Search

Nationale Dagen komen opnieuw naar Stayen: succesformule blijft gehanteerd mits kleine aanpassingen

De 68ste Nationale Dagen van de Duivensport vonden dit jaar plaats op Stayen, de voetbaltempel van STVV. De nieuwe formule werd over het algemeen een succes met bijna 2.000 bezoekers en tevreden standhouders. Om die reden gaan ook de Nationale Dagen 2019 in Sint-Truiden door, en wel op vrijdag 8 en zaterdag 9 november.

Het opzet van de nieuwe formule was simpel: geen traditionele feestavonden meer, geen dure diners en vooral: van de Nationale Dagen "familiedagen" maken voor liefhebbers mét hun gezin en de liefhebbers korter bij elkaar brengen. Het opzet slaagde en dus kon er meteen werk worden gemaakt van de editie 2019. Verantwoordelijken van de KBDB en Stayen zaten intussen aan de tafel en kwam al tot een eerste samenwerking. Even kwam Luik als gaststad in beeld, onder meer via Denis Sapin, vicevoorzitter van de KBDB, maar het wordt uiteindelijk opnieuw Limburg.

Intussen werd ook al een overeenkomst afgesloten met de Nationale Voetbalbond (KBVB). In het reglement van de KBVB is voorzien dat clubs tweemaal per jaar hun thuisvoordeel mogen ruilen. Zodoende kon nu al worden vastgelegd dat STVV op 8 en 9 november geen thuismatch zal spelen.

Verbeteringen
Het ziet er bovendien naar uit dat ook enkele pijnpunten worden weggewerkt. Zo viel de overgang van de prijsuitreiking naar het avondfeest nogal mager uit. Hier wordt zeker aan gewerkt, mogelijk met een bekende artiest op vrijdagavond. Nog een denkpiste is dat er toch standen met duiven aanwezig kunnen zijn. Het is duidelijk dat de KBDB er veel voor over heeft om ook van de editie 2019 een geslaagde duivenhappening te maken.


De algemene kampioenen KBDB op het podium tijdens de Nationale Dagen 2018 op Stayen.