Search

Caballero 41 van de Gebr. Kamerhuis (Sibculo, NL) is één der snelste duiven ooit!

Afgelopen weekend werden de wedvluchten die op de zaterdag plaatsvonden onder stormachtige omstandigheden vervlogen. Hoge snelheden werden er verwacht en er werd al gespeculeerd over hoe snel een duif naar huis zou kunnen komen.

Er werd rekening gehouden op snelheden van 130 km per uur of zelf iets harder. Maar wat de NL18-5108841 alias Caballero 41 van de broers  Herbert en Harald Kamerhuis uit Sibculo wist te presteren is volgens ons nog niet eerder voorgekomen.


Herbert en Harald met de snelste duif ooit ?
 

Caballero 41 werd zaterdagmiddag met 12.837 medestrijders gelost om 13.00 uur vanuit het Franse Étroeungt  op een afstand van 329,304 km en arriveerde bij de gebroeders al om 15.17.55u terug in Sibculo en haalde de indrukwekkende snelheid van 2.387,706 m/min. (omgerekend 143,262 km per uur). Het is maar goed dat Caballero 41 niet via de snelwegen is gekomen met alle snelheidsmetingen want dit had de baasjes heel wat geld gekost.

Dat Caballero 41 geen eendagsvlieg is, zien we wel  aan zijn palmares en hij was ook als eerstafgegevene de mand in gegaan. In de stamboom van Caballero 41, die is gekweekt door sportvriend Kees Nijeboer uit De Pollen, zien we aan zowel vaderszijde als aan moederszijde de namen van toppers van de hedendaagse duivensport. Aan vaderszijde  de naam van Pieter Veenstra, Jan Hooymans en Geerdinkx nadrukkelijk vertegenwoordigd. Terwijl aan moederszijde de namen G&S Verkerk en Willem de Bruijn de boventoon voeren. Klik hier voor de stamboom van de snelste duif ooit !


Cabalerro 41 behaalde een snelheid van 143,262 km per uur

Mannen, namens PIPA van harte gefeliciteerd met deze mooie en bijzondere prestatie en als er snellere duiven gekend zijn …schroom niet en contacteer ons.