Search

Verslag jeugddag NPO Afdeling 10

Voor de NPO jeugddag Afdeling 10 van 16 maart 2019 had de commissie groots uitgepakt met een busreis naar Belgica De Weerd in Breda. Nadien ook lasergamen en een Bourgondische maaltijd in Apeldoorn.

Al vroeg (om 06.30 u.) stonden de eerste jeugdleden te wachten aan de eerste opstapplaats in Assen. Van daaruit naar Hoogeveen en Staphorst. 25 jeugdleden, begeleiders en ouders konden uiteindelijk richting Breda vertrekken waar we rond 10 uur aankwamen. We werden er ontvangen door Nicole De Weerd die ons een rondleiding gaf in de kliniek van Belgica. De jeugd was zichtbaar onder de indruk van het hele professionele gebeuren. Hierna vertrokken we naar de kweekstallen van De Weerd waar we bij ontvangst de heerlijke koeken die waren voorzien, een soort BoscheBol, lieten smaken. Er was voor iedereen ook een drankje en na een quiz werden 3 duiven uit de kweekstallen verloot, geschonken door De Weerd.

Een rondleiding op de hokken maakte veel indruk op de jeugd. Zij werden goed geïnformeerd door Eric Berckmoes, de kersverse manager van de hokken, waarna we vertrokken richting Apeldoorn om er eerste te lasergamen en nadien een hapje te eten. Op de terugreis werd het eremetaal van hun behaalde kampioenschappen aan de jeugd uitgereikt.

Een quiz in de bus op de heenreis en de bijhorende prijsuitreiking tijdens de terugreis leverden een aantal leuke reacties op. Zo zijn ze het afkijken nog niet verleerd: dezelfde vragen goed en dezelfde vragen fout. Leuke momenten voor allen en op de koop toe een leuke attentie met een tegoedbon voor een jonge duif, Beute-producten, mutsen van Vanrobaeys, petten etc. van PIPA,... Kortom iedereen was tevreden.

Rond 17 uur stapten de eerste jeugdleden weer uit in Staphorst en kreeg iedereen nog 5 kg Garvovoer, een gritbak, een emmer allerhande en een pakket van Dreampigeons/Coolbird, uitgereikt door de VZ Henderikus. Het werd stil in de bus en de overgebleven jeugdleden stapten uiteindelijk van de bus in Hoogeveen en de laatsten in Assen. Frits onze chauffeur had weer zijn best gedaan, we waren allen weer veilig thuis. 

Voor mij was het de laatste jeugddag. Met dank aan ouders, begeleiders en mijn mede commissieleden, het was weer TOP.

Groet, Max van der Zwaag