Search

Souillac 2012

Zonal results online
National winner Belgium Old birds: De Saer Antoine & Rudi (Ruiselede)

Rudi De Saer from Ruiselede wins the national race from Souillac. He clocked his pigeon at 16:40 CEST after a race of 698,942 km. Average velocity of his pigeon: 1203.48 mpm.

Photos: Kris Jacobs

Result: Belgium National, Old birds
Click here for the Souillac 2012: Result: Belgium National, Old birds.

Click here for the result
Released at 07:00 CEST
Weather conditions during liberation: blue sky, no wind, clear

If you wish to follow the race live, you can go to the tab "Live Results" where you will see a list of all early arrivals added on PIPA. Under "Live Results", you can click on "Radar" if you wish to see the location of the arrivals.
Weather maps
Weather expectations: intermittent clouds, sunny, east wind, northeast wind
Delayed till tomorrow

Due to bad weather conditions, the race has been delayed till tomorrow.

Weather maps
Weather expectations: light wind, rather cloudy, sunny, northeast wind, northwest wind
Number of pigeons

7756 pigeons will fly home from Souillac. This is an increase by no more than 2089 pigeons compared to last year, when 5667 pigeons were basketted.

Click here for more info on the number of pigeons for Souillac 2012.

General information
General information on the race:

Comments

nu we aan de voorlaatste vlucht van de lichte fond (limoges tot soulliac) toe zijn kan gesteld worden dat deze vluchten samen met de nationaals chateauroux, montlucon & argenton duidelijk in de lift zitten.

zware fond & provinciale vluchten genieten een omgekeerde tendenz

hopelijk wordt met deze wiskundige zekerheid rekening gehouden bij het opstellen van de vliegagenda 2013

wie leeft, zal zien.

ik vraag me af waar dat schlechte weer is is geen gunstige wind voor vlaandere altijd het zelfe met die mensen laatste keer dat ik voor die vluchten van die organistore heb in gemand. j.vluggen.

Proficiat aan de topmaffia van de entente belge voor het verpesten van de duivensport. Een lossing uitstellen met mooi weer over de ganse vluchtlijn vanwege een ongunstige wind voor de Vlaanders. Sterk bezig.

Haha , Blois West-Vlaanderen is mee "het kind van de rekening". Iedereen zal wel begrijpen wat ik bedoel....

ewel ik ben van de vlaanders heb contact gehad met een voerder en snapt het ook niet meer mooiste weer uit in blois en uitstellen
ik zeg bij mooi weer los
zie fontenay ze hebben de duiven niet eens de kans gegeven om te drinken een schande

Je hebt het ook goed gezien de maffia Belge, dikke sigaren roken en vreten op onze kosten.
Het wordt tijd de kleine man nu ook zijn zegje kan doen via deze site.

Beste duivenvrienden,

Ik woon ook in West-Vlaanderen aan de kust zelfs!
Vorige week lossen ze Blois als het aan de zee aan het regenen is en wanneer de duiven moesten vallen was het nog altijd aan het regen! Misschien was het plaatselijk maar dan duurde het wel zo goed als de hele dag!
Nu uitstellen om 07u50 met over de hele vluchtlijn mooi weer en mooi zicht dat begrijp ik niet!
Zelfs al zit de wind beter morgen dan vandaag als het goed weer is moeten de duiven gelost worden!!!!
Zowel Blois als Souillac!!
Trouwens ik heb nu duiven mee die volgende week thuis blijven en mijn duiven voor Bourges zitten nu thuis wat heb ik geluk zeg! Maar voor vele liefhebbers zal het anders zijn vorig weekend dag langer mand en nu terug! Trouwens vorige week hebben ze Clermont te vroeg gelost en Fontenay te laat en Blois niet! Ik was nu zondag aan het rijden in frankrijk en om 09u15 regende het zeer fel in Arras maar als ik eens een 15km voorbij Arras was dan heb ik geen regen meer gehad en was het overal goed zicht wel met hoge bewolking! Maar als het mooi weer is moeten ze lossen! Ikzelf kijk naar het weer via site www.xcwheather.co.uk/FR/forecast en als ik kijk voor vandaag en morgen is er toch verschil zon vandaag en morgen wolken!!!! Och ja wij zijn maar kleine liefhebbers en kunnen niet op tegen bepaalde liefhebbers die een massa duiven meegeven en dan ook nog eens bepalen wanneer er gelost zal worden! Ook al zit de wind morgen heel goed voor ons toch hadden ze vandaag moeten lossen!!!

Toch nog even over het uistellen van Blois.... dit gebeurde om de niet lossing in Souillac te verantwoorden, heeft dus niks met de weersomstandigheden te maken...
Daarom schreef ik hoger dat Blois mee het kind van de rekening was.

nagel op de kop little joe

Ja ik weet het! Maar is toch een hele triestige zaak!

comment peut on lacher blois frandre oriantal et pas flandre occidental ses du ninporte koi il font se qu il veule avec nos pigeons ses temp que sa change .ps; il en a marre

Het enige wat ik nu hoop is dat ze morgen goed naar huis komen!

Volledigheidshalve moet ik hier wel aan toevoegen dat Limburg in Orleans blijkbaar ook uitstelt (waarschijnlijk omwille van het slechte weer in de grensstreek).
We hopen op een mooi vlucht morgen!

het is gelijk in de politiek de kleine man is altijd de dupe
en je moet maar eens durven je mond roeren

groeten

souillac uitgesteld; schandalig mijnheer Norman doe zo voort;maar in de toekomst zal je mijn duiven en centen niet meer krijgen maar niet entente Belge is rot ook de verantwoordelijke lossers van noyon, waar zijn we mee bezig voorzitter Stephane doe er iets aan bewijs ons uw kunnen

Als er morgen mooier weer voorspelt wordt dan vandaag...er is hier geen wolkje aan de lucht mooie blauwe hemel net zoals op zoveel plaatsen in frankrijk! Ik stel mij ook de vraag bij de weerkaarten die wij te zien krijgen op sorry heren van pipa maar er zijn zoveel weerkaarten en toch is het slecht weer op deze kaarten terwijl er zoveel andere zijn! Maar er zal altijd discussie zijn! Aan al degene die de wind aankaarten op Bordeaux paar weken terug vallen op bepaalde plaatsen de duiven zoals ze hier naar huis komen van een snelheidsvlucht terwijl het in west vlaanderen al van rond de middag regende( water viel met bakken uit de lucht) dat weer was ook voorspeld en toch wordt er gelost! Brive en Libourne ook van dat dan begrijp ik zeker de beslissing van vandaag niet! Het is gewoon simpel bij goed weer over de hele vluchtlijn moet er gewoon gelost worden en bij ons aan de zee geen regen gezien! ik heb 2minuten regen gehad(paar druppels) in buurt van waregem! Er zijn al zo weinig liefhebbers en dan maken jullie dat wij het beu worden als het de ene week water giet de hele voormiddag wordt er gelost de laatste kilometers spelen toch geen rol meer en nu wel! Pipa ik hoop dat jullie het ongenoegen van de liefhebbers eens in het daglicht stellen en aan onze Nationale Voorzitter...Meneer hopelijk kan u daar iets aan doen,er zijn alvast bepaalde dingen aan het veranderen maar als er iedere keer slechte wedstrijden zijn en veel verliezen dan zijn al jullie goede bedoelingen voor niks!!!!!

Allemaal onvrede merk ik op,wat is wijsheid.

SOUILLACje ziet het ja ik geef Laura en long distance loft gelijk over deze lossing weet je gisteren alle radars nagezien nergens iets te zien dat er buien ging vallen nu zoals je weet de vlaanders rond de 5000 duiven wij de rest een kleine 2500 gisteren konden we nog mss meedingen voor een top tien plaats nationaal met een noord noord westen wind ze hebben het goed gezien van de inrichters ikzelfs woon in limburg dus zal het kijken zijn tot ze in de vlaanders de prijskamp afsluiten dan mogen wij beginnen met klokken maar hopend dat het tegendeel zou ik zeg zou kon bewezen worden

Ingezonden bericht :
Aan Pipa,
Geachte redactie,
Moest er zaterdag Noord-Oostenwind geweest zijn en voor vandaag noordwestenwind ging de Entente dan ook uitstellen??
Francky Fr

Antwoord Pipa : Ik zou het echt niet weten.
MartinD

Ik wel Smile

BESTE RUDY .
EEN GROTE PROFICIAT MET UW NATIONALE OVERWINNING .
UITSTEL OF NIET DE GOEDE ZIJN DE GOEDE .
FAM . SNAUWAERT STROBBE

Amai Rudi, wat een prestatie terug !!
2 maal 1° nationaal winnen binnen het jaar.... geen toeval maar pure klasse op alle vlak!

Doe zo voort zou ik zeggen!

Proficiat Rudi

Grote klasse...de prestatie en de naam die je hem hebt gegeven....schitterend man..chapeau.

Eddy van Casa Barca.

Rudi,

Proficiat met de nieuwe nationale zege. Goed bloed liegt niet.
Geniet er maar van.

Familie Hongerloot

laura:voor mij ook hoor ze zien me er nooit nog op gisteren goed weer zoals je eerder zei goed was nu echt het woord niet maar het was verantwoord om te lossen het eenige wat wij kunnen doen is een voorstel indienen laat die van de vlaanders alleen spelen want de andere liefhebbers die nie in oost of west vlaanderen wonen hebben toch niks denken zij ze moesten met hun duiven hier eens komen spelen wat nie mogelijk is zoals ze hier zegge, rakaen ze geen plank voorbeelden genoeg van mensen die daar duiven zijn gaan halen wij oemen dat poulierduiven jean pierre

Amai Rudi, Gij zijt een echte Tovenaar !!! Echt vakwerk !! Een dikke proficiat en geniet er maar van. Uw duiven vliegen super, ook over de grens Smile

Groetjes Frederik

Sportiviteit verplicht ons de overwinnaar alle eer te gunnen en hem van harte te feliciteren met zijn nationale overwinning Souillac. Proficiat mijnheer Desaer.
Uit de talrijke boze reacties zien we echter dat heelwat gefrustreerde deelnemers aan deze nationale vlucht uit Souillac terecht menen dat zij door de wisselende weers- en windomstandigheden NIET met gelijke kansen hebben kunnen deelnemen. Alle gebakkelei hierover (visie over eerdere mogelijkheid tot lossen, manipulatie door de “maffia”, het bevoordelen van de vlaanders, enz.) komt er eigenlijk op neer dat men de weeromstandigheden eerder in het voordeel van eigen hok wenste…!?
De grootste “contestanten” vergeten evenwel dat de meeste nationale asduiven en nationale kampioenen zich niet bij meerderheid in de vlaanders bevinden! Anderszijds is het wel waar dat niet iedereen kan deelnemen aan wedstrijden en afstanden met omtrekken die een eerlijke verdeling van de (eerste) prijzen garanderen.
Heel veel beste duiven uit ALLE provincies of regio’s komen op veel (nationale en andere) vluchten door de toevallige heersende wind en weersomstandigheden niet aan hun trekken...
Iedereen gaat dan maar zagen en klagen vanuit de eigen ervaringsfrustratie en heeft meestal meer dan gelijk vanuit zijn eigen standpunt of belang.
Conclusie: de duivensport is fundamenteel oneerlijk en dit is vermoedelijk de belangrijkste reden voor haar zwanezang…!

Zeker daarom moeten we de vastgeroeste gebruiken en gewoontes, zoals het huidig systeem van rangschikken en (provinciale) omtrekvastlegging in vraag duren stellen!
Omdat de wind-en weersomstandigheden op elke vluchtdag altijd anders zijn, kan geen enkele wijziging van een omtrek of de indeling in vlieglijnen of speelstralen de echte oplossing bieden voor een eerlijker verdeling van de prijzen.

Hoe kunnen we dan gelijke kansen creëren voor alle duivenliefhebbers ongeacht de ligging van hun hok?
Laat ons aannemen dat bij elke vlucht de vliegprestaties van de topduiven(1) uit elke regio (2)representatief zijn voor de invloeden die wind- en weersomstandigheden hebben op hun gemiddelde vliegprestaties en vliegkwaliteit.
(1) Bij overeenkomst te bepalen of de topduiven vliegen per 10-,20-,30-,40-,… of 100-tal.
(2) Bij overeenkomst bepalen we (afhandelijk van de vluchtafstand)de omtrek van een sector én de normen voor samenvoeging van één sector tot grotere sectoren waarbinnen dezelfde regels gelden.
Vermits nu de gemiddelde snelheid van deze topduiven overal anders zal zijn, is de volgende logische stap dat we deze verschillen gaan rechttrekken door het invoeren van sectorcompensatie waarbij als uitgangspunt nog altijd de huidige snelheidsberekening (aantal meters per minuut) behouden blijft.
Laten we België verdelen in vierkante blokken met zijden van 5 km, sector genoemd.
Hun coördinaten worden vastgelegd en elke sector (vierkant) krijgt een identificatiecode.
Op basis van de hokcoördinaten wordt elk hok/speler aan een sector toebedeeld.
Zo kan dan voor elke vlucht bepaald worden hoeveel spelers en deelnemende duiven zich binnen elke sector bevinden.
Als het aantal duiven of deelnemers te klein is voegen we ‘tegenwinds’ sectoren samen tot we een conventioneel minimum bereiken.
Een meterologische dienst bepaalt voor de ganse vluchtlijn arbitrair de overheersende wind (noordoost, zuidoost, zuidwest, noordwest) .

Hierna een voorbeeld van dit tegenwinds samenvoegen bij noord-oostenwind van de sectoren tot een “voldoende conventioneel" aan duiven of deelnemers bereikt wordt.
Sector-a bevat te weinig deelnemende liefhebbers of duiven.
Volgende stappen worden ondernomen tot een “voldoende conventioneel“:
1° toevoeging sector-b ten noorden van sector-a
2°dan toevoeging sector-c ten oosten van sector-b
3° dan toevoeging van sector-d ten zuiden van sector-c
4° dan toevoeging van sector- e ten noorden van sector-b
5° dan toevoeging van sector-f ten oosten van sector-e
6° dan toevoeging van sector-g ten oosten van sector-f
7° dan toevoeging van sector-h ten zuiden van sector-g
8° dan toevoeging van sector-i ten zuiden van sector–h
9° dan toevoeging van sector-j ten noorden van sector-e
Nationaal kan ook geopteerd worden om vooraf geen sectoren vast te leggen, maar de samenvoeging van sectoren volledig te laten bepalen door de wisselende wind- en weersomstandigheden en door het wisselend aantal spelers en/of duiven.
Er kan ook voorzien worden dat een (nieuw gevormde) sector minimum “X” procent van de deelnemende duiven aan de vlucht moet bevatten, naargelang het gaat om vitesse, midfond, fond of overnacht.
Voor elke sector die aan de conventionele normen voldoet berekenen we de gemiddelde snelheid van de conventionele topduiven.
De gemiddelde snelheid van elke sector wordt dan geplaatst tegenover de gemiddelde snelheid van de sector met de hoogste gemiddelde snelheid.
Elke deelnemende duif binnen de diverse sectoren krijgt dan het verschil toegevoegd tussen de gemiddelde snelheid van de beste sector en de gemiddelde snelheid van de eigen sector.
Deze nieuw-samengestelde snelheid moet dan classementen over grotere geografische gebieden toelaten die eerlijker zijn dan voorheen omdat het wisselend wind voor-of nadeel compenserend in alle richtingen werkt.
Door provincië-grenzen heen(zelfs over gans België)kunnen dan sectoren worden samengevoegd tot er een voldoende aantal deelnemende duiven wordt bereikt.
Het evenwichtig aantal duiven en/of deelnemers binnen elke variabel- verschuivende sector, verzekert dan ook een meer evenwichtige verdeling van de sectoriale (niet langer provinciale)en nationale kampioenen of asduiven.
Deze insteek heb ik al zonder enige reactie gegeven op een aantal duivenwebsite. Nochtans dient dringend wat gedaan te worden aan onze (voor velen) onrechtvaardige duivensport, die gedomineerd wordt door onevenwichten (anderen noemen het toeval of wisselende kansen…?) ingevolge wind-en weersomstandigheden.
Met een goede programmatie van het systeem zijn de computermogelijkheden hierbij onbeperkt.
Deze insteek afdoen als onmogelijk uit te voeren, is gewoon intellectuele oneerlijkheid ter vrijwaring van de eigen gunstige hokligging of speelomstandigheden.
Het systeem wantrouwen is ook zeker niet nodig, want het werkt compenserend bij elke windrichting.
Ik hoop dat veel rechtgeaarde mensen, wars van eigenbelang, zich hierin kunnen vinden of er inspiratie kunnen uit putten. Fairplay nastreven noemt men dit in veel sporten!
De(nieuwe)mandatarissen,vertegenwoordigers van ons duivenvolkje,kunnen er een uitdaging in vinden!
De keuze is gewoon palleatieve zorgen blijven toedienen of echte vernieuwing en eerlijkheid nastreven...

Rudy .. Congratulations on the win .. hope you win .. Rudy always win because he has always single birds and ancient breeds .. Congratulations to all ...........

BEST REGARD

جميل عبد الشهيد

Proficiat met deze zege.

Hok De Saer... het beste hok op de dagfond!

Groeten,
Johan Van Calster

Rudi,een zeer dikke proficiat met je 2de nationale zege dit jaar.
Doe zo verder en geniet van je zege.

Degrande Robert & Almey Magda

Rudy,

Van harte proficiat, super!!!

Astere

Rudi,
nogmaals een dikke proficiat met je 2de nationale zege binnen het jaar!
Je bezorgde ons terug een kippevelmoment.
Uw harde inzet voor de duiven leverd duidelijk zijn vruchten af.
Doe zo verder broer!
Vele groetjes uit Zelzate.

Petra,Christoph en Jens

Van harte proficiat Rudy!

Twee nationaals op 1 jaar! En dan nog op Limoges en Souillac!

Nog niet gezien!

Super knap!

Sportieve groeten.

Jos en Jan Loobuyck

Op deze VLUCHT der SCHANDE vliegt de 1e prijs uit Zone C (Obaix is randje zone B) de 124e prijs Nationaal.
De 2e prijs zone C wint de 328e nationaal...
De 4e prijs provinciaal Limburg en tevens de 12e prijs zone C wint de 836e prijs nationaal...
In zone C vlogen 1866 duiven... die vooraf totaal kansloos werden gemaakt...
Ik hoop dat het nationaal Sportcomité hieraan (WIE mag in 2013 de lossingsbeslissing nemen omtrent de nationale vluchten waarover ZIJ het toekenningsrecht hebben) een agendapunt wijdt...

Het beste is dat Brabant & Limburg van Souillac weg blijven of hij zal nooit vervanderen .