Search

La Souterraine II 2013

National and zonal results online
National winner Belgium Youngsters: Vanonckelen Marc (Halen)
The national winner Belgium from La Souterraine II in the category "youngsters" is Vanonckelen Marc (Halen).
The pigeon was clocked on Saturday at 16:33:11 CEST after a race of 586.482 km, achieving an average velocity of 1385.88 m/min.


Photos: Kris Jacobs
National winner Belgium Old birds: Pierre Van Meeuwen (Lommel)
The national winner Belgium from La Souterraine II in the category "old birds" is Pierre Van Meeuwen (Lommel).
The pigeon was clocked on Saturday at 16:50:19 CEST after a race of 618.773 km, achieving an average velocity of 1405.29 m/min.


Photos: Kris Jacobs
First pigeon has arrived
The first arrival has just been added on PIPA. Click on "Radar" to check out the location. An overview of all arrivals can be found under "Live Results".

Released at 09:30 CEST
Weather conditions during liberation: blue sky and sunny spells, southwest wind, good visibility

If you wish to follow the race live, you can go to the tab "Live Results" where you will see a list of all early arrivals added on PIPA. Under "Live Results", you can click on "Radar" if you wish to see the location of the arrivals.
Weather maps
Weather expectations: heavy clouds, light showers, west-southwest wind

Number of pigeons

17,233 pigeons have been basketed for La Souterraine II. Last year, 6,615 pigeons more were sent to La Souterraine, viz. 23,848.

Click here for the number of birds of CFW, Tournai, Derby Hainaut, Union Brabançonne, Limburgse Fondclub, West Flanders, East Flanders and Antwerp. The detailed numbers per club are listed here.

General info

Comments

Regen is geen obstakel meer om te lossen?

De regen zal gewoon blijven hangen in Belgie.

Mvg,

proficiat regen over gans de vluchtlijn en los. Welke zot beslist dat.ZIT DE WIND GOED ????

Onbegrijpelijke lossing , alhoewel met CFW als organisator is dit misschien wel te begrijpen want de winst voor hen moet zo groot mogelijk zijn en langer blijven betekent meer onkosten.

N'y aurait il pas de colombophiles dans les dirigeants et organisateurs?
Pluie annoncée sur toute la BELGIQUE cet après midi!!!!!!

Een zwarte dag voor de duivensport. We zijn duivenliefhebbers , geen duivenbeulen. De geschiedenis herhaald zich. Enkele jaren geleden werd door dezelfde organisatie Tulle gelost, met regen van start tot finish. Gevolg: tal van topduiven verspeeld . Iedere liefhebber praat nog altijd over deze zwarte dag , en nu zullen we opnieuw eentje beleven.
We spelen de nationale vluchten . Om het even hoe de wind zit . Maar als alle weersites, buienradars en weerberichten , een strook van 200 km aangeven met onweersbuien , en er geen verbetering in zicht is voor gans de dag, en ook voor morgen .....Dan ben je een dierenbeul als je beslist te lossen. Zo'n mensen moeten opgenomen worden .
Op teletext staat zowel : La Souterraine : regen , en daarnaast : goed weer , los om 9.30
Wanneer zelfs de voorzitter van de kbdb de organisatie niet meer kan tegenhouden om te lossen ... dan hebben we een héél groot probleem.
Iedereen veel succes, we hebben een groot mirakel nodig...
Indien het goed afloopt, hebben we veel geluk gehad,maar toch misschien beter beter stoppen met zo'n organisaties, en deze mensen ne serieuze "djoef op de muile " geven .
Het is een échte schande.
We zullen het hier niet bij laten .
Sportieve groeten : Kurt Platteeuw ,kampioen van Belgie ,duivenliefhebber .

Dit heeft niks met duivensport te maken!!!!
Een pure misdaad t.o.v. de duivenliefhebbers die zich met hart en ziel inzetten voor hun sport.
De herinnering aan Tulle 2011 komt bij mij ook boven.
Diegenen die verantwoordelijk zijn voor zo'n beslissingen moeten voor altijd deze verantwoordelijkheid ontnomen worden. We leven hier in België toch niet in een willekeurige dictatuur.

Tis toch heel simpel.

De vervoersmaatschappijen beslissen wanneer er gelost moet worden want de KBDB heeft niet eens een contract met hen. Dus hoe redeneren ze wel hoe vroeger wij terug in Belgie zijn hoe beter want we zijn nu toch einde seizoen.Van de duivensport kennen ze ook al niets.

Ik vind dat Arras en Pontoise vandaag moest ingekorft worden want maandag kunnen ze zeker gelost worden.Nu worden ze waarschijnlijk terug gebracht.Maar ja dat is tegen hun principes

ALLE DAAR IS HIJ DAN TOCH IN DE MAAK DE RAMP VLUCHT VAN 2013
ZAL VOLGEND SEIZOEN TOCH HEEL MIJN HOK NIET MEER IN KORVEN ALS DEZE INRICHTER WEER IN RICHT
ZAL WEL VOORZICHTEGER ZIJN HET TREKT OP NIKS HIER IN WEST -VL ZIT HET POT DICHT JE KAN GEEN KM VER KIJKEN HOPPELIJK NIET TE VEEL VERLIEZEN VOOR IEDEREEN
GRTS VERLEIJE DAVY-AMBER

Ik keek stom verbaast naar teletekst , Arras regen nog altijd wachten het zelfde met Pontoise Angerville en ORLEANS , verder gekeken en tot mijn grote verbazing ,zag ik dat Lasutereine los is om 9.30 uur .
BEGRIJPE WIE KAN , stom stom , stom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Met dank aan club de fond de wallonie. Dit zal dan volgend jaar een kbdb vlucht worden?

14.25u Roeselare
pikdonker, stortregen.

Niet alleen in West Vlaanderen zit het potdicht. In Oost Vlaanderen is het niet beter. Ik ben blij dat ik niet deelneem. Ik wens iedereen het beste en hopelijk geen grote verliezen.

Super goede duiven kunnen tegen een stootje hoor .............
mvg
stef

STEFAAN HEB JIJ GEEN MEE MESCHIEN KOMAAN ZEG !

ik vrees het ergste als ik zie dat de korste afstanden zijnde 480 klm nog niets te melden hebben wat neer komt op pakweg 1200 meter met wind in de staart ...
de man of vrouw die deze lossing op zich nam, verdient een voorbeeldige straf
indien de club de wallonie hiervoor in aanmerking komt, dan komen ze volgend jaar niet in aanmerking voor montelimar ...... tenzy opnieuw een brief geschreven wordt aan mevrouw O. ......

IK VRAAG ME AF OF DIE MENSEN DIE DE DUIVEN GELOST HEBBEN WEL BESEFFEN WAT DIE JONGE DUIVEN KOSTEN TOT ZE LA SOUTERAINE VLIEGEN IK HOOP DAT ZE OP DE NAT DAGEN AANWEZIG ZIJN WE ZULLEN DAN EENS ZIEN HOE GROOT ZE NOG ZIJN T IS EEN SCHANDE

Ik vind het ook wraakroepend om te lossen vandaag.
Maar....
Stel dat Bellens onze voorzitter is , met een wedde van 100 miljoen OBF per jaar...,
Thijs zou ook nog gekund hebben voor de helft van de prijs.
De duiven zouden uitgesteld geweest zijn tot morgen????
En zo zou het moeten geweest zijn via de mogelijke info van de moderne infra.
Geo

Als je ziet dat de prijzen per drietal in 2 uur verdiend zijn in het westen van Belgie!!

Dan mag je spreken van een vrij vlot verloop zou ik zo zeggen ................

Dus weeral veel geblaat voor nikske wol .....

mvg
stef

sommigen spraken van een mirakel indien deze vlucht tot een goed eind kwam
anderen vinden een vlucht van goed 5OO klm bij kleine 1400 meter en een duurtijd van twee uur vrij vlot
zo ziet u maar dat ieder zijn eigen inzicht heeft hoe een vlucht zijn verloop kent
dat de lossing nogal gewaagd was staat buiten kijf gezien vluchten uit de midden en oostenlijn alsook in nederland een ongelukkig verloop kennen.
uitstellen naar morgen is ook een gewaagde optie gezien we morgen ook al regen te verwachten krijgen.
ervaring leert mij dat weersomstandigheden als vandaag moeilijk in te schatten zijn en soms in gelijkaardige omstandigheden perfect verliepen (zie hiervoor het weekend van gueret I)

een zaak was mij opnieuw klaar en duidelijk : vele vroege duiven bevinden zich aan de nederlands-duitse grens ttz in de provincie limburg. zouden zij toch de beste duiven hebben of moeten wij volgend jaar een hok zetten in die gebieden ???? .....

Dédé, je kan de resultaten van de duiven van Kurt Platteeuw ook terug vinden in een Limburgs hok onder de naam Platteeuw-Noels uit Ham. Als je vind dat het de moeite loont spreek je voor volgend jaar maar een Limburger aan hé die jouw duiven al hier wil uit testen.

De plaatsen 5-7-10-16-19 Nationaal in de prognose bij de oude duiven zitten toch niet in Limburg, Vlaams-Brabant of Antwerpen dus hoe kan het dan dat deze duiven daar wel kunnen thuis geraken zelfs in de kop van de Nationale uitslag ! Ze hadden de wind zeker niet mee daar aan die kant. Zevekote blijkt zelfs aan de zee te liggen. Zouden deze 5 duiven nu dan ineens super duiven blijken te zijn ?
Of wat is de verklaring dat ze er nu wel van voor bij zijn met de wind tegen. En als ik dat hier lees zat het aan die kanten gewoon potdicht ??? Niet dat het in Limburg mooi weer was. Want Marne van 335 km, gelost om 9 uur 45 is ook zeer slecht naar huis gekomen met nu nog vele lege bakken op de hokken.

veel geblaat voor nikske wol?
ik blijf erbij: dit heeft niks met duivensport te maken, dit is de goedmenende, hardwerkende duivenliefhebber compleet belachelijk maken. Schandalig.

Weer of geen weer daarover zijn de meningen verdeeld maar laat dit geen afbreuk doen aan deze fantastische prestatie GENIET ERVAN MARC! je hebt er had voor gewerkt. Proficiat!

Gerry De Blick

Inderdaad, proficiat aan de winnaars!

SBA

Bourges 1 maand geleden 425 km duur van de wedstrijd 3 uur
La Soutteraine 530 km nu kleine 2 uur

Bij Bourges temperatuur veel hoger en omstandigheden voor duiven veel slechter !

mvg
stef

Ik zie dat het al bij al nog meevalt . Ik heb al altijd gezegd dat duiven veel kunnen hebben als ze een goeie start hebben en een eindje in goed weer kunnen vliegen . Eens ze op hun lijn zitten zijn er veel die dwars door alles heen gaan ;
De slechtste vluchten krijg je bij een slechte start , als duiven minuten lang rondtoeren op de losplaats , soms om onbekende redenen ;
Een duif in superconditie kan ook meer aan dan ene die maar 80 % zit .
Momenteel is het hier schitterend weer en toch niet los ; Ik heb orleans mee met nestduiven ;
alle nesten kapot ; miljaarde , miljaarde......
mvg
roger casier

Goeie morgen vrienden ;Ik had het een beetje verwacht van Marc eens dags en nu doet hij het ;was er overal vroeg bij deze jaar Een dikke proficiat en geniet er maar van
Mvg.De fred

Het was inderdaad klote weer, maar de vlucht is toch gewonnen door een steengoede duif! Proficiat Marc met zo'n topper!

Wie deze lossing verantwoord vindt stopt er beter mee! Stefaan, de wedstrijd voor jonge duiven in Roesbrugge stond deze morgen nog open. Ik ben het niet vaak eens met proffesionele of semi-proffesionele liefhebbers maar de Fam. Platteeuw heeft deze keer groot gelijk.Zulke schandalen kunnenen mogen niet aanvaard worden. Dat de zegevierende duif een steengoede klepper is betwijfel ik niet maar dat doet hier niks terzake. Deze lossingsverantwoordelijke mag nooit nog een voet zetten op om het even welke lossingsplaats ooit. Dit om hem en andere verantwoordelijken het onmogelijke te maken nog onverantwoorde en/of gekochte lossingen te vermijden.

Dirk,

In Ieper is het op 1u40 minuten gedaan met prijs jongen
Bourges 1 maand geleden bijna 3 uur

Tja sorry maar heel slecht zal het wel niet geweest zijn zeker !!

Maar zoals eerder vermeld de buitenkant doet het eigenlijk nooit goed !!

Verleden jaar Berlijn 10% thuis wie maalt daarom ?

mvg
stef

Stefaan, ik geef jou deels gelijk. Vergeet echter niet dat 90% van de ingekorfde duiven in Ieper niet van de directe omgeving zijn maar wel van Oostenlijker gelegen regios zoals Moorslede, Rumbeke, Oekene, Lauwe en niet te vergeten Wevelgem. We zijn dan al héél dicht bij Oost- Vlaanderen hé...

nice bird of yours..

need to have a good stock bird with a lower price.. im from phil.. is there someone who can help me?

Als de KBDB de lossinsverantwoordelijke(n) niet op het matje roept en effectief sanctioneert moet er misschien maar eens contact opgenomen worden met dierenrechtenorganisaties.Het is héél goed denkbaar dat dan nergens meer gelost zal mogen worden. Is het dat dat ze willen?

de marc heeft nog een super schone dochter zo te zien. er moet niet altijd over de duiven geklapt worden het oog wil ook wel eens iets he !!! Wink

Dave, en Marc heeft er zo nog wel twee ! Ik denk dat er nu nog meer kopers zullen opdagen. Ja, jij weet het ! Het oog wil ook wat. Neen, wie Mark kent weet dat hij een sympathieke liefhebber is die altijd wel eens over duiven wil klappen. Deze Nationale zege is hem echt gegund.

Laat de organisatoren één voor één op het nationale podium komen als erkenning voor hun grote inzet voor de duivensport en geef ze allemaal een groot applaus.