Search

ZLU Sterrenshow editie 59 werd een daverend succes

Afgelopen weekend werd de 59e ZLU Sterrenshow georganiseerd in de Rodahal te Kerkrade. Het gebeuren kende een ongekend succes met een mooie opkomst op zowel zaterdag als zondagmorgen en een grandioze verkoop o.l.v. Dirk Leekens.

Tijdens het diner werd er de draak gestoken met het rekenplatform WPROL. Vandaag de dag, zes maanden na de eerste vlucht, zijn de afrekeningen nog steeds niet beschikbaar. Ook de gewijzigde inzetdag van maandag naar de dinsdag, net als WPROL ingevoerd door de KBDB, werd breed uitgemeten. ZLU blijft blij haar standpunt dat het inkorven op maandag blijft met uitzondering voor Barcelona op zondag.

Ook het NFO 2018 werd ter sprake gebracht betreffende de voorlichting in den lande en de mogelijkheid om t.z.t. de uitslagen 2017 via de site van de NPO te bekijken. Alle opties blijven open.

Tijdens het diner werd Frans Huynen blij verrast met de Gouden Speld van de ZLU voor zijn vele verdiensten sinds 1982 voor de ZLU en de Nederlandse duivensport. Frans zorgde onder meer voor veel verbeteringen op het vlak van ICT en sport en droeg bij tot een lastenverlichting voor bestuur en deelnemers. Das 2000, Website ZLU, WCS, en in mindere mate NFO 2018 dragen zijn stempel.

Om 19 uur namen het bestuur en de genodigden plaats in de Rodahal te Kerkrade, alwaar de Nederlandse fondspeler gehuldigd werd voor de enige echte nationale vlucht waarvan de ZLU er 8 vervliegt gedurende het seizoen.  Acht echte Nationale overwinnaars, wie doet dit na? Ook op internationaal vlak werden acht van de 11 mogelijke titels behaald. Een ongekend resultaat waar vele federaties jaloers op mogen zijn.

In de loop van de avond moesten er extra tafels en stoelen geplaatst worden. We kunnen niet anders dan alle liefhebbers hartelijk danken voor de opkomst.

De huldiging werd een speciaal gebeuren voor de vele nieuwe gezichten. We zagen veel ontlading en vreugde en de ZLU Keizerkampioen Grote Fond Ysbrand Kaptein uit Akersloot kon zelfs zijn tranen niet bedwingen. Het was een feest voor iedereen waardoor alle perikelen vergeten werden. Ook het optreden van de showgroep uit Keulen was formidabel.

Ook de zondag werd een groot succes, met als sluitstuk de geweldige verkoop van de geschonken duiven. Een welgemeende bedanking aan de kopers voor de steun aan de ZLU. Dirk Leekens was alweer ongekend formidabel!

Hieronder een overzicht van de toppers:

  • Batenburg v.d. Merwe: 2100
  • Jelle Jellema: 1600
  • Fam. Toom: 1200
  • Pieter Woord/Lou v.d. Berg: 1100
  • Jan Polder: 1000
  • Kees Droog: 1000
  • Cor de Heijde: 800
  • Jo Pöttgens:  700
  • Theo Daalmans: 700
  • Tim Hage: 650

Het seizoen 2018 is bij deze begonnen en zal afgesloten worden met het diamanten jubileum op 5 en 6 januari 2019. Klik hier om het overzicht van de ereprijzen te bekijken.