Search

Limburgse liefhebbers moeten het voortaan zonder teletekst van TVL stellen

Het zat er aan te komen en nu is het definitief: de duiven-teletekst van TV Limburg verdwijnt op 16 september van het scherm. Voor veel Limburgse liefhebbers was TVL-teletekst het ultieme communicatiekanaal en dé informatiebron voor lossingen, uitslagen, kampioenschappen en alle mogelijke mededelingen.

Binnen de Limburgse duivensport had ‘de teletekst TVL’ een belangrijke plaats ingenomen. Het initiatief was uitgegaan van Roger Bos, voorzitter van de Limburgse Fondclub. En kende meteen een groot succes, in zoverre dat er een pak melkers zich een nieuw televisietoestel aanschaften dat teletekst kon weergeven. De weergave van lossingsuren per gewest/provinciaal of zelfs per samenspel, zorgde ervoor dat TVL-teletekst een vast informatiekanaal werd. Dit informatiekanaal is doorheen de vele jaren organisch gegroeid en is een uitermate dankbaar instrument in het duivenmilieu.

Het succes was dermate groot dat er al snel uitbreiding kwam van het aantal pagina’s: Fondclub Lanaken (pag. 681), Fondclub Ambiorix (682), Maas- en Kempische Verdubbeling (683), Gewest Oost (684), Hafo Midden-Limburg (685), Limburgse Fondclub (686-687) en Gewest West (688).
De teletekst was jarenlang een ideale partner om duiveninfo te verspreiden, maar zowel de nationale zenders als TV Limburg oordeelden dat Teletekst een compleet achterhaald medium is.


Het overzicht van de duivenpagina’s op de teletekst van TV Limburg.

Voor de liefhebbers schiet er vanaf 16 september alleen nog de info op de KBDB-site over. Voor regionale info in Limburg zijn er dus nieuwe initiatieven nodig, zoals in het gewest West waar een eigen sms-dienst actief is. De duivensport slaat immers – willen of niet - voortdurend nieuwe wegen in.