Search

Brabantse Superleague nu provinciaal

In 2017 werd de Brabantse Superleague opgericht met de bedoeling competitie te bieden op de ZLU-vluchten tussen de inkorfcentra: De Heen, Hoogerheide, Tilburg en Werkendam.

Het is een open samenspel met deelnemers uit hoofdzakelijk de afdeling Brabant 2000 en enkele liefhebbers uit de grensgebieden. De Brabantse Superleague (BSL) mag zich verheugen over een mooie deelname, immers alle duiven staan automatisch gedubbeld. De afgelopen twee jaar kende de BSL twee sterke generaal kampioenen in de personen van Jan van Gils in 2017 en Ronald Geerdink in 2018.

De startende IFC's wilden klein beginnen om zo de kar goed op de rails te zetten, ondanks de velen verzoeken vanuit Oost-Brabant en inkorfcentra vanuit omliggende provincies.

Een schot in de roos was ontegenzeggelijk de 'supersprint' op de koninginneklassieker vanuit Barcelona, de winnaar gaat zomaar eventjes met 250,- euro aan de haal, ook voor zijn opvolgers zijn nog prachtige geldprijzen binnen te halen. De competitiesfeer tussen de onderlinge IFC's wordt aangewakkerd door een wisselbokaal te vervliegen voor het IFC die het snelste drie 1e getekenden op de Barcelonauitslag heeft staan.

Nadat IFC De Heen eind 2017 ophield te bestaan ging de BSL met de drie overige inkorfcentra door, het spel was er niet minder om, maar hoe meer zielen, des te meer vreugde. Zodoende werd er in mei 2019 toenadering gezocht bij de drie Oostbrabantse IFC's, te weten: Oss, Stiphout en Valkenswaard. De deur stond wagenwijd open om de superleague provinciaal verder uit te venten, een echt Brabants ZLU-bolwerk zullen we maar zeggen. Wie zich hier bij de top-5 speelt moet van goede huizen komen, zowel op de concoursen als bij de uiteindelijk matadoren.                                                                                                    

Wie mogen er deelnemen aan de BSL-vluchten?
Om te beginnen moet u hebben ingekorft bij een van de zes deelnemende IFC's. Uw afstand van Pau is maximaal 1040 km. en u dient lid te zijn van de NPO-afdeling Brabant 2000 of Oost-Brabant. U bent woonachtig in de gemeente Tholen of er is speciaal dispensatie aan u verleend (i.v.m. deelname van oudsher).

Voor 2019 gaan we al op sportief gebied de degens kruisen. Wie wordt de eerste provinciale ZLU-kampioen van de Brabantse Superleague? U kunt de verrichtingen volgen van al onze deelnemers op onze eigen website: brabantsesuperleague.jimdo.com