Search

Fugare 2019: andermaal een schot in de roos

Het voorbije weekend werd Kortrijk Xpo op zaterdag en zondag overspoeld door binnen- en buitenlandse duivenliefhebbers. De welgekomen zon nodigde uit om op pad te gaan en dat was dan ook precies wat duizenden duivenliefhebbers deden.Een gezellige drukte aan de PIPA-stand

Vooral rond zaterdagmiddag was het werkelijk over de koppen lopen. De duivenbeurs Fugare is duidelijk een begrip geworden in de duivensport en lokte ook deze 9e editie een groot deel van duivenminnend België naar Kortrijk. Maar ook buitenlandse duivenliefhebbers kennen ondertussen de weg naar Fugare. Samenwerking en internationalisering, zaken die op Fugare duidelijk naar voren komen, zijn begrippen die de voorbije en de komende jaren voor de duivensport van groot belang zijn.

Elke bezoeker kon zijn of haar gading vinden. Aankopen van duivenproducten, nieuwe voerbakken of andere materialen (vaak aan een voordelig beurstarief), kennis maken met de nieuwste mengelingen van duivenvoeders, ter plaatse enkele (jonge) duiven aanschaffen, uitvoerig bijpraten met vrienden duivenliefhebbers of een combinatie van dit alles... op Fugare vliegt de tijd voorbij!

Uitreiking trofee IATP-ranking 2018


Frank Morre van Team Freddy De Jaeger (sponsor van de trofee) reikte de trofee uit aan winnaar Batenburg van de Merwe
in het bijzijn van Nikolaas Gyselbrecht en ex-miss Virginie Claes

Naar jaarlijkse traditie ging de huldiging van de winnaar van de prestigieuze IATP-ranking door aan de stand van PIPA. Hugo Batenburg, de winnaar van 2018, was erg blij met zijn trofee en nam met plezier de vele felicitaties in ontvangst.

Winnaars PIPA-ranking

Ook de winnaars van de PIPA-rankings 2018 werden op zaterdag uitgenodigd om hun diploma op te komen halen. Geen sinecure om zo'n ranking op je palmares te schrijven en dus passeerden heel wat grote namen de revue zoals u zal merken bij het bekijken van onderstaande foto's.

Sfeerbeelden

Geniet nog verder na van Fugare 2019 met volgende sfeerfoto's.