Search

8e editie van Fugare opnieuw een grandioos succes

Tijdens het weekend van 10-11 februari 2018 ging voor de 8e keer de beurs van Fugare door in Kortrijk Xpo. Alle ingrediënten nodig voor een geslaagd event, waren op de beurs aanwezig. Veel volk, een goede sfeer in en rondom de standen, het mooiste bewijs dat de duivensport nog leeft!

De organisatoren van Fugare kunnen opnieuw terugblikken op topevent. De 8e editie van Fugare werd een grandioos succes. Het bewijs dat Fugare naambekendheid heeft verworven onder de duivenliefhebbers in binnen en buitenland, als grootste duivenbeurs in België. Met (meer dan 100) exposanten en bezoekers uit verschillende landen, is Fugare uitgegroeid tot een niet te missen internationaal toptreffen binnen de duivensport. Dat bleek snel. Overvolle parkings, met naast Belgische ook tal van buitenlandse nummerplaten. Druk heen en weer geloop aan de ingang, met liefhebbers die met zakken vol producten, nieuwe manden, voerbakken en andere gadgets huiswaarts trokken.

Bij momenten was het weer op de koppen lopen. De gangen en standen werden op zaterdag overrompeld met bezoekers en geïnteresseerden in het productgamma dat te bekijken viel en/of te koop was. Volgens de organisatie vielen er op zaterdag meer beursgangers te noteren als vorig jaar.  Ook op zondag leek men af te stevenen op een stijging van het aantal bezoekers.
Een rondvraag bij het afsluiten van de beurs leerde dat de standhouders uitermate tevreden waren. Hun indruk was dat er meer interesse bleek, en de verkoop was minstens even goed, voor de meesten zelfs beter, dan vorig jaar.  Enkele sfeerbeelden illustreren dit perfect. Op naar editie 9 in 2019!!

Uitreiking PIPA-IATP ranking

De winnaar van deze prestigieuze IATP-ranking wordt naar traditie steevast op de beurs Fugare in de bloemetjes gezet.  De eer ging dit jaar naar Samuel Turcq uit Merris (Noord-Frankrijk) die de trofee overhandigd kregen uit handen van Frank Morre (de afgevaardigde van sponsor Freddy De Jaeger). 


Samuel Turcq, winnaar PIPA - IATP Trophy

Ook de winnaars van de verschillende PIPA-rankings ontvingen hun diploma’s op het podium in de PIPA-stand (zie fotoreportage onderaan).

Zoals de Fugare-slogan aangeeft: afwezigen hadden ongelijk. Fugare is uniek en in alle opzichten krijgt deze internationale duivenbeurs de status die ze verdient… absolute top! Zowel op vlak van organisatie als uitstraling.

Bricon Trophy

Zaterdagnamiddag werden rond de klok van 14 uur de winnaars van Bricon Trophy 2017 gehuldigd op de Fugare-podia. Moderator Bart Van Oeckel riep de top-5 in de 3 disciplines snelheid, halve fond en fond op het podium om hun trofee en waardebonnen in ontvangst te nemen.


De nationale Top-5 van de Bricon Trophy 2018 Snelheid


De nationale Top-5 van de Bricon Trophy 2018 Halve Fond


De nationale Top-5 van de Bricon Trophy 2018 Fond

Enkele sfeerbeelden