Search

Mededeling van de KBDB - Nieuwe procedure verdwaalde duiven

Programma opzoeken verdwaalde duiven tijdelijk onbereikbaar.

Het oude systeem wordt volledig vervangen door het nieuwe t.t.z. :

Men zal een verdwaalde duif kunnen aanmelden via:
De KBDB website
Via e-mail
Via SMS
of eventueel een gratis telefoonnummer

De eigenaar zal verwittigd worden per SMS tegen de prijs van één euro bij wie zijn duif is terecht gekomen. (telefoonnnummer) De eigenaar kan kiezen als hij dit systeem wenst. Wie zijn mailadres op zijn hoklijst invulde zal een mail krijgen. De vinder zal dus het telefoonnummer van de eigenaar niet meer kennen. In het verleden was het duidelijk dat langs internet het zeer eenvoudig was de eigenaar via dit telefoonnummer op te sporen, uitgezonderd de GSM nummers die veel moeilijker opspoorbaar zijn, met soms negatieve gevolgen voor bekende hokken ... wordt beweerd.
Men kan nog steeds telefonisch aanmelden op het nummer : 02/791.67.41 - Fax: 02/791.67.42
Uiteraard zal het succes van deze mogelijkheid afhangen van het aantal GSM-nummers waarover de KBDB reeds beschikt.

************************************

Ingevolge wijzigingen in de programmatie van het KBDB-programma kunnen momenteel geen verdwaalde duiven meer opgezocht worden op de KBDB-website.
Vanaf  01.03.2011 zal een gans nieuw systeem in voege treden.
Nadere inlichtingen hieromtrent zullen u weldra meegedeeld worden.

Comments

De oplossing voor dit probleem is namelijk dat de maatschappijen hun verkochte ringen op hun website zetten, en de duivenbond hun ringen
die ze aan de maatschappijen verdeeld hebben op hun website zetten zoals in de prov. Limburg.
mvg Duif7732

Wat een ingewikkelde rompslomp.
Vanaf heden zal ik mijn duiven een adresring opsteken.
KBDB minder werk, kost minder, en kan de opvanger rechtsreeks en onmiddellijk met mij contact nemen.
Toch nog een nadeel in bepaalde gevallen:
Men zal ook niet meer kunnen nagaan of de te koop aangeboden duiven al dan niet de eigendom zijn van de eventuele verkopers.
mvg

Het gaat ook gedaan zijn met de heksenjacht van ringnummers checken die per toeval de 'middenste' prijs hebben...
Langs de andere kant ga je nooit weten of iemand met z'n eigen duif of een niet overgeschreven (mss wel nooit aangemeld) gaat spelen
Nog erger...als je nu een duif koopt, vragen ze automatisch 1 € extra voor overschrijving duif...je moet niets meer zelf doen... maar wat als die verkoper het te laat doorgeeft... of de aanvraag/overschrijving blijft ergens hangen wegens 'tijdsgebrek'...bij wie gaan ze terechtkomen als mijn nieuwe aanwinst ni op tijd is overgeschreven...
Vroeger checkte ik het zelf op de site van kbdb...aha mijn telnr staat er ok... nu zal ik het checken met ne mail te sturen en hopelijk dan bij 'iedereen-op-tijd-z'n-job-gedaan' m'n eigen mail terug te mogen ontvangen Shocked
Soit ze hebben hier allemaal plastic ringskes aan met m'n nr op...

En ik hoop dat iedereen tenminste al stempelt, want de jongen zullen hier en daar wel al vliegen zeker...en als ge pas mails kan sturen binnen 18 d.... er gaan er veel terug buiten worden gesmeten vrees ik...

de mijne hebben allen een ring met telefoonnummer aan

De duiven die geen tel in vleugel of ringske met tel .
zullen hier zonder pardon de pot in gaan .
Kga geen 14 dagen wachten of de eigenaar nog intresse heeft.
vorig jaar 173 duiven aan de melkers aangemeld. waaronder enkel toppers(zogezegd grote namen ).
ben geen opvangcentrum dus als ik geen rechtstreeks contact kan hebben sorry.

Ja beste naamgenoot de mijne hebben allen een ringske met telefoonnummer erop of een klever op hun chipring.
Ondanks dat krijg ik er amper een paar terug. Met dat nieuw systeem weet je niet van wie die duif is en als die niet reageerd wat dan, wees dan zo sportief . Ik zie dat jij ze dan in de pot draaid , dat durf ik nie je weet nooit ????
Het systeem in nederland vind ik nog het best van al , daar krijg je na de melding via pc na enkele dagen een aanmeldingskaart.
Sedert verleden jaar stel ik vast dat die liefhebbers meer en meer erop reageren. Ze doen de moeite om je te melden dat het te ver is om ze op te halen of vragen om ze los te laten , een paar stuurden me zelfs het eigendomsbewijs op .
Van goeie en sterk spelende liefhebbers hier in west-vlaanderen weet ik dat als je hun duif aanmelde op verdwaalde duiven kreeg je een telefoonnummer , maar dat was een nummer van familie of buur die niet dezelfde naam had dan zij, dus moesten ze nie bang zijn dat je die duif ging houden.

Guido,
Heeft niks met sportief zijn te maken , maar met het nutteloos tijdverdrijf op wachten van tegenbericht van de liefhebber of hij al ,of niet nog om zijn duif komt.
Hier al jaren massa's duiven binnen gehad steeds getracht van die zelf terug te bezorgen, daar kan je me geen sportiefiteit verwijten.
Velen zijn hier nog dranksken aangeboden moeten ook niet betalen voor hun verloren vlieger.
als ik zelf er twee op gangs jaar mag terug halen is het ook veel en dragen ook tel , moet wel steeds betalen min 5euro zijn er zelf die meer vragen.
waarom zijn die verkopers zo bang dat van hun geen duifken terug kan gehaald worden . om ze in de ren te steken en weer nen sukkelaar te bedotten voor 500 euro of wa .????? zie het nut niet in waarom plots alles moet veranderen.hou geen veloren vliegers mogen nog kaartje op sturen. lossen op den hof ook niet zal ze dan wel buiten smijten als ik me verplaats.

Als er bij ons een verdwaalde duif aankomt zoek ik altijd de eigenaar op via de site van KBDB, en zoals gezegd zoek ik via internet op van wie de telefoon nummer is zo te kijken van waar het beestje komt, wat mij opvalt is da ik dit altijd doe en als wij jonge duiven kwijt zijn tijdens leervluchten of wedstrijden wij nooit 1 telefoontje krijgen, tevens moet ik ook zeggen dat 1 van onze beste Quievrain vliegers voortstamd uit een verdwaalde duif die wij van de eigenaar mochten houden daar het te ver was voor hem.

Het is een mes die langs 2 kanten snijd en zal nooit een deftige oplossing voor te vinden zijn.

wat me eigenllijk opvalt is dat je overal hoort ,, ik meld iedere duif aan wat binnenkomt ,, dit hoor ik op dverse forums , in het lokaal enz ....
maar anderzijds , ik ben verleden jaar 60 jongen kwijt en kreeg maar 5 meldingen .... begrijpe wie kan Rolling Eyes
kreeg wel deze week nog een melding van een duif die ik twee jaar kwijt ben ...... Rolling Eyes Rolling Eyes

Ik ben voorstander van de vaste adres ring(naam en telnr).
deze dragen ze hun leven lang, mogen ze van mij gerust verplichten!
Wat mij het meest opvalt is dat de liefhebbers die stempelen dit nogal eens vergeten te herhalen waardoor het nummer na een tweetal maanden onleesbaar wordt

mvrgr

Quirynen A.

Het oude systeem was goed ingeburgerd en heel gemakkelijk voor iedereen. Wij hebben altijd alle duiven aangemeld bij de eigenaar. Soms hebben wij teleurstellende reacties gekregen maar dikwijls ook heel positieve reacties. Door één van deze aanmeldingen vorig jaar hebben wij dit jaar zelfs 8 jonge duiven van iemand gekregen. Ik ga al onze ringen voorzien van een telefoonnummer en alle duiven misschien ook stempelen in de vleugel. Ik wilde eigenlijk dit jaar overschakelen naar die insteekchip maar dat kost weer extra geld en 45,00 euro update voor de software en volgend jaar zou de kbdb weer iets met de duivenringen wijzigen (een eenvormig systeem) dus misschien is dat dan weer allemaal voor niets geweest. De duiven die hier binnen komen worden in quarantaine gezet en worden nog steeds aangemeld. Als ik het goed begrijp kan je kiezen voor gratis e-mail dus dan is de keuze vlug gemaakt.

Quote:
"De eigenaar kan kiezen als hij dit systeem wenst."

Ons is helemaal niets gevraagd hoor en ik wens helemaal geen euro ongevraagd te betalen. Het maandelijks belkrediet 10,00 euro van mijn dochter gaat vlug op zijn als er zo'n paar onnozelaars zomaar gaan bellen.

"De eigenaar kan kiezen als hij dit systeem wenst."
Daarmee wordt bedoeld als U geen GSM nummmer opgeeft aan de KBDB U niet kan opgenomen worden in dit systeem...
Gr
MD

Het gsm nummer werd opgegeven via de hoklijst maar helemaal niet voor deze doeleinden. Ik ben er totaal niet mee gediend dat er ooit ongevraagd één euro van het belkrediet verdwijnt. Het gaat mij om het principe en niet om die euro. En het is via de uitslagen niet moeilijk een duif van iemand aan te melden (je kent het ringnummer en de eigenaar). En dan zeker drie keer betalen voor een duif die bij u gewoon nog op het hok zit. Ik zie het al gebeuren dat er tien man een paar keer Mr. De Backer belt op 1 maart. Vijftig euro kwijt. Leuk systeem is dat.

Hoe lang moet je trouwens wachten voordat er iemand reageert als je zelf een duif aanmeldt. En ik vrees ook dat er helemaal niet zal gereageerd worden. De duivenmelker zal wel zijn voorkeuren hebben welke duif dat hij wilt terughalen.

Quote:
Wie zijn mailadres op zijn hoklijst invulde zal een mail krijgen.

Als ik dit goed begrijp kost dat toch niets.

Trouwens wie ontvangt die 1 euro. Ik ben tegen betalende belspelletjes.

Groeten
Luc Klaps

Waarom moeten ze dat altijd maar veranderen dat was nochtans het gemakkelijkste van al gewoon ringnr intikken en je had het telefoonnr. In de duivensport zijn we al met zo weinig dus moeten we elkaar toch een beetje kunnen vertrouwen en hopen als iemand een verdwaalde duif heeft dan ook de moeite doet om die persoon te verwittigen. Via dat sms gedoe vind ik ook maar niks voor de jonge generatie geen probleem maar voor mensen van 70+ zijn er toch weinig die goed overweg kunnen met smsen. Hou het gewoon simpel.

Ik meld alle duiven aan en dat zijn er jaarlijks toch een 20 tal. Met het oude systeem kon je direct de eigenaar bellen maar van die 20 kreeg je 15 keer te horen : Dat is mij te ver meneer, laat ze maar los of doe ze maar dood. Ik stempel ook al mijn duiven. Weet je dat ik er 100 gestempeld had en er hier misschien 60 van kwijt geworden ben. Weet je hoeveel telefoontjes ik gekregen heb ? Misschien een 5 tal. Laat ons eens eerlijk zijn op deze vraag: Indien je een aanmelding van uw duif krijgt en bent ze al een maand verloren, ga jij ze dan nog terug halen ? OF je bent een duif verloren en ze zit op een afstand van 55 km of meer enkel rijden over de weg. Wie haalt dan zijn beestje nog terug ? Dan zijn er van alle liefhebbers al de meerderheid die niet meer aan hun duif denken. Ik vraag als het mij te ver is, en voor mij is 50 km nog niet te ver, om het duifje enkele dagen apart te zetten en het goed eten en drinken te geven en ze dan los te laten. Moest ze dan nog blijven stuur ik altijd het eigendomsbewijs op. Zo zijn er al enkele liefhebbers geweest die goed waren met mijn verdwaalde duiven. Maar een duif dood doen kan ik zelf niet en doe ik nooit.

Hoe kan ik mij afmelden om geen sms berichten te krijgen want ik vrees dat ik het anders aan mijn been ga hebben want wij hebben het gsm nummer opgegeven bij de hoklijst.

L

Luc,
Als je goed gelezen hebt weet je dat er staat :
De eigenaar kan kiezen als hij dit systeem wenst. Wie zijn mailadres op zijn hoklijst invulde zal een mail krijgen.
Je word heus niet verplicht om die sms van 1 euro te nemen.

In België kan men nog kiezen of men iets wil in Nederland wordt het verplicht door het NPO Bestuur en hun kiesmannen.

Betalen of stoppen is hier het motto, het gaat dan maar om twee euro per lid maar toch hier is niks te kiezen!
Met de elektronische systemen wordt het dan pas echt meennis dan doen ze de mensen hun vel uit, betalen of stoppen!

Als ze het niet eenvoudig houden zullen niet alleen de dure duiven van de zogenaamde "grote hokken" niet aangemeld of terug gegeven worden maar ook de duifjes van enkele euro's zullen hun thuis nooit meer terug zien.Veel liefhebbers zijn reeds op iets hogere leeftijd en hebben geen ervaring met internet en sms.Met het oude systeem kon je gemakkelijk een duif van je dorpsgenoten op sporen en even later was ze terug thuis, bij hun eerste vluchtjes verdwaald er wel eens eentje in de groep van een buurman.Als dat via de KBDB moet gaan zal dat pas veel later zijn of nooit wegens te omslachtig. Misschien kunnen de "grote hokken" hun jongen stempelen met WAARDEVOL .en denken dat ze zo meer kans maken er eentje terug te krijgen.

Mijn dochter heeft een e-mail naar de bond gestuurd met vraag naar meer uitleg. T.t.z. geen sms maar een e-mail.

Groeten
Luc Klaps

Als hun nieuw systeem volgende week van start gaat zullen ze moeten snel zijn met hun inlichtingen,hopelijk weten ze zelf al hoe de vork in de steel zit.In elk geval het blijft lang stil ,zeer stil of moeten we onze jongen tot zolang binnen houden, we zullen zien wat ze uit de mouw zullen schudden. Het oude systeem was goed maar 't was gratis misschien wringt het schoentje daar het meest.

't is vandaag 1 maart ,bespeur weinig uitleg over het nieuwe systeem.

1 maart ???? We zijn nu al 3 maart en nog altijd geen nieuw systeem te bespeuren !
En er zijn er al veel verloren gegaan als ik dat zo hoor vertellen.
Waarvoor worden die mannen eigenlijk betaald ? Om te niksen ??? Het word hoog tijd
dat er verjonging komt in het Nationale bestuur want het word er niet beter op.
Hoklijst 20 euro, goede opzoeksystemen verloren duiven afschaffen, radio uitzending afschaffen, etc ...
Wat gaan we nog allemaal meemaken ? Zo nog even door gaan en mijn goesting om met duiven te blijven
spelen gaat snel over gaan ...

Loading ...

Loading ...


Loading...