Search

Limburgse Fondclub en West verdelen de provinciale vluchten onder elkaar. LFC gaat in zee met de Limburgse Verzending

Van de 12 provinciale vluchten die in 2019 in Limburg op het programma staan, zullen er 5 door West en 7 door de Limburgse Fondclub worden georganiseerd. Het gewest Midden valt uit de boot.

“Eigen schuld, dikke bult,”  zo klinkt het, “want de vraag van Midden was niet duidelijk geformuleerd. Het leek erop dat de uitmakers alleen maar de uitslagen van de provinciaals wilden maken.”

De Derbyvlucht uit Fay-aux-Loges blijft uiteraard bij de Limburgse Fondclub en de vlucht uit Sourdun ten voordele van Kom op tegen Kanker blijft bij West.  De kandidaat-inrichters zijn nu overeengekomen dat de vier vluchten uit Sens door West zullen worden ingericht, de andere (Chevrainvilliers, Melun en Gien) door de Limburgse Fondclub. Verrassend is toch dat West zijn vertrouwde Chevrainvilliers laat varen. Voorzitter Jean Hulshagen: “Nu hebben we met Sens een vaste losplaats, en dat is een voordeel waarin we ons prima kunnen vinden”.

Verzending

De inrichters hebben intussen al uitvoerig besproken hoe een en ander er zal uitzien. Het vervoer voor Sens en de kankervlucht zal voor heel Limburg gedaan worden door EMT uit Borgloon, de vaste vervoerder van West. .Als de Limburgse fondclub inricht dat kiezen zij voor de Limburgse Verzending. Jean Hulshagen (West): "De prijs moet nog besproken worden. Wij blijven alleszins 5 eurocent per duif afstaan aan een Hart voor Limburg en stellen voor om onze prijs op 1€ te zetten; we hopen dat de anderen volgen. Normaal zou iedereen op de bijkomende vluchten 1€ port kunnen vragen maarndat ligt in de handen van de inrichter. 

Toch zal er nog duidelijkheid moeten komen over de kostprijs van het transport. Die kosten lagen bij West lager dan bij de Limburgse Fondclub. Dany Geerinck, voorzitter van Midden: “Eigenlijk treuren we er niet om dat we als gewest geen provinciale vluchten mogen inrichten. Maar ik kan nu al zeggen dat we er nauwlettend zullen op toezien dat het reisgeld niet de pan uit swingt zowel bij de Limburgse Fondclub als bij West.

Het is nu wachten op de transportprijzen van de Limburgse Verzending.


55 Limburgse liefhebbers mochten zich in 2018 provinciale winnaars noemen.