Search

Nieuwe veilingen: February Auction, Kees Nijeboer (NL), Marc de Cock (BE), Freddy & Jacques Vandenheede (BE), Hardy Krüger (DE), Leo & Gerry Dockx (BE), Gino Clicque (BE), Jos Martens (NL), Jespers-Vanderwegen (BE) & Extreme Long Distance Auction

Op maandag 11 februari om 17u starten deze nieuwe veilingen: February Auction, Kees Nijeboer (NL), Marc de Cock (BE), Freddy & Jacques Vandenheede (BE), Hardy Krüger (DE), Leo & Gerry Dockx (BE), Gino Clicque (BE), Jos Martens (NL), Jespers-Vanderwegen (BE) & Extreme Long Distance Auction.

February Auction
Waar de ene deur wordt gesloten gaat de andere weer open … zo veel wordt merkbaar in deze veiling op PIPA. Helaas wordt het vertrouwen van PIPA richting kopers wel eens beschaamd, met name door bieders die hun hand wellicht overspelen en niet thuis geven als hun aankoop dient te worden afgerekend. Duiven die daardoor niet van eigenaar wisselen, worden in deze ‘niet betalers veiling’ nogmaals aangeboden.

Kees Nijeboer (NL)
Jongen uit de beste kwekers

Kees Nijeboer was de afgelopen jaren één van de blikvangers in Nederland. Van snelheids- tot dagfondvluchten toont Kees de veelzijdigheid van zijn sterke duivenkolonie. Van tophokken als Pieter Veensta en Bas Verkerk kwamen rechtstreekse duiven naar het hok Nijeboer en nazaten van deze goudklompjes behaalden vele hoogtepunten. In een zeer selecte veiling biedt Kees enkele jonge duiven uit zijn beste kwekers in veiling aan, met een groot aandeel voor kinderen, broers en zussen van 1e Nat. Troyes winnares Kleine Sola.

Marc de Cock (BE)
Kinderen, broers, zussen Rockefeller en andere beste kwekers/vliegers

Nieuw fenomeen van het Belgische luchtruim is de supervlieger Rockefeller, in bezit van de gekende Belgische kolonie Marc De Cock. Rockefeller werd 1e Nationale asduif Allround 2018 en als bezitter van de gouden LDHA AB DRD4 CTCC genen combinatie lijkt voor deze topster ook een gouden kweektoekomst weggelegd. Hij stamt dan ook uit een familie van Nationale winnaars en asduiven. In deze veiling van Marc De Cock ligt te nadruk sterk op Rockefeller, maar ook uit andere beste kwekers/vliegers komen jonge duiven in veiling.

Freddy en Jacques Vandenheede (BE)
Freddy Special

Één der bekendste duiven van het nieuwe millennium werd Freddy van De Rauw-Sablon … aldaar vader van de wereldberoemde Dromer, maar ook van o.a. Kastaar en Mr. Expensive. Pros Roosen kocht het icoon op de totaalveiling van De Rauw-Sablon en haalde er o.a. zijn Blauwe Prins uit. Kwekers van Freddy waren de broer Vandenheede, die de Freddy lijn door de jaren nauwkeurig conserveerder. Het beste van deze superlijnen nu in een exclusieve veiling op PIPA.

Hardy Krüger (DE)
Miss Black special

In een speciale veiling op PIPA brengt Hardy Krüger een special waarin zijn topduivin Miss Black centraal staat … de nieuwe sterkweker waar het de Million Dollar race betreft. In 4 jaren tijd kweekte deze gigant met 3 verschillende doffers winnaars van meer dan 60,000 US Dollar … de beste kinderen zijn:

- Black Champ
9e finale Million Dollar race 2015
Cascade Challenge Winnaar
4e prijs Grand Averages
17e prijs in Hot Spot I

- Crazy Bird
17e finale Million Dollar race 2016
3e prijs Grand Averages

- Alphason
206e finale Million Dollar race 2017
312e prijs Grand Averages

- Black Gold
10e prijs Hot Spot 2 Million Follar race 2018

- Black 1 (kleinkind)
13e finale Million Dollar race 2018

In veiling 2 rechtstreekse kinderen van Miss Black en 4 kleinkinderen met daarbij alle beste Krüger lijnen in de pedigrees.

Leo en Gerry Dockx (BE)
Jongen uit beste kwekers

Met hun fantastische Tarzan-lijn oogsten de sympathieke vader en zoon Leo en Gerry Dockx succes in binnen- en buitenland. Deze 1e Nationale asduif zware halve fond KBDB toonde de afgelopen periode ook over gouden genen te beschikken! Een perfecte stambeer dus in een kolonie waar de duiven van supersterren Gaston Van De Wouwer en Rik Cools de hoofdmoot vormen. Uit de beste kwekers van de Dockx kolonie komen jonge duiven in een fantastische veiling!

Gino Clicque (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

Wie dacht dat Gino Clicque na zijn legendarische veiling op PIPA in maart 2017 even weer op stoom moest komen kwam bedrogen uit … het machtsvertoon dat hij de laatste jaargang toonde is niet eerder vertoond in de Belgische duivensport … Gino won 1e Nationaal Chateauroux III en liet dat opvolgen met handenvol titels als 1e Nat. asduif grote halve fond KBDB oud 2018 … en de 1e-2e-6e Nat. asduif fond jaarl. KBDB 2018. Maar liefst 2 nationale asduiven KBDB in 1 jaar tijd na in 2017 ook al de 1e nationale asduif fond jaarlingen KBDB gewonnen te hebben! Kinderen van die fantastische dynastie, het winnende bloed van Golden Prince met een vleug Gaby Vandenabeele genen. Uit alle beste kwekers en vliegers van 2018 nu een unieke collectie jonge duiven in veiling, inclusief uit First Lady, Golden King & Golden Princess.

Jos Martens (NL)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

Het winnen van een Internationale vlucht is slechts voor een enkeling weggelegd. Op zo’n dag moet alles meezitten en moet je een duif in de gelederen hebben die boven zichzelf kan uitstijgen en de concurrentie zijn wil kan opleggen … Jos Martens beleefde de euforie van het winnen van een Internationale klassieker in 2018 voor de derde maal binnen 10 jaar!! Een waarschtig grootschalige prestatie. Na de 1e Int. Tarbes 2010 en de 1e Int. Marseille 2015 was het nu de 1e Internationaal op de loodzware Perpignan die werd gewonnen, aan een snelheid van 816 mpm. Een veldslag gewonnen door de glorieuze Helios. Vanaf heden kiest Jos Martens exclusief voor PIPA voor het online aanbieden van jonge duiven aan uit zijn beste kweek- en vliegduiven.

Jespers-Vanderwegen (BE)
Jongen uit de beste kwekers

Met een ijzersterke basis van Dirk Van Dyck en Gaby Vandenabeele duiven, lacht het succes de tandem Jespers-Vanderwegen tegemoet. Telkens weer zijn het de nazaten uit de Kleine Dirk en Bliksemlijnen die de sterren van de hemel spelen. De laatste jaren kwam o.a. Nadette de 1e Nat. La Souterraine winnen en was het Super Ricka die als 1e Nat. asduif grote halve fond jong KBDB werd afgevlagd. Uit de beste kwekers biedt Jespers-Vanderwegen jonge duiven aan in veiling op PIPA.

Extreme Long Distance Auction
De grote fond - ook wel marathon - werd een discipline waarop de echte karakterduiven en doorzetters zich weten te onderscheiden van de massa … die duiven die een stapje extra kunnen zetten en daardoor faam behalen op de Nationale en Internationale vluchten. Niet zelden onder zeer zware omstandigheden. Top vliegers op de grote fond zijn met regelmaat waardevolle kwekers; omdat kwaliteit zich nu immer nooit verloochent in zeldzame duif tegen duif gevechten. Van de beste liefhebbers op de grote fond biedt PIPA in een fantastische veiling het beste dat ze bezitten aan.