Search

NPO Sectie nieuws: Werkgroep “Eerlijk Spel” gelanceerd

Het is al vaker gezegd, nóg vaker beschreven en oneindig bekritiseerd. Duivensport is misschien wel één van de meest oneerlijke sporten die we kennen in deze huidige vorm. Anno 2019 mogen er best veranderingen plaatsvinden en langzaamaan beginnen we gezamenlijk aan dit idee te wennen.

Een van de eerste stappen was om uzelf, als basis-lid van de NPO, rechtstreeks inspraak te geven op 2 secties naar keuze. Zo kon en kan u via de keuzewijzer de keuze maken uit 2 secties/platformen welke voorstellen namens én in dienst van u (democratisch) uitbrengen op de NPO Ledenvergadering. Deze secties zijn inmiddels geïnstalleerd en hebben voorstellen gedaan die zijn voortgekomen uit de feedback van hun achterban. Op 13 oktober a.s. kunt u hierover stemmen tijdens de sectieledenraad vergaderingen op Papendal.

Een terugkerend punt bij alle secties is de roep om maatregelen die “Eerlijk Spel” moeten bevorderen. Onderdeel van “Eerlijk Spel” is naast andere onderwerpen, ook de problematiek rondom het hete hangijzer “inkorfbeperking”. Van zowel voor- als tegenstanders van “inkorfbeperking” hebben de secties opmerkingen en voorstellen binnen gekregen. Hier moet volgens u dus dringend naar gekeken worden!

Daarom is er na een gezamenlijk overleg met de secties een werkgroep samengesteld die zich gaat bezig houden met het uitwerken van plannen voor de secties, om “Eerlijk Spel”, in de breedste zin van het woord, te bevorderen.

De werkgroep bestaat uit:

  • Marc Palinckx (sectie Jonge Duiven)
  • Jim van Ingen (sectie Dagfond)
  • Boris Dirks (platform Jong)
  • Bob Berendsen (sectie Vitesse/Midfond)

De werkgroep doet hierbij een oproep om feedback en input te geven. Kom met ideeën met betrekking tot “Eerlijk Spel” en stuur ze door naar dltn@ lpveluijenro.ebpsseoknrdi
Wij gaan er dan mee aan de slag en proberen van daaruit voorstellen te formuleren die wij later dit jaar gaan bespreken met de secties en uiteindelijk moeten leiden tot voorstellen voor de Afdelingen en ALV NPO.

U kunt dus écht meepraten dus maak gebruik van deze mogelijkheid!

We zien u graag op 13 oktober a.s. op Papendal tijdens de sectieledenraad. Alleen liefhebbers die zijn aangemeld bij een sectie of platform hebben stemrecht op de sectieledenraad. Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan naar http://npo-keuzewijzer.nl en meldt u aan!

Tot horens!
Werkgroep Eerlijk Spel