Vandaag vanaf 17h nieuwe veilingen

Vandaag, maandag 20 maart, starten 9 nieuwe veilingen. Deze veilingen lopen af op zondag 2 april.

Etienne Meirlaen (BE)

Jongen uit beste kwekers

En wederom haalde hij de spotlights in 2016 … wonderman Etienne Meirlaen die het grote fondspel zo tot in de finesses beheerst, baarde opzien door binnen een week 2 x de 1e provinciaal te grijpen. Natuurlijk is het de gouden Yelena dynastie in combinatie met de Marseille-basis die hoofdverantwoordelijk voor nieuw succes … In veiling kinderen van alle beste kwekers en vliegers; de absolute elite van de Belgische grote fond.

Jan Eskes (NL)

Inclusief 1ste nationale asduif NPO jongen

Één der top kolonies in Zuid Nederland is die van Jan Eskes uit Streefkerk. Indrukwekkende series kopprijzen zijn vrijwel wekelijks zijn deel en Jan maakte van vooral het jonge duivenspel een absolute kunst. Een sublieme collectie rechtstreekse Heremans duiven staat aan de basis van ongekend succes, met in 2016 (voor de 3e maal in 5 jaar) de 1e Nationale asduif jong NPO op de hokken!! Deze superster komt in veiling op PIPA bij een sensationele veiling!

Jacques & Freddy Vandenheede (BE)

Jongen uit beste kwekers

Het nageslacht dat superkweker Freddy ter wereld zette, heeft een ongekende impact gehad op de duivensport. De doffer gekweekt uit Vandenheede's wonder koppel 'Antigoon' x 'Krijt', werd sterkweker op de fameuze De Rauw-Sablon kweekhokken en later kwamen heel wat kinderen terug naar Vandenheede waar die vele toppers voortbrachten.

Karlo Van Rompaey (BE)

Jongen uit beste kwekers

In 2015 deed Karlo Van Rompaey van zich spreken met eerst de nationale overwinning vanuit Bourges tegen 18.864 oude duiven met Prima Dora, gevolgd door een tweede nationale zege – eveneens vanuit Bourges – met Hattrick tegen 14.449 jaarlingen. Momenteel gaat Karlo over de tongen als de niet te kloppen man.

Hans Besseling (NL)

Jan Hooymans collectie – incl. een super zoon Harry

Met een neusje voor kwaliteit zocht Hans Besseling duiven van extra waarde en kwam daarvoor uit bij Jan Hooymans. Uit niemand minder dan de superster Harry werd een prachtige zoon bemachtigd en deze investering betaalde zich mede uit de met de 2e Nationaal Melun bij Hans Dekkers.

Eddy & Maarten Leutenez (BE)

Jongen uit beste kwekers

Winnen, wedstrijden domineren, week na week knalprestaties neerzetten met een kleine ploeg duiven, weinigen slagen hierin. De prestaties van vader Eddy en zoon Maarten met 6 x 1e Nationale overwinningen op hun erelijst, spreken op dat vlak boekdelen. Een successtory waar menigeen enkel kan van dromen.

Jos Thoné Collectie

Selectie van kinderen van de beste vliegers

In het voorjaar van 2016 verkocht Belgische superman Jos Thoné al zijn oude duiven in een indrukwekkende veiling op PIPA. Met jaarlingen en jonge duiven werd doorgestart en ‘de Comeback Kid’ zou zijn naam geen eer aandoen, mocht dat zonder successen zijn verlopen. Handenvol eerste prijzen werden bijeen geschraapt. In een speciale veiling komen kinderen van de beste vliegers van Jos onder de hamer.

Best of CZ Republic

 

Landen waar de duivensport in opkomst is zijn er te over. De Tsjechische Republiek is zo’n land waar zich de de afgelopen decennia veel nieuwe en ambitieuze liefhebbers aandienden … liefhebbers ook die voor het verkrijgen van top duiven de gang naar België en Nederland maakten om er van de top van de Internationale duivenwereld kweekmateriaal te bemachtigen. Op verschillende Internationale eenhoksraces en op de Olympiade spreken deze liefhebbers inmiddels een stevig woordje mee. Op PIPA enkele super duiven in veiling die uitblonken op zowel Nationaal als Internationaal niveau.

Kuwait Invest (KW)

Collector's Items

Kosten nog moeite werden gespaard door Kuwait Invest. Er werd aangeklopt bij de grote namen in de huidige duivensport en er werd enkel uit de allerbeste aangeschaft bij mannan als Jos Cools, Leo Heremans en Dirk van den Bulck. De duiven die rechtstreeks bij deze kampioenen werden aangeschaft worden weer in een fantastische veiling onder gebracht. In deze veiling dan ook kinderen uit samenkweken en kleinkinderen van de nu al legendarische Kittel, Bolt etc. Dichter bij de bron kom je bijna niet……een uitzonderlijk getalenteerde groep van duiven!

Loading ...

Loading ...


Loading...