Search

Ambitieuze Jacky Warnier - Mesch-Eysden (NL) vlot beloond met 1. NPO Orleans

Slechts twee jaren serieus weer op de rit en direct een 1. NPO pakken … “Dat is zeker boven verwachting!” jubelt 25-jarige Jacky Warnier … “pas dit jaar voor het eerst ook met de ouden gevlogen en de kinderziektes zijn het hok nog niet uit

Afgelopen week had ik zelfs nauwelijks tijd door drukke werkzaamheden en moest ik opa en moeder inschakelen … en dan de 1. en 8. winnen op de Nationale derby; dat moet wel de klasse van de duiven zijn die de doorslag geeft!”

De stamboom van de winnaar NL10-1985621 ‘Aurelia’ toont waarom Jacky zo hardop over superklasse durft te spreken … het wondere duivinnetje stamt af van het allerbeste van streekgenoten Jo en Florian Hendriks. “Bij hen haalde ik duiven om te kruisen tegen de oude stam van opa; voornamelijk Janssen lijnen. Vanaf mijn elfde jaar speelde ik - individueel - op één erf waar ook opa en mijn oom speelden; in 2007 ging ik op mezelf wonen en kwamen er nieuwe hokken … daarbij wilde ik ook nieuwe duiven inbrengen. De keuze om naar Nijswiller te gaan bleek fantastisch!”

Aurelia
Terug naar de winnares ‘Aurelia’, snelste van 3.047 duiven in afdeling 4 Limburg en daardoor ook provinciaal de snelste van 4.249 duiven. “We hadden niet direct door dat ze zo vroeg zat … wij wonen op de kortste afstand en er kwamen al veel groepjes duiven over; achteraf bleken die van een Duitse lossing. Toen ons duivinnetje er uit de goede richting aan kwam scheren en geen seconde verspeelde, bleek ze de eerste melding in de club te zijn. Toen onze tweede duif, zo’n zeven minuten later, de tweede melding had, groeide het vermoeden dat ze wel eens erg vroeg kon zitten. Tegen de avond belde Florian Hendriks, vluchtleider op deze derby, met het verlossende woord … toen hebben we er maar snel een drankje op genuttigd!”

‘Aurelia’ werd net als de andere jonge duivinnetjes een week voor de NPO vluchten gescheiden van haar doffer en op de deur gespeeld. Vorige week zat ze er al goed bij met een 1:10 prijs op Sens, haar partner bleef echter achter. Vlak na terugkomst kwam Jacky erachter dat ze de donderdag van inkorven een nieuwe liefde tegen het lijf was gelopen. Het blauw witpen duivinnetje komt als gezegd uit twee rechtstreeke Hendriks duiven. Vader NL09-1556613 is een zoon van het Super Koppel ‘Kras Jos’ (Inteelt 231 Engels) x ‘Blue Lady 80’ (kleindochter ‘Bliksem’ Vandenabeele) … moeder NL07-1089152 ‘Blue Olive’ komt uit een halfbroer van wonder kweker ‘Popeye’ x dochter ‘James Bond’ (Gaby Vandenabeele) … ‘Blue Olive’ kweekte ook al 180/08, winnaar van 1. Orleans tegen 926 duiven … 15. NPO Orleans tegen 4.806 duiven … 17. prov. Orleans Orleans tegen 6.138 duiven. ‘Blue Olive’ is tevens volle zus van Hendriks’ stervlieger ‘Orleanske Bond’, in 2007 3. Nationaal Orleans tegen 37.602 duiven.

Pedigree "Aurelia"

Naast de 1. Nat. pakt Jacky ook de 8. plek … met een duifje die hij bemachtigde op de markt in Lier … “puur voor de grap, maar wel een succesvolle grap … origine van haar blijkt Gaston van de Wauwer te zijn” … Ondanks dat plezier voorop staat bij Jacky, is hij serieus met zijn hobby bezig. “Ten eerste wil ik bouwen aan een sterke kolonie en dan een stabiele factor voorin de uitslag worden op de programmavluchten … voor zo ver dat kan met een drukke baan.” Met de 1. Nat. Orleans zet hij al een grote stap richting deze doelstelling … en gezien duivenpotentieel en ambitie moet het wel gek lopen wil Jacky niet nog eens tot zo’n top prestatie in staat blijken!