Search

Postduivenvereniging 'De Postduif' (Lekkerkerk, NL) organiseert forum op vrijdag 19 oktober

Alweer voor de zesde keer organiseert postduivenvereniging “De Postduif” uit Lekkerkerk (nu op vrijdag 19 oktober) haar forum. Dit forum is voor veel liefhebbers een winteractiviteit die vast in hun agenda is komen te staan en uitgegroeid tot een waar duivenspektakel.

Dit jaar kunnen de vragen worden afgevuurd op Willem de Bruijn, Ad Schaerlaeckens, Dirk Donckers (van de combinatie Stickers-Donckers, België) en G. van Tuijl. Bij het voorstellen van deze heren is verder eigenlijk ieder commentaar overbodig.

Het forum biedt natuurlijk veel meer dan bovengenoemde topliefhebbers. Eigenlijk is het bezoek bij aankomst in zaal “Amicitia” al geslaagd, want via het unieke lotnummer heeft U de mogelijkheid om een weekendreis naar een Europese stad t.w.v. 500 euro te winnen!

’s Middags om 15.30 uur start deze duivendag met het marktplein. Hier vindt U 20 kramen met een grote diversiteit aan producten en noviteiten. De standhouders hebben voor de bezoekers van het forum messcherpe aanbiedingen. Ook biedt het forum de mogelijkheid om met de mensen achter de producten en artikelen een praatje te maken en vragen te stellen. Het marktplein zal geopend zijn tot 22.00 uur.

Tussen 17.30 en 19.30 uur biedt zaal “Amicitia”de mogelijkheid om aan tafel te gaan en lekker mee te eten. Het menu bestaat uit een heerlijk stamppotbuffet. Zeker een aanrader en via het boekje de kans dat dit geheel gratis is!

Ook wordt de kans geboden om loten te kopen voor de grandioze verloting. Met 1600 prijzen die weer in enkele minuten bekend worden gemaakt en borg staan voor een schat aan te winnen prijzen. De hoofdprijs is een LED-TV van 102 centimeter. Verder 7 karren vol met boodschappen t.w.v. 125 euro, 70 zakken voer, gerookte zalm, abonnementen voor “het Spoor der kampioenen” en tegoedbonnen van Belgica de Weerd en Vanrobaeys.

Om 20.00 uur wordt gestart met het avondprogramma. Na een welkomstwoord is het tijd voor het overbekende "Rest, de Wachter"-spel "Petje op - Petje af" met natuurlijk weer als hoofdprijs een jonge duif van een nationale grootheid. Na deze quiz is het tijd voor het eerste deel van het forum. Bob Jansen zal vanaf de aftrap het gesprek weer leiden.
Thema van dit forum is “Interactie met het publiek”. Voor al uw vragen zal een passend antwoord worden gevonden. Tijdens de pauze zal er nog volop tijd zijn voor het duivenplein en wordt ook de weekendreis verloot. Hierna volgt het tweede deel van het forum met alles wat nog niet aan bod was gekomen.

Na afloop van het forum vindt de trekking van de loterij plaats en de verkoop van late jongen. Enkel de verkoop van bonnen voor eieren en jonge duiven 2013 vinden geheel plaats via Toppigeons, maar de late jongen worden ’s avonds in de zaal verkocht. Een unieke kans om aan topmateriaal te komen, met late jongen uit o.a. olympiadeduiven en NPO-winnaars. Aansluitend kunnen de gewonnen prijzen afgehaald worden en is er nog volop tijd om te koeren en borrelen.

De voorgaande edities van het Lekkerkerkse forum waren een doorslaand succes en met bovenstaande affiche kan het bijna niet anders of de 19e oktober zal weer een daverend duivenevenement worden.