Search

Duivenmarkt Lier op 26 februari 2012

Vanaf de eerste zondag van januari tot de eerste zondag van mei vindt op de Grote Markt, tussen 4 en 13 uur, een duivenmarkt plaats. Pipa was ter plaatse op een mistige zondagmorgen.

Veel volk en duiven op deze zondagmorgen. Reeds vanaf 5 uur in de morgen waren de eerste verkopers op post.
Waarom? Volgens eigen zeggen om de beste plaatsjes in te nemen, en waar die zijn? Zeer eenvoudig de weg waarlangs de meeste kopers de markt vervoegen, dat zeggen de anciens toch. De eerste kopers meldden zich meestal rond 7 uur. Bussen uit Engeland, Nederland, Duitsland ...etc ... stonden in rij de bezoekers af te wachten die na Lier Markt meestal nog een tripje maken naar het kweekstation Natural in Sint Antonius-Zoersel. 
Een echte duivenmarkt of toch een beetje folklore, het hoort er allemaal bij. Natuurlijk wordt er ook met pedigrees gegoocheld, slechte zijn er nauwelijks te koop. Voor de prijs moet je het meestal niet laten. De startprijs schommelt rond de 30 à 40€ maar als je geduld oefent kan je voor 10 € gemakkelijk eigenaar worden van je nieuwe crack.
Maar opgepast, als je tijdens het wachten iets gaat drinken in de plaatselijke horeca die uitgebreid tegenwoordig is moet je wel oppassen waar je je lege of volle mand plaatst. Samen met een vriend trokken we naar Lier. Bij het buitengaan van het praatcafé moesten we vaststellen dat zijn duivenmand verdwenen was, gelukkig waren de aankopen veilig opgeborgen in de wagen. Een toch niet zo recente mand stelen, toch een beetje zielig.

Duivenmarkt 25 maart op parking Tramweglei
Het college beslist omwille van de organisatie van de Marathon van Lier, de duivenmarkt van zondag 25 maart 2012 te verplaatsen naar de parking van de Tramweglei. Dit van 4 tot 13 uur.
De duivenmarkt vindt plaats vanaf de eerste zondag van januari tot en met de eerste zondag van mei op het smalle gedeelte van de Grote Markt (van de Eikelstraat tot het Felix Timmermansplein) en dit vanaf 4 tot 13 uur.
Op zondag 25 maart 2012 wordt er de Marathon van Lier georganiseerd in de binnenstad van Lier. Hierdoor zal de stad gedeeltelijk afgesloten worden voor alle verkeer.Meer sfeerbeelden onderaan

Voorwaarden en info :
Er geldt telkens een parkeerverbod op de Werf vanaf 4 uur. Om de duivenmarkt te bezoeken, rij je de stad best binnen langs de Berlaarsesteenweg of Aarschotsesteenweg. Parkeren kan je op parking Gasthuisvest of parking De Mol die op een paar minuutjes wandelen liggen.
Op de duivenmarkt kan je duiven en toebehoren voor de duivensport kopen of verkopen.
De prijs voor een standplaats bedraagt 1 euro voor de eerste vijf duiven, daarna komt er 0,2 euro per duif bij.
Als je zelf duiven te koop wil aanbieden moet je aan volgende regels voldoen:
- de aangeboden duiven moeten tegen de ziekte van Newcastle ingeënt zijn.
- de verkoper houdt een lijstje bij van de verkochte duiven met de vermelding van de ringnummers.
- elke verkoper moet over een sanitaire vergunning beschikken. Je kan deze aanvragen bij het Federaal Voedselagentschap. Je wordt op de markt toegelaten van zodra je kan aantonen dat de sanitaire vergunning in aanvraag is. Het bewijs van aangetekende zending van de aanvraag geldt als bewijs. Het is best dat je van de aanvraag een kopie bijhoudt en de aanvraag aangetekend verzendt.
De markt staat onder toezicht van een dierenarts die deze verplichtingen kan controleren. Afhankelijk van periodes van dreiging van vogelgriep kunnen tijdelijk strengere voorwaarden van kracht zijn.

Comments

in welcher strasse befindet sich der taubenmarkt ????

Hallo, auf dem "Grote Markt", aufgrund von Bauarbeiten kann es sein, dass der Markt auch in eine Nebenstrasse, bzw. kleineren Marktplatz (Felix Timmermansplein) ausgedehnt wird.
Siehe Post "Duivenmarkt Lier"
Tip: Das Zimmertoren-Museum ist auch einen Blick wert, ist nicht weit vom Markt weg, nebenbei kommt man auch an Cafe's vorbei, die nicht ganz so überlaufen sind, wie am Markt.
Grüsse

Stefan