Search

KBDB-Limburg hakt de knoop door: oude en jaarse duiven vliegen samen in hoofdwedstrijd

Het heeft weken geduurd en het was het gespreksonderwerp bij uitstek onder de Limburgse liefhebbers, maar nu is het definitief: oude en jaarse duiven vliegen samen in de hoofdwedstrijd, met vrije dubbeling jaarse.

De Limburgse KBDB-voorzitter Wim Kempeneers heeft een uitgebreide vragenronde achter de rug. Zoals altijd was er hier en daar tegenkanting, maar nu heeft het Provinciaal Comité de knoop dus doorgehakt: In 2019 worden de oude duiven en de jaarduiven samengevoegd in één wedstrijd en dat op alle vluchten vanaf 9 maart tot 7 september 2019 met uitzondering van de (inter)nationale vluchten waar de richtlijnen van de inrichters dienen gevolgd te worden.

Het Provinciaal Comité vraagt aan de inrichters van alle zuiver provinciale vluchten vanuit Sens, Melun, Chevrainvilliers, Sourdun (KOTK) en derbyvlucht Fay-aux-Loges als hoofdwedstrijd oude en jaarse samen te voegen in één wedstrijd met een vrije dubbeling jaarduiven. Aangezien de hoofdwedstrijd provinciaal oude en jaarduiven samen is en er vrije dubbeling jaarduiven is voorzien dienen alle niveaus van gewesten, samenspelen tot het plaatselijk spel deze regel stipt te volgen.

Het provinciaal sportcomité geeft de toestemming aan de inrichters van de snelheidsvluchten en de korte halve fondvlucht uit Sourdun van 9 maart tot 7 september 2019 om naast de verplichte hoofdwedstrijd (oude en jaarse samen), een vrije dubbeling te organiseren van de jaarse duiven en een vrije dubbeling van de oude duiven.
De afspraken gemaakt door de inrichters van de hoofdwedstrijd (samenspel midden-oost-west…) dienen op alle lagere niveaus gevolgd te worden. Dit geldt zowel voor de verplichte hoofdwedstrijd als de (eventuele) vrije dubbeling(en) die voorzien wordt(worden).

In volgende bijlage vind je alle info en voorwaarden voor de Provinciale Kampioenschappen Limburg 2019.Het bestuur van KBDB-Limburg heeft onder impuls van voorzitter Kempeneers (links) de knoop doorgehakt.