Search

Ladies League is gigantisch succes in Nederland: 10.000 ringen verdeeld en wachtlijst voor nieuwe bestellingen

De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie (NPO) heeft al 10.000 ringen en chipringen uitgegeven voor de Ladies League. Op die manier wil de NPO vrouwen aanzetten om actief deel te nemen aan wedstrijden. Het succes is gigantisch: er zijn zelfs nog ringen bijbesteld.

Bij de NPO weten ze niet wat hen overkomt. Het initiatief van een Ladies League slaat in Nederland in als een bom. De eerste bestelling van 5.000 ringen was in een wip de deur uit en nu is zelfs de tweede schijf van 5.000 ringen al helemaal verdeeld. In de speciale serie spelen dames deze competitie onder eigen naam, de coördinaten van een bestaand NPO-lid of een nieuw te maken lid. De punten worden gefilterd, uit regio’s gehaald en berekend door de NPO-berekenaar. In het jaar 2019 betreft het nog alleen jonge duiven maar in 2020 kunnen ook de oude duiven in competitie staan.

De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie denkt bovendien al aan een Europese competitie ... of wie weet zelfs op wereldvlak. Hier hebben onze noorderburen al gehoor gevonden bij de KBDB, waar de beheerraad beslist heeft om in 2020 met een Ladies League van start te gaan. Ook Halle wil de vrouwen graag naar de voorgrond halen en stimuleren om zelf ook actief de duivensport te beoefenen.