Search

Limburgse Fondclub en Fondmarathon vieren hun kampioenen en de laureaten van de Orléans Derbyvlucht

Op zaterdag 24 november om 16 uur zakt fondminnend Limburg af naar gemeenschapscentrum Tentakel in Zonhoven. Voorzitter Roger Bos presenteert er de kampioenenviering van de Limburgse Fondclub en de Limburgse Fondmarathon. Ook de laureaten van de Orléans Derbyvlucht worden op het podium verwacht.

De Limburgse Fondclub (LFC) werd gesticht in 1937 en bestaat dus al 81 jaar. De Limburgse Fondmarathon werd in 1972 boven de doopvont gehouden en houdt het dus als 46 jaar uit. Vorig jaar speelde de LFC voor de 50ste opeenvolgende keer een auto uit op de provinciale Derbyvlucht. Vanaf dit jaar hoort de auto als hoofdprijs tot het verleden en kwamen er geldprijzen in de plaats.

Kampioenschap LFC
oude duiven: 1. Schroyen-Henderix, Heusden; 2. Geris Guido+Thomas, Neeroeteren; 3. Steenaerts Willy, Lummen.
Jaarduiven: 1. Schuer Georges, Ham; 2. Hayen Georges+Luc, Duras; 3. Schroyen-Henderix, Heusden.
Jonge duiven: 1. Voets Jan-Pierre, Guigoven; 2. Brugmans Sabrina, Halen; 3. Schroyen-Henderix, Heusden.

Het kampioenschap Limburgse Fondmarathon:
1. Simons Willy, Maaseik; 2. Vanherck Hubert, Borgloon; 3. Palmers Marcel, Alken.

Programma
De kampioenenviering in Zonhoven gaat om 16 uur van start. Eerst worden de ereprijzen LFC uitgereikt en krijgen de winnaars van de provinciale vluchten hun verdiende hulde. Daarna volgen de viering van de LFC-kampioenen, de uitreiking Orléans, verkoop van bons, uitreiking speciale prijzen LFM, eerste prijzen en asduiven LFM en de kampioenen van de marathon.