Search

Oost-Vlaanderen verschuift Orleans naar zondag

Gezien de slechte weersvooruitzichten voor komende zaterdag heeft het bestuur van OVV-FVOV beslist om de provinciale Orleans in Oost-Vlaanderen te verschuiven van zaterdag naar zondag 13 augustus, met inkorving op zaterdag.

Persbericht OVV-FVOV

Gezien de slechte weersvoorspellingen voor komende zaterdag heeft het bestuur van de Oost-Vlaamse Vereniging beslist de provinciale vlucht uit Orleans  te laten doorgaan op ZONDAG 13 augustus.

Inkorving op zaterdag 12 augustus van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Het bestuur OVV

Wat met de snelheid en kleine halve fond op zaterdag?

Een vraag die reeds een ganse dag rondgaat onder de Oost- en West-Vlaamse liefhebbers, waar de snelheid normaal ook op zaterdag vliegt. Als het gezond verstand mag zegevieren, volgt mogelijk ook hier de (logische) beslissing om de snelheid (Arras-Clermont-Pontoise) en kleine halve fond (Fontenay en Toury) naar zondag te verschuiven, met inkorving op zaterdag. Kostenbesparend voor transporteur (chauffeurs en camions minder lang onderweg) en duivenliefhebber (8% afhouding op prijzengeld bij uitgestelde lossing), en bovendien diervriendelijk... de duiven hoeven niet nodeloos een dag langer met 26 (kleine hafo) of 28 duiven (snelheid) in de mand te vertoeven.

Het is voorlopig nog afwachten of de lijn wordt doorgetrokken naar snelheid en kleine halve fond, en ook hier zal belist worden om pas op zaterdag in te korven, en op zondag te lossen. Al lijkt dit de logica zelve, met de actuele weerkaarten voor ogen.

Nee dus.