Search

Minister Weyts legt duivensport aan banden. Inkorvingen op vrijdag verboden! (update)

Het kabinet van minister van dierenwelzijn Ben Weyts bevestigde onze redactie zonet dat de maatregel werd genomen om alle inkorvingen van vandaag vrijdag 27 juli te verbieden. De KBDB zou een tegenvoorstel hebben geformuleerd om alsnog op zaterdag in te korven met lossing op zondag. Wat wel zou toegestaan worden.

Het is 'hot news' en we plaatsen het ONDER VOORBEHOUD. Bij telefonisch contact met het kabinet van de minister werd ons bevestigd dat minister Ben Weyts de maatregel heeft uitgevaardigd om na een klacht, bij de heersende temperaturen, ALLE inkorvingen die voorzien zijn voor vandaag vrijdag 27 juli te verbieden. De KBDB zou daarop een tegenvoorstel hebben geformuleerd om alle inkorvingen te verschuiven naar morgen zaterdag, en de vluchten te laten doorgaan op ZONDAG.

In dit laatste geval kan er dus morgen zaterdag ingekorfd worden op snelheid en kleine halve fond, en gevlogen worden op zondag. Dit voorlopig onder voorbehoud van het persbericht dat straks door de KBDB zal verspreid worden, met de maatregelen die getroffen worden.

P E R S M E D E D E L I N G    K B D B  27/7/2018

De KBDB wordt er zopas door de dienst Dierenwelzijn Vlaanderen van in kennis gesteld dat vandaag vrijdag 27/7/2018, gelet op de extreme temperaturen,  in Vlaanderen geen enkele inkorving kan plaatsvinden. Deze beslissing dient nageleefd te worden door al onze verenigingen en liefhebbers in Vlaanderen.

Vandaag berichten wij onze liefhebbers en verenigingen nog met meer info betreffende de inkorvingen van morgen zaterdag 28/7/2018.

P E R S M E D E D E L I N G    K B D B  27/7/2018

Zoals meegedeeld in het vorig persbericht van vandaag hierbij meer gegevens met de inkorvingen dit weekend in Vlaanderen :

Vrijdag 27/7/2018 : inkorving verboden door dierenwelzijn Vlaanderen
Zaterdag 28/7/2018 : inkorving in Vlaanderen toegelaten voor snelheid en kleine halve  fond voor zover de temperatuur niet boven de 30°C  gaat.

Praktische uitvoering zal rondgestuurd worden door de verschillende PE’s.

De KBDB Oost-Vlaanderen liet in een omzendbericht aan de lokalen weten, dat de halve fond (Toury) op zaterdagvoormiddag (10-12u... exacte inkorvingsuren door de lokalen te bepalen) zal ingekorfd worden, en de snelheidsvluchten op zaterdagnamiddag.