Search

PIPA rouwt om het verlies van Eric Pyfferoen

Vorige week werd de PIPA-familie in diepe rouw gedompeld door het plotse overlijden van collega en medewerker Eric Pyfferoen (69) uit Knesselare.

Een leven lang doorkruiste Eric de Europese wegen als buschauffeur. Zijn reizigers een aangename busreis bezorgen, hen een stukje van de wereld laten ontdekken, passende uitleg en anekdotes vertellen bij zovele bezienswaardigheden… het was een leven lang zijn ding, zijn passie. Geen land dat hij niet bezocht of doorkruist heeft, overal kende hij de beste plekjes, de mooiste toeristische trekpleisters. Een reis was voor hem pas geslaagd als iedereen er van genoten had. Zichzelf een stuk wegcijferen, om anderen te laten genieten… zo kenden en herinneren mensen hem.

Hij kon er uren over vertellen, met vaak beklijvende verhalen en anekdotes. Zo was hij… volksmens, spraakwaterval. Iemand die makkelijk bruggen kon bouwen, het ijs doen breken, met een simpele kwinkslag. Een vat vol positivisme, een optimist pur sang.

Toen hij het busleven vaarwel zei, en met pensioen ging… kluste hij nog wat bij voor PIPA. Duifjes wegbrengen of ophalen, buitenlandse sportvrienden ophalen of terugbrengen naar de luchthaven, hulp bij transporten… het waren taken waar hij zich met hart en ziel voor ingezet heeft. Want stil zitten was niks voor hem. Eric was een man van het volk, vertoefde graag onder de mensen. Daarnaast was hij ook een toegewijd familieman voor echtgenote Frieda, sprak met fierheid over zoon Bob en schoondochter Patricia, en zijn oogappel kleindochter Marly.

Wie ooit PIPA bezocht, zal er Eric Pyfferoen wellicht ontmoet hebben. Kwam je als nobele onbekende voor het eerst bij PIPA, en je ontmoette Eric op de parking, dan voelde u zich er meteen thuis. Een medewerker of collega met een mindere dag… voelde zich meteen beter, opgewekter, na enkele woordjes te wisselen met hem. Zaken relativeren en het positieve van het leven leren inzien, dat straalde hij uit, en trachtte hij over te brengen aan zijn medemens. Levenslessen die we voortaan moeten missen.

Want plots sputterde de motor (lees: hart). De interne lichamelijke schade die dit teweeg bracht leek onherstelbaar, ondanks alle moderne middelen en zoveel medisch vernuft. Het mocht niet meer baten. Eric Pyfferoen overleed op 28 augustus… de uitvaartplechtigheid vond vorige vrijdag 31 augustus plaats onder familie, vrienden en kennissen. Met zijn allen hebben we hem een laatste vaarwel gezegd, hem uitgewuifd bij het vertrek op zijn laatste verre reis…
Dankbaar om wie hij was, om wat hij heeft betekend voor familie, vrienden, voor PIPA als bedrijf. Ooit zien of vinden we elkaar wellicht terug, ergens ver hier vandaan. Het ga je goed vriend… dank voor alles.