Search

G. & S. Verkerk (Reeuwijk, NL) finish their season with 5 top 10 places NPO from Argenton

In the last few weeks a strong south westerly wind influenced many results. The last one day middle distance race for old birds this season was a showdown where the really strong pigeons had to come forward. The racing team of Gerard and Bas Verkerk seized the opportunity to demonstrate their strength once more with a 4th, 7th, 8th, 9th and 10th NPO Argenton against 7,709 pigeons.

The results of Verkerken in the race from Argenton (650 km) against 7,796 pigeons were once again phenomenal. They had several high rankings and a high percentage of prizes. Let’s have a look:

   4th-7th-8th-9th-10th-12th-14th-15th-17th-22nd-28th-30th-31st-
   39th-52nd-53rd-58th-67th-68th-72nd-73rd-74th-etc.
   111 pigeon sent in and 86 prizes 1:4 = 77%
   111 pigeon sent in and 71 prizes 1:10 = 64%
   111 pigeon sent in and 22 prizes 1:100 = 20%

The first Verkerk pigeon and winner of the 4th NPO Argenton is a well known racer: NL10-1682216 Olivia has also won a first NPO against 11,759 pigeons at the NPO race from Tours four weeks ago. The international champions of Reeuwijk have a new top class racer in their loft. This chequered hen  is a daughter of their new breeding hen Bubbles, who has bred yet another prize winner. Olivia has already won:

   1st  NPO Tours 2012          – 11,759 p.
   Snelste Tours afd. 5+12 in 2012    – 14,156 p.
   4th  NPO Argenton 2012        – 7,709 p.
   8th  Nivelles-Nijvel 2012       –  758 p.
   104th prov. Nanteuil le Haudouin 2012 – 9,527 p.
   109th prov. Nanteuil le Haudouin 2011 – 3,882 p.
   123rd NPO Argenton sur Creuse 2011   – 7,584 p.
   139th NPO Chateauroux Parc 2012    – 9,612 p.
   148th prov. Peronne 2011        – 16,009 p.
   149th prov. St. Quentin 2010      – 11,353 p.
   153rd NPO Orleans 2011         – 5,503 p.
   176th prov. Mantes la Jolie 2012    – 10,446 p.

Some other results from Argenton
- Winner of 7th NPO Argenton – 7,709 p.
      A son of Bulldozer x Beyoncé
- Winner of 8th NPO Argenton – 7,709 p.
      A son of  Bruce Almighty x Connie
- Winner of 9th NPO Argenton – 7,709 p.
      A son of Mission Impossible x Magic Amoré
- Winner of 10th NPO Argenton – 7,709 p.
      A daughter of Guardian x Diddl
- Winner of 12th NPO Argenton – 7.709 p.
      A daughter of Benji x Magic Amoré
- Winner of 14th NPO Argenton – 7,709 p.
      A daughter of Hummer x Gold Dust
- Winner of 15th NPO Argenton – 7,709 p.
      A son of Goofy x Shine
- Winner of17th NPO Argenton – 7,709 p.
      A daughter of Donald x Ashanti

Gerard and Bas have just missed the podium from Argenton while their good friend Yon Lin managed to win a 3rd NPO with a granddaughter of Revenge x Magic Amore. This champion has also won a 1st NPO West against 3,671 pigeons. Yong Lin has won 35 prizes of 57 pigeons, 16 of which (including five of the first six) are close descendants of Olympic Solange.

7th National Bordeaux ZLU
As a breeder, Bubbles has had a major influence on the one day middle distance, but it seems she has been playing an important role in the ambitions for the ZLU competition of Gerard and Bas as well. Her grandson NL10-1682281 Make My Day was a member of the team of middle distance racers that Bas had prepared for Bordeaux. He has won a 4th place in district 5 against 1,668 pigeons behind the five star team of Batenburg-Van de Merwe. He is also 7th national against 4,447 pigeons and 13th international against 10,249 pigeons. The mother of Make My Day is a daughter of Euro Diamond, the marathon champion of P & HP Brockamp.

Comments

Bas en Gerard,

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige uitslagen!

Groetjes,

Jim van Ingen

Hoi Gerard en Bas,

Van harte gefeliciteerd met jullie superuitslag op Argenton!!!

Groetjes Diego Wouters, Spaubeek.

Ik ben al jarenlang fan van deze vader zoon combinatie. Ook in de tijd dat ze werden beschuldigd van oneigenlijke of strafbare middelen. Dit werd dan gedaan via het roddelcircuit. Smile Maar ere wie ere toekomt en dat komen Bas en Gerard Verkerk. Ofwel: zij zijn het eerste geweest die een begin hebben gemaakt met het draaien series op afdelingniveau en de zgn. Teletekstvluchten van de NPO. Vandaar, dat ze werden zwart gemaakt door "vriend" en vijand. Maar ik ben altijd blijven geloven in hun onschuld. En nu zoveel jaar later na hun eerste ongelooflijke serie op TT. Zijn er meerdere liefhebbers op topniveau die dit staaltje van duiven trainen en selecteren in de vingers hebben; gezien hun serie-uitslagen. En degene die denken dat ik een naïeveling ben, want alle toppers 'gebruiken'. Zou ik willen zeggen: van een trekpaard, kun je geen koerspaard maken. Dus, al zou je een slechte duif volspuiten met spierversterkers of een ander groeihormoon. Dan nog zal die geen topduif worden. Of het moet voor een enkele keer goed gaan en zo'n anabole duif de juiste richting of klad hebben gevonden. Dan zal zo'n arm beest is een ereprijs of drie bijeen kunnen vliegen, maar daarna nooit meer, want dan is het arme beest volledig opgebrand. Vandaar, dat Ad Schaerlaeckens, al zovaak heeft geschreven, dat de FOUTE TOPHOKKEN, zich bijna als vanzelf aangeven. Met andere woorden, die foute tophokken branden zichzelf op. EN zijn dan genoodzaakt algeheel te verkopen en weer opnieuw te beginnen met: rotzooien aan hun duiven.

Maar tophokken, zoals die van deze beide mannen, zijn gelukkig vrij van blaam, want dit bewijzen ze door jaar-jaar-over-jaar-geweldige duiven te kweken. Uit ook weer generaties lang van o.a. Olympiadeduiven en asduiven.

Kortom, ik neem mijn hoed, heel diep af voor dit soort van puur sang duivenliefhebbers. EN gelukkig, kent Nederland en België nog meer dan voldoende van dit soort betere TOPHOKKEN. Waar je geen overdreven commercieel gebrul vandaan hoort komen enz. Kortom, geen woorden maar daden..!

Maar zonder sluikreclame te willen maken. Wil ik toch een uitzondering maken voor de buurman van deze kampioenen: de vliegende superkampioen uit reeuwijk; de tandarts en superlossingsdeskundige: Willem de Bruijn. Want, laten we eerlijk zijn. Deze supertopper werkt nog gewoon als tandarts en is geen voltijd prof, zoals Bas Verkerk. Dus, als Willem ooit nog is met pensioen gaat, en zich dan volledig op zijn topduiven zal focussen. Dan kunnen vader en zn Verkerk hun borst nat maken, want dan zal deze vliegende tandarts ze het snot voor de ogen willen draaien. Precies, zoals hij afgelopen weekend er tweëntwintig voor zijn 1ste zag vallen bij zijn buren.

Tweeëntwintig, voor dat De Bruijn, zijn eerste duifje zag aankomen. Dit was hem nog nooit eerder overkomen. En dan te bedenken, dat de vader zooncombinatie nog maar 3-4 jaar zijn buren zijn..! Wie kan zoiets? Niemand!? DIT KAN ALLEEN als je superduiven hebt in de vorm van hun leven. En twee superbazen die nog meer dan super gemotiveerd zijn om alles uit hun duivenverstand te halen. Met maar een doel. En dat is hun buurman eronder zien te krijgen. EN met tweeëntwintig stuks duiven voor zijn neus te draaien is hun missie wel geslaagd te noemen. Maar De Bruijn zal er geen traan om hebben gelaten, want hij zal binnen nu en een paar jaar, hetzelfde terug doen: maar dan geen tweeëntwintig. Maar door er minimaal vijfentwintig voor hun neus te klokken. Kijk, dat vind ik pas doping: MENTALE doping. En die duurt net zolang, dat een melker het op kan brengen.

Rob

Grote klasse.
We kunnen wat zeggen over ligging, aantal, training, methode alles, maar wat blijft: Jullie doen het altijd. En dat is knap. Goede duiven, daar begint het mee, en die hebben jullie heel veel. En Bubbles....dat is wel iets super hè
Van harte gefeliciteerd vanuit Wilhelminaoord !

Hee, ho, hee, ho, waar is mr Positivo (GJ B.) nou gebleven. Hoe zo: ligging, aantal etc..!!!??? Niet zo Negatievo, mr. positivo. Smile

Nee, Gert Jan. Een Verkerk en bv een Piet v.d. Merwe etc. Dat is - wat ze noemen: van een buitencategorie..! Zoals, je in België een Dirk van Dijk of zo hebt.

Maar jij vliegt ook hard hoor, Gert Jan. En daarbij: ik kom voorlopig nog niet bij je in de buurt. Of ik moet het op een akkoordje gooien met een Pieter Veenstra. Om van hem wat superduiven over te kopen. Ja, dan spelen we gelijk tegen gelijk. Ik bedoel qua Kwaliteit duiven. Of zal ik maar is nieuwe meubelen gaan aanschaffen in Zutphen. Dan kan ik ook aan een aantal "buitencategorie" jonge duiven geraken. Maar als Pieter Veenstra niet wil. En Eijerkamp een te lange wachtlijst heeft. Dan koop ik via Dreampigeons.com jongen uit jouw Vechtmachine... Zo kan ik ook aan de hele goeie komen. Die van jou zullen nog enigzins te betalen zijn, want die uit een Bubbles w.s. niet meer..Wink

Gr. Rob

G.J. HEEFT GELIJK!

Beste Pascal Smile

Het gaat mij er niet om of ik wel/niet gelijk heb hoor... Echter, ik vind wel dat een Bas en Gerard alle credits verdienen, die er zijn in de duivensport, want ze hebben jarenlang keihard gebouwd aan een eigen stam duiven, die zijn weerga niet kent in Europa. En dat ze al jaren worden beschimd met volkomen uit de lucht gegrepen aantijgingen, die werkelijk nergens op gabaseerd zijn; vind ik jammer en de duivensport onwaardig.

En ik verwacht van een GJB niet, zulke zwakke argumenten: ligging, aantallen etc. Want we kunnen de aandacht ook is omdraaien en dan de prestaties van een GJB afzetten tegen die van een Veenstra en anderen grootheden uit de afd. 11 (Friesland). Dan krijg je ook appels met peren vergelijken, want GJB speelt gemiddeld tegen 1000 of iets meer duiven..! Daar "lachen" sommig toppers om..! Echter ik NIET. Want ik ben ervan overtuigd dat een GJB bv ook in de afd. 5 een leuk deuntje zou meeblazen. Maar een supertopper als een Bosua, vd Merwe en de Bruijn is hij nog lang niet.

Dus: GJB moet eigenlijk niks willen afdingen op de superprestaties van een Bas en Gerard. Hij zou eigenlijk een diepe buiging moeten maken voor een combinatie die nog maar 3 jaar actief meespeelt op een compleet andere accomodatie. Wie in ons land kan dat..? Wie had ooit durven wedden op een dergelijke come back (na de verhuizing van een rijtjeshuis naar deze duivenboerderij)..!

Nee, laten we blij zijn met dit type van melkers, die de sport volwassen kunnen maken, zonder allerlei commercieel gebrul en gedoe. Nee, gewoon eerst 10 tot 15 jaar aan de zijlijn staan om dan na een hele lange periode van kweken en selecteren: PATS aan de top verschijnen van de sterkste afd.: de afdeling 5. Om die top waarschijnlijk niet meer te verlaten.

Maar Pascal, ik erken de mening van GJB. Ook is die niet de mijne. Maar ik heb hier geprobeerd op een relatief genuanceerde wijze mijn eigen visie kenbaar te maken.

Rob

Goed lezen ! Rob, u leest weer dingen die ik niet schrijf en of bedoel.
Ze, we, of u , We kunnen allemaal wat zeggen, maar ze doen het toch maar, grote klasse !

Beste Rob, ik geef ze zelfs soms weg hoor.
Kom maar eens een jong halen, ik heb een Super Verkerk Doffer uit Max x temptation ! Vader van mijn 688 en 689 van 2011 !

En ook die anderen geven wel eens duiven gratis hoor. En die zijn veel beter !

Beste GJB..Smile

Zou ik je dan zo verkeerd hebben begrepen.. ? Maar dan moet die jongeman (Pascal..?) je ook verkeerd hebben geïnterpreteerd, want hij gaf je volkomen gelijk...Dus blijkbaar, was hij net als ik ervan overtuigd, dat je van twee walletjes wilde snoepen. Enerzijds, de superprestaties van de vaderzoon combinatie iets naar beneden wilde bijstellen. Zie je opmerking inzake ligging en aantallen. Ik bedoel, zoiets opper je niet als je zwaar onder de indruk bent van hun prestaties. OM anderzijds, erbij te schrijven: (...)maar wat blijft..etc.

Maar Gert Jan, wanneer mag ik die jd komen ophalen..? Of heb ik je verkeerd begrepen. Had je het ironisch bedoeld. Maar ik wil hem niet gratis hebben hoor. Welnee, ik betaal je een bedrag, waarvan ik vind dat een gezonde jd mag kosten. En dat is (let op ) niet meer dan 125 euro. En wees gerust, die zou ik ook (niet meer dan 125) aan Bas betalen. Zelfs niet een uit Bubbles; de Topkweker van Bas en Gerard.

Maar als ik jaarling van je mag overnemen: van het ras Verkerk. Dan ben ik bereid om het dubbele te betalen, dus 250 euro hahaha En dan hoef ik niet eens een dna-bewijs erbij, want ik vertrouw je volkomen op dit gebied.

Maar, ik wil je voorstellen niet met mij een polemiek hier te beginnen, want dat is niet goed voor de duivensport. Ik bedoel, een platte tekst/korte reactie, maakt soms meer kapot dan een mens lief is. En in ben de eerste om te bekennen, dat ik soms bepaalde melkers te hard heb aangepakt. Nee, niet op hun vermeende prestaties. Nee, ik raak nu eenmaal getriggerd als liefhebbers bvb gaan brullen: "mijn duif heeft 36 eerste prijswinnaars voortgebracht. Of ik weet hoe je eenzijdig de duivensport moet veranderen.." Etc. Kijk, dan wil ik nog wel is behoorlijk onderuit de zak halen.

Maar ach, ieder zo zijn eigen afwijking Smile

Dus, Gert Jan, het gaat je goed. En ik wens je veel succes.

Rob

Ha die Rob kan het weer niet laten maar ge slaat wel nagels met koppen soms al eens een verboden slag onder de gordel maar dat mag voor mij welnu ik ga nog wat verder naar de duiven die binnenkort op de verkooptafel komen en daar heb ik wel bedenkingen bij Vele verkopingen heb ik met drie vrienden bezocht om die wondere nazaten van die vliegwonders in de hand te nemen om te ontdekken wat deze duiven hebben en de mijne niet en veelal kwam ik van een kale reis thuis ik zag totaal geen verschil integendeel ook hier (sorry) veel afval in mijn ogen maar nadien als de verkopershamer neerploft 2000€ en nog meer en dat vind ik naar beginnelingen toe een totaal verkeerd beeld of ben ik mis? mvg

Hoi die Sjel40..Smile

Tsja, mijn nagels zijn inmiddels berucht om zijn scherpte, maar inmiddels heb ik wel ontdekt, dat ik geen doodskisten meer wil dicht nagelen (misschien ken je dit spreekwoord..?)

Iets anders: ik heb zelf sindskort een "rechtstreekse" verkerkduivin op mijn herstartershok zitten, maar ik moet tot mijn spijt erkennen, dat ik zelf in mijn dooie eentje niet zo snel aan een dergelijke kwaliteit kweekduivin zou zijn gekomen. En sowieso duiven van de toppers van de afd 5 (en sowieso van de meest duurzame topspelers) zijn van een (gemiddeld) veel hogere kwaliteit, dan ik dus kan betalen...EN er voor over heb, moet ik er eerlijk bijzeggen. Wink

Ik zie het een beetje als de moderne manier van autoracen. Ik bedoel, je moet een hele stal hebben, die uitpuilt van het geld en kwaliteit. Maar zelfs de rijkste automerken, kunnen niet het enorme verschil maken en komt het dus aan op de coureurs; ofwel, wij melkers. Maar een hele begaafde coureur heeft een verschrikkelijke snelle en tecnisch prachtige bolide of raceauto nodig om te kunnen winnen. Vandaar, dat ik met een lampje zoek naar de betere duiven, zonder daar vele duizenden euries voor te moeten betalen. Snap je?

Gr. Rob

Gert Jan, Rob leest wel vaker dingen die er niet staan, En voor de goede lezer is het helemaal niet zo moeilijk om je felicitatie te begrijpen, Ik denk dat Pascal het ook goed begreep, alleen rob niet.

ammai ammai , wat lees ik hier allemaal van die goede duiven , ik droom denk ik .
dus als iemand een koppeltje goede kan missen zal ik weer wakker worden Wink Very Happy Very Happy
maar daar geloof ik niet echt in ....

Hallo Gerard und Bas, herzlichen Glückwunsch zu Eurem tollen Erfolgen.
Auch ich hatte mit der Nachzucht von Euch wieder einige schöne Flüge.
Ein reiner Nachzuchtvogel von Verkerk errang bei mir auf 11 Flügen 10 Preise.

ich wuensche Euch weiterhin viel Erfolg und freue mich auf meinen nächsten Besuch bei Euch.

Reinhold Faust

Www.Faust-hatenheim.de