14
’09 Souillac  140 d.  3
’10 Tours     203 d.  1

Lokaal dus de concurrentie op een hoopje gespeeld… en op provinciaal vlak zitten met prijzen 23 + 54 reeds de 2 eerst getekende duiven (zeg maar de toppers van het hok) in de klok. Bovendien klokken Antoine & Rudy reeds 6 duiven binnen de ‘Top 100’ provinciaal, aan prijs 78! Gewoon superieur… wat meteen bewijst dat de duiven er klaar voor zijn, en ze te Ruiselede de aanstaande nationale fondconfrontaties met een gerust gemoed tegemoet kunnen zien! Afspraak over goed 2 en een halve week vanuit Brive! Alvast proficiat aan Antoine en Rudy De Saer , we kijken reeds vol verwachtingen uit naar de allereerste nationale fondvlucht uit Brive!