Search

Eind dit jaar verschijnt met 'Roekoe' een roman over de duivensport

Een boek over de duivensport is niet zo zeldzaam. Een heuse roman over onze geliefkoosde hobby is echter iets wat je niet al te vaak tegenkomt. Beeldend kunstenaar Frank Colle schreef met zijn debuutroman een verhaal over de jonge duif Roekoe die op zoek gaat naar zichzelf.

Het verhaal

Als jonge duif begint Roekoe zich vragen te stellen nadat hij op school de opdracht krijgt om een opstel te schrijven met als titel: ‘Wie ben ik?’ Roekoe begint een zoektocht naar zichzelf en zo volgen we hem doorheen het duivenhok met al haar bewoners. Roekoe is het debuut van beeldend kunstenaar Frank Colle (°1969) die het humoristische en nostalgische verhaal brengt van jonge duif Roekoe die wordt klaargestoomd voor de duivensport. Zo is het misschien wel het verhaal van de duivensport, maar dan gezien vanuit het standpunt van de duif. Roekoe vormt zo een grappig en herkenbaar boek over opgroeien in een kroostrijk gezin. Een verhaal met klinkende ruzies en een streepje muziek.

Crowdfunding

Voor de publicatie van het boek wordt er een crowdfunding georganiseerd. Zo kan je vrijblijvend een som doneren maar je kan bijvoorbeeld ook 20 euro storten waarvoor je in ruil het boek van de allereerste druk zal ontvangen. Meer info over het boek en de crowdfunding vind je hier.