Search

Unikon: clubmasters moeten nieuwe software krijgen en de toestellen van de liefhebbers zijn aan update toe

“Volgens de nieuwe, verplichte eisen van de KBDB moeten alle clubmasters nieuwe software krijgen”, zo laat Unikon weten. En ook voor de liefhebbers heeft het bedrijf een belangrijke mededeling: “Vanaf volgend jaar zullen de ‘oude’ modellen niet meer standaard gerepareerd worden.

De liefhebbers doen er best aan om die apparatuur (klokje + onderstel) binnen te brengen voor update.”

De woordvoerder van Unikon: “Als een liefhebber zijn oude apparatuur voor de update (75 euro) binnenbrengt wordt er eerst gekeken of het systeem geen verdere mankementen heeft. Mocht dit zo zijn krijgt hij eerst bericht of dit gerepareerd moet worden, daarna kan er nog 3-4-5 jaar met het toestel kan worden gespeeld op de manier zoals hij alle voorafgaande jaren heeft gedaan. De liefhebbers die op eigen risico geen update laten toepassen, moeten weten dat ze zowel hun module als het onderstel telkens moeten meenemen om in te korven, af te slaan en ringen te koppelen.”

Clubmasters

Unikon roept de verenigingen ook op om hun clubmasters van nieuwe software te laten voorzien. Dat is volgens Unikon opgelegd door de KBDB. In de nieuwe software worden o.m. de afkortingen van de vluchtnamen vastgezet (ter verbetering voor het automatisch melden). Voor het aanbrengen van de nieuwe software en het laten keuren door de KBDB (incl. keuringszegel) vraagt Unikon 115 euro. Dat betekent ook dat de verenigingen deze Unikon-master niet hoeven aan te bieden op de zegeling van de masters, die nu in de PE’s aan de gang is.

Info: www.unikon.be rubriek software/handleidingen of telefonisch 014-226429.

Bekijk hier de nieuwsbrief van Unikon met alle info hieromtrent