Search

39ste feest van De Riddersclub van België opnieuw top!

Op zondag 28 februari huldigde de Riddersclub van België zijn kampioenen 2015. De grootste eer ging naar Marc Pollin als Algemeen Kampioen Leden-Ridders, Chris Hebberecht als Algemeen Kampioen Ere-leden Ridders en Anthony Maes als Algemeen Kampioen op de Halve Fond.


Het voltallige bestuur van de Riddersclub

De Riddersclub van België heeft als één der meest prominente privéclubs binnen onze nationale duivensport, de wind duidelijk in de zeilen. Volgend jaar vieren ze hun 40 jarig-jubileum. In tegenstelling tot het aantal duivenliefhebbers, gaat de Riddersclub er qua ledenaantal nog steeds op vooruit. De verdienste van  het huidige bestuur en vooral van zijn pioniers Lionel Debusschere en vrouwtje Nicole, die als stichter (in 1978) na 39 jaar nog trouw op post zijn. Niet minder dan 376 feestvierders staken de benen onder tafel voor een opnieuw fantastische feestnamiddag.


Voorzitter Dirk Schreel tijdens zijn openingstoespraak

De 39e editie van het feest van de Riddersclub ging voor het tweede jaar door in het Cultureel Centrum het Spoor te Harelbeke. Een terecht fiere voorzitter Dirk Schreel heette alle leden en sympathisanten van harte welkom. In zijn openingstoespraak schetste hij de geschiedenis van de Riddersclub, als club met het hart op de juiste plaats. Al die jaren werd een mooie som geschonken aan een goed doel, de stichting van ‘Soeur Martine Nyo Bayond’ uit Kameroen, die dit jaar 80 jaar wordt en ruim 58 jaar van haar leven ten dienste staat van anderen. Ze richtte daarvoor een dankbrief aan het bestuur en leden. Volgend jaar hoopt men voor de jubileumeditie soeur Martine naar België te halen. Tot slot zette de voorzitter nog eens zijn bestuursleden evenals de 2 erevoorzitters – Raoul Verstraete en Lucien Delchambre-, moderator Ro Burms en vaste DJ Jan in de bloemetjes.
Het feest kon van start met vaste traiteur Willequet die opnieuw instond voor de catering, met naar goede traditie, kreeft als opener van het lekker feestmaal.


Overhandiging van de cheque van € 1.500 aan de afgevaardigden van de ambassade van Kameroen

Ook dit jaar werd een cheque van 1.500 € geschonken aan de stichting in Kameroen, welke door de delegatie van de ‘excellentie’ van de Ambassadeur van Kameroen op deze feestnamiddag in ontvangst werd genomen, uit handen van het bestuur.


Moderator en oud 'Radio 2 coryfee' Ro Burms

Ro Burms orkestreerde als moderator van dienst het feestgebeuren in goede banen. Ro bracht in passende stijl hulde aan de grote schare aan kampioenen die op het podium werden geroepen. Het bestuur had immers weer een prijzentafel voorzien om ‘u’ tegen te zeggen. Tussen de gangen van het feestmenu door werden de kampioenen 2015 van de Riddersclub op het podium geroepen om hun ereprijzen in ontvangst te nemen.


De laureaten van het Algemeen Kampioenschap Leden Ridders met Marc Pollin als winnaar

Bij de Leden-Ridders waren de winnaars:
-Marathon: Marc Pollin
-Oude duiven: Joël Verschoot
-Jaarlingen: Joël Verschoot
-Jongen: Johan Tant
Algemeen Kampioen: Marc Pollin


De laureates van de Dameskampioenschap met in het midden links vooraan winnares Francine of Mevr Dirk Schreel

Het Dameskampioenschap werd gewonnen door Mevr. Dirk Schreel, terwijl het kampioenschap voor de Ploegen Extra-Sportieven naar het Kaucabam-team ging, gevormd door Marc Pollin, Freddy Van Acker, Guido Vanvlierberghe en Dobbelaere-Debuck.


Het Kaucabam-team, winnaar bij de Ploegen Extra-Sportieven


De laureaten van het Algemeen kampioenschap Ereleden, met als winnaar Chris Hebberecht

De winnaars van de kampioenschappen bij de Ereleden waren:
-Marathon: Chris Hebberecht
-Oude duiven: Chris Hebberecht
-Jaarlingen: Team De Jaeger Freddy
-Jongen: Gino Clicque
-Algemeen Kampioen: Chris Hebberecht


De laureaten van het Algemeen Kampioenschap Halve Fond met als winnaar Anthony Maes

De kampioenschappen Halve Fond voor de Ereleden gingen naar:
-Oude en jaarlingen: Anthony Maes
-Jongen: Gevaert-Lannoo
-Algemeen Kampioen: Anthony Maes


De laureaten van het Internationaal Kampioenschap familie Herbots, met als winnaar Chris Hebberecht

Filip Verspeet als winnaar in Wallonië met Riddersclub ambassadrice Nicole

Het Internationaal Kampioenschap familie Herbots ging naar Chris Hebberecht. Tot slot, het kampioenschap voor Wallonië dat werd gewonnen door Filip Verspeet

Tegen het tijdsstip dat alle kampioenen rijkelijk van trofeeën en ereprijzen waren voorzien, was alles in gereedheid gebracht voor het showbizz-moment van de namiddag, met een gastoptreden van ‘radio 2 man’ Maarten Cox, die met schlagers en covers de zaal aan het dansen kreeg, met een echte polonaise als afsluitend bis-nummer.
Waarna het feest met de DJ Jan nog kon doorgaan tot in de late uurtjes.


Maarten Cox tijdens zijn optreden

Het voltallige bestuur van de ‘Riddersclub’ met voorzitter Dirk Schreel en vrouwtje Francine, secretaris en P.R.-man Lionel Debusschere en vrouwtje Nicole als ‘Riddersclub ambassadrice’ en Luc Gevaert en dame voorop… kan opnieuw terugblikken op een spetterende feestnamiddag. De vele lofbetuigingen en dankbaarheid van hun leden feestvierders bewijzen dit volkomen. Klasse!


De reuze ijstaart als dessert


De dames van het bestuur mochten de ijstaart aansnijden